Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

inhoudsopgave in PowerPoint 2003?

None
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik maak een behoorlijk rapport in PowerPoint 2003 op, en wil er graag een inhoudsopgave aan vooraf laten gaan. Eigenlijk precies zoals in Word, ik wil een dia vooraf waarop de kopjes van de hoofdstukken op de daaropvolgende slides komen te staan samen met de bijbehorende paginanummers.

  Mij lukt dit met geen mogelijkheid. Weet iemand hoe ik dit voor elkaar zou kunnen krijgen?

  Vriendelijke groet!
 • wellicht heb je wat aan deze link: http://office.microsoft.com/nl-nl/powerpoint/HP051928981043.aspx

  Maar een presentatie met flinke inhoudsopgave…. meestal duren dat soort presentaties erg lang en zijn slaapverwekkend ;)
 • Nee hoor, 't is geen presentatie, maar een rapport. Voorkeur van opdrachtgever is in PowerPoint i.p.v. Word, vandaar. De link die je stuurde loopt uit in een puntsgewijze notitie van de kopjes, niet een echte automatisch te genereren inhoudsopgave, met paginanummers e.d. Is hier een oplossing voor?

  Vriendelijke groet!
 • Powerpoint is een uitgeklede Word versie… waarin je iets beter met plaatje terecht kunt dan in Word, plus dat het dia aspect benadrukt wordt. In principe kun je ook slim in Word het zelfde doen…

  Dus betekent ht voor jou dat dit uitkleden het onmogelijk maakt die inhoudsopgave in PWrNT te maken, dat moet je in word doen en slim overzetten…. jouw opdrachgever zal het verschil niet zien…. als je het slim doet…
 • Start Powerpoint, type HELP (F1), en typ dan in het zoekveld "inhoudsopgave presentatie", daar staat de gebruiksaanwijzing….
  André
 • lezen….. dat wil ie niet, zie boven……
 • Inderdaad, je hebt gelijk. Aan de andere kant: wie maakt nu een rapport in Powerpoint? Dat is er toch niet voor?
  André
 • PowerPoint voor het schrijven van rapporten? Nee, oorspronkelijk niet. Maar we doen wat klanten willen, en tja, 't wordt een trend, rapporten in Ppt. 't Is ook wel te begrijpen, MT en directies zijn druk bezette mensjes, willen alles snel. Door aanlevering van een Ppt rapport krijgen ze de mogelijkheid linea recta dia's te knippen en plakken voor hun eigen (interne) presentaties. Maar goed, trend = bovendien, en we willen graag goed in de markt blijven liggen…
 • Oorspronkelijk niet? Nog steeds niet. Powerpoint maakt presentaties. Natuurlijk kun je daar de hele tekst van een rapport instoppen, maar e.e.a. wordt georganiseerd in slides (dia's in de NL-versie). MS blijft dus consequent van presentaties spreken, ook als jij het rapport noemt.

  Als iemand zo'n dia vol tekst (je zegt "een behoorlijk rapport") gebruikt bij een echte presentatie heeft hij m.i. geen verstand van presenteren, maar dit ter zijde.

  Terug naar je probleem:
  Klokkie heeft je een link gegeven en André heeft je verteld waar je het in de helpfunctie kunt vinden. Dat daar over presentatie wordt gesproken maakt niets uit. Er wordt verteld hoe je een slide kunt maken met de inhoudsopgave. Als dat niet is wat je wilt, leg dan eens uit wat je wél wilt.
 • Hallo! Ik ben me ervan bewust wat een PowerPoint presentatie is. Natuurlijk gebruiken we geen 'rapport' voor een presentatie. En niemand gebruikt zo'n 'dia vol tekst' bij zijn presentatie. Enkel dia's met grafieken en wat punten die opgenomen zijn in het 'rapport'. Niemand? Tja, in elk geval wij niet…

  Maar, inderdaad, terug naar het probleem… De link van Klokkie of de helpfunctie volgend die Andre aangedragen heeft levert wel wat op, maar niet precies dat wat ik zoek. Het gaat me om een automatisch te genereren inhoudsopgave met paginanummers van de slides (dia's in de NL-versie). Niet om een dia met opsomming van punten, die al dan niet hyperlinken naar slides verderop in het rapport. Eigenlijk wat ik al zei, zoals dit kan in Word. Ik weet dat het mogelijk is om paginanummers in te voegen in PowerPoint. Of slidenummers om precies te zijn.

  Misschien kan dit wel gewoon niet. Los van de discussie waar Ppt voor bedoeld is, ben ik hier gewoon benieuwd naar.

  Vriendelijke groet!
 • Powerpoint kan waarvoor het al jaren bestemd is: presentaties aanmaken. En al een tijdje kan automatisch een soort inhoudsopgave worden gegenereerd. Maar het blijft een presentatie.

  Wat ik niet snap uit de bovenstaande discussie is het "waarom" van het gebruiken van Powerpoint, terwijl rapporten normaal in Word worden aangemaakt. Knippen, plakken, figuren toevoegen gaat in Word en in Powerpoint vergelijkbaar. Als de klant perse een presentatie wil hebben OK, dat kan, maar die maak ik net zo goed in Word. Pagina op "liggend", koptekst / voettekst gebruiken om een vaste achtergrond (net als in Powerpoint) te laten zien op iedere pagina, met page-down en page up navigeren tussen de pagina's, je zegt het maar. Kost even tijd (maar tijd wordt geld, ik neem aan dat voor het rapport wordt betaald…).

  Dan heb je de beschikking over automatisch gegenereerde inhoudsopgave, alles wat je lijkt nodig te hebben.

  Eén maar: je kunt (tenzij je heel diep in heen-en-weer verwijzingen gaat klussen) alleen pagina na pagina door het verhaal.

  De klant vraagt het is in mijn ogen geen argument. Als de klant zijn eisen duidelijk maakt kun je hem hoogstens de keuze geven: Powerpoint dan kan dit, Word dan kan dat. Succes met overtuigen. En het argument van de drukbezette baasjes klopt ook niet: het kost evenveel tijd een plaatje uit een Word rapport naar een Powerpoint presentatie te knippen en plakken als vanuit een presentatie naar een presentatie: knip-en-plak. Misschien die drukke manager eens een cursus aanbieden?

  Maar in Powerpoint een rapport aanmaken is in mijn ogen on-professioneel. Klinkt hard maar dat is mijn mening.
  André
 • Hoewel ik het grotendeels met André eens ben is TS daarmee niet geholpen. Hij wil het nu eenmaal in Powerpoint doen.

  De inhoudsopgave in Word bestaat uit een verzameling hyperlinks naar diverse plaatsen in het document met daarachter de paginanummers. Word gebruikt daarvoor de koppen van de alinea's.

  In Powerpoint kan een inhoudsopgave worden gegenereerd op een 'Summary slide' aan het begin van de presentatie. Powerpoint gebruikt daarvoor de koppen van de slides en zet ze in een bulleted list. Ook is het mogelijk een lijst te maken met hyperlinks naar deelverzamelingen van slides. Als je die mogelijkheid wilt gebruiken om`naar iedere afzonderlijke slide te verwijzen is het maken van een inhoudsopgave bijna handwerk. Als de verschilende paragrafen van het rapport meer dan één slide omvatten is het nog steeds veel werk, maar misschien te doen.

  Powerpoint kan dus niet hetzelfde als Word. Wat er wel mogelijk is hangt van de layout van het rapport in Powerpoint af. Als de koppen van de verschillende paragrafen in het rapport tevens de koppen van de powerpoint-slides zijn, is een inhoudsopgave te maken op een 'Summary slide'. Als in plaats van voor bolletjes of streepjes als bullet gekozen wordt voor nummers (1. 2. 3. etc.) geven de nummers vóór de regel het nummer van de betreffende slide aan. Omdat de 'Summary slide' hierbij de eerste wordt, moet er een aanpassing plaatsvinden van de nummering. Klik hiertoe met de rechtermuisknop in de eerste regel, kies Bullets and numbering en geef als startnummer 2 op. (of een hoger nummer als de inhoudsopgave zich over een groter aantal slides uitstrekt)

  In Powerpoint zul je de rest handmatig moeten aanpassen. Het is nu eenmaal niet voor dit soort zaken gemaakt.

  Als je regelmatig rapporten in Powerpoint moet aanmaken zou ik een geschikte template in Powerpoint aanmaken en een template in Word, waarin de pagina-afmetingen geschikt zijn voor powerpoint-slides. In die laatste template moeten ook de ouline-levels voor de paragrafen goed zijn gedefinieerd. Als je dat eenmalig goed in orde maakt, kun je je rapporten schrijven in Word (met alle faciliteiten) en vervolgens (file - send to - Microsoft Office Powerpoint) naar powerpoint omzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.