Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Een windows XP cd maken zonder streaming, is dit mogelijk?

jolo
13 antwoorden
 • Hallo,

  Het gaat om het volgende ik maak regelmatig en image met Acronis TI.
  Als ik dan ooit een crash zou krijgen is het nog niet zo'n groot probleem.

  Nu heb ik ooit geprobeert om een windows XP cd te maken met streaming, maar omdat ik geen orginele XP cd heb (alleen een system cd van Acer en windows XP SP2 cd) is mij dat niet gelukt.

  Is er een andere manier om alleen de windows bestanden op een cd te krijgen, zodat ik bij een eventueel crash kan kiezen om de totale image terug te zetten of alleen windows XP en dan met een schone lei te beginnen.


  vr.gr
  Frans
 • Je kan gewoon een OEM CD van Windows XP met SP2 van iemand kopieren of je kan een OEM CD van Windows XP met SP2 downloaden. Deze CD zou je dan bij een herinstallatie gewoon kunnen activeren met je eigen Key.
 • Hallo,

  Ik heb een CD met servicepack 2, ooit aangevraagd bij Microsoft.
  Als ik opnieuw wil installeren zal ik toch ook eerst de orginele SP1 moeten beginnen.

  Er is geen programma waarmee ik windows in de huidige status van mijn laptop kan trekken? Dus incl alle upgrades.

  vr.gr
  Frans
 • Servicepacks bevatten alle updates en sinds de vorige versie. SP3 bevat dus SP1, SP2 en alle updates ertussen en erna. Maar als jij graag twee dagen zoet bent met installeren en updaten, ga gerust je gang.
 • Hallo,

  Ik begrijp het waarschijnlijk niet helemaal.

  Stel mijn systeem crashed. Ik wil geen image terugzetten.

  Ik heb de acer systeem disk en de update CD met SP2 .

  Dan kan ik volstaan met alleen de cd met SP2 om windows te installeren?

  Zoja, dan is mijn vraag beantwoord.

  vr.gr
  Frans
 • Als dat een kaal servicepack is, kom je niet ver. Je moet minimaal een xp cd hebben, en het laatste servicepack. Slipstreamen daarvan is slimmer, scheelt een hoop tijd en een paar GB schijfruimte.
 • Ok! Het is idd een kaal SP2 versie
  Slipstreamen had ik al eens geprobeert, maar dat lukte niet omdat ik geen orginele Windows cd heb. Alleen de acer system disk.

  Ik vertrouw dan maar op mijn image die ik geb.

  Dank voor de reacties.

  vr.gr
  Frans
 • Kijk hier eens:
  http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html
  suc6 Anjo
 • Hallo,

  Dit heb ik ooit geprobeert , lukte toen niet.
  zie :
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186209&highlight=  vr.gr
  Frans
 • Als je aan een OEM cd kan komen is dit beter als die restore CD's. OEM cd's kan je gewoon gebruiken in combinatie met je Windows key. Deze CD zou je van iemand kunnen kopieren of kunnen downloaden.

  Sowiezo installeer ik een PC het liefste zelf. Met die restore functionaliteit wordt er bovendien altijd een hoop troep mee geinstalleerd zoals trials.
 • [quote:8414ec84c7="tomvdlee"]Als je aan een OEM cd kan komen is dit beter als die restore CD's. [/quote:8414ec84c7] Alleen degene die een PC hebben laten samenstellen, hebben zo een OEM cd. De meeste mensen hebben net zoals de TS een herstel partitie/cd. Bovendien staat er op zo een XP OEM cd toch zoiets als:"Do not make illegal copies of this disc".
  [quote:8414ec84c7="tomvdlee"]Met die restore functionaliteit wordt er bovendien altijd een hoop troep mee geinstalleerd zoals trials. [/quote:8414ec84c7] Daar is toch niets mis mee. Die kunnen toch worden verwijderd. Om daarna Service Pack 3 te installeren. Zodat er dan van de Windows XP met Service Pack 3 een image gemaakt kan worden, met bijvoorbeeld applicatie Acronis True Image. Op zo een restore CD staan anders toch ook nog nuttige drivers.
 • Hallo,

  Ik heb me rot gezocht naar een oem cd. Allemaal illegaal of cracks.
  En daar heb ik slechte ervaringen mee.

  Ik houd het maar bij mijn image. Lijkt me het meest veilig en snelst.

  En idd. dan behoudt ik ook mijn drivers specifiek voor de acer laptop.

  vr.gr
  Frans
 • [quote:141c6c8d28="jolo"]Alleen degene die een PC hebben laten samenstellen, hebben zo een OEM cd. De meeste mensen hebben net zoals de TS een herstel partitie/cd. Bovendien staat er op zo een XP OEM cd toch zoiets als:"Do not make illegal copies of this disc".
  [quote:141c6c8d28="tomvdlee"]Met die restore functionaliteit wordt er bovendien altijd een hoop troep mee geinstalleerd zoals trials. [/quote:141c6c8d28] Daar is toch niets mis mee. Die kunnen toch worden verwijderd. Om daarna Service Pack 3 te installeren. Zodat er dan van de Windows XP met Service Pack 3 een image gemaakt kan worden, met bijvoorbeeld applicatie Acronis True Image. Op zo een restore CD staan anders toch ook nog nuttige drivers.[/quote:141c6c8d28]

  Het is maar hoe je het bekijkt. Ik hoef die troep er niet allemaal op te hebben. Soms is het lastig die ongewenste programma's eraf te halen. Kortom er blijft altijd vervuiling achter. Het meest makkelijke is een OEM CD/DVD installeren.
  Ik heb een OEM DVD van Vista (zonder SP1) maar ik heb ook een nieuwe gedownload inclusief SP1 zodat ik SP1 gelijk geintegreerd heb. Je mag geen illegale kopie's maken! Dit is een kopie waar je op een legale manier mee omgaat. Anders zou je ook geen slipstream CD/DVD mogen maken. Als MS dat illegaal vind dan maar illegaal wat mij betreft. Als ik een PC zou kopen met restore zou ik dat er als eerste afgooien en een versie OEM CD/DVD installeren.
  Ik heb een keer iemand meegemaakt die per ongeluk een Franse XP Home op zijn Acer laptop had geinstalleerd. Mooi dat je dan geen Nederlands versie meer kan krijgen met je restore CD'tje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.