Vraag & Antwoord

OS Windows

Win Update, detectie

6 antwoorden
  • Heeft iemand van jullie enig idee waar een Windows Updater ([u:f1d0a06b5f]AutoUpdate[/u:f1d0a06b5f] of [u:f1d0a06b5f]Windows Update[/u:f1d0a06b5f] website), z'n informatie m.b.t. wat er reeds aan updates op een systeem aanwezig is, vandaan haalt? In eerste instantie dacht ik dat die informatie ergens verstopt zat in de database (de mapstructuur SoftwareDistribution), maar ook als je die leegmaakt, weet die updater exact wat er al aanwezig is, blijkbaar. Toch moet die informatie "dus" ergens op het systeem staan, maar waar?? Misschien ergens in een CatRoot map (CatRoot of CatRoot2)? Wie weet meer? :roll:
  • Wat dacht u van geinstalleerde updates? :wink:
  • Leuk, maar volgens mij iets te simpel gedacht..... Het lijkt mij stug dat er naar die updates zelf wordt gekeken. Dit zou veel te lang duren. Bij updates gaat het vaak om nieuwere versies van reeds bestaande (systeem)bestanden. Ik stel me voor dat er b.v. "ergens op je syteem" een of andere (digitale?) lijst staat met die informatie.
  • Verwijder er maar eens een paar. De volgende keer dat u zoekt zijn ze weer als update beschikbaar. :o
  • Het register. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP
  • Lange Pier: dat lijkt aardig "bingo"! Dragon: Da's logisch, want bij verwijdering wordt e.e.a. ook aan het register kenbaar gemaakt....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.