Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartprobleem na stroomstoring

Anoniem
NoTurns
6 antwoorden
 • Mijn lieve vriendin vond het gisteravond weer eens nodig om 25 apparaten tegelijk aan te zetten en als gevolg daarvan sprongen hier de stoppen. Mijn PC stond aan en vloog dus ook uit.

  Probleem is nu dat mijn PC niet meer op wil starten. Het is een Windows XP 32 bit besturingssysteem geïnstalleerd op 2 500gb barracuda harddisks in RAID0 configuratie.


  Als ik gewoon opstart krijg ik de volgende melding:

  [code:1:3bbd142a1b]Windows kan niet worden gestart omdat het volgende bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden:
  \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

  U kunt proberen om dit bestand te repareren door Windows Setup te starten vanaf de originele cd-rom met installatiebestanden. Kies 'R' in het eerste scherm om de reparatieprocedure te starten.[/code:1:3bbd142a1b]

  Maar, als ik met de installatie-cd van windows opstart en vanaf daar de huidge windows installatie wil repareren ('R') of een nieuwe installatie wil uitvoeren ('ENTER') krijg ik de volgende melding:

  [code:1:3bbd142a1b]Setup kan geen vasteschijfstations in uw computer vinden[/code:1:3bbd142a1b]

  Als ik opstart laad m'n RAID-array wel gewoon goed:

  [code:1:3bbd142a1b]Detecting array …
  0 Healthy NVIDIA STRIPE 931.52G

  Press F10 to enter RAID setup utility[/code:1:3bbd142a1b]

  Als ik dan op F10 druk kan ik de RAID configuratie selecteren en dan ziet ie gewoon netjes allebei de harddisks staan.

  Als ik probeer op te starten met de "Ultimate BootCD 4 Windows" doet ie dat gewoon. Ook kan ik dan gewoon op mijn harde schijven browsen en zie ik dat alle data daar nog gewoon staat.

  Ik heb geen idee hoe ik nu verder moet, ik zou wel graag alle data willen bewaren als dat kan. Gewoon de huidige windows installatie repareren dus ipv een nieuwe installatie.

  Suggesties? Alvast bedankt!
 • Dat bestand is onderdeel van het register, dus windows zal er niet zonder werken. Er staat erg veel info over dit probleem op het internet. Bijvoorbeeld deze pagina:

  http://www.help2go.com/Tutorials/Windows/C:%5Cwindows%5Csystem32%5Cconfig%5Csystem_missing_or_corrupt.html

  En niet om vervelend te doen, maar je ziet nu waar backups voor dienen.
 • Ik heb een backup liggen maar deze is niet zo nieuw meer als ik zou willen (meer dan een maand oud), dus als ik alles kan redden dan liever dat. Ik zou wss idd vaker moeten backuppen, dat wel.

  Als ik je goed begrijp kan windows het register niet goed lezen waardoor windows niet op wil starten. Maar verklaart dit ook waarom de setupcd van Windows gewoon helemaal geen schijf ziet?

  In de link die jij hebt gegeven wordt beschreven hoe je met behulp van de recovery console dit registerprobleem op kunt lossen maar ik kan helemaal niet in die recovery console komen aangezien ik dan iedere keer de melding krijg dat windows geen harde schijven ziet…
 • Misschien helpt deze informatie:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=307545#appliesto
 • Het BIOS ziet het RAID-array wel, maar de setup van Windows niet. Waarschijnlijk moet je bij gebruik van de Windows installatie-cd de SATA-drivers laden. Dat kan door bij het installatiescherm op F6 te drukken en de drivers van floppy te laden of door de drivers op je installatie-cd te slipstreamen.
 • Inderdaad met die Ultimate BootCD 4 Windows het _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM bestand uit de map sapshot van een herstelpunt in de map system voume information kopieëren en gelijk renamen in system naar de windows\system32\config map.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.