Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

BITS Service in XP

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Dit draadje is eigenlijk meer als info bedoeld (dus of-ie hier op de juiste plek staat…..?):

  Met betrekking tot het verhelpen van (eventuele) updateproblemen heb ik een tijdje geleden met interesse dit artikel van een Microsoft medewerker gelezen.
  Maar zoals gebruikelijk is ook hier weer sprake van tegenstellingen: zie deel B, punt 8:

  Citaat:
  [i:7cae499e63]8. Controlleer of hier een Intelligente achtergrondsoverdrachtservice (Background Intelligent Transfer Service in het Engels) staat en dat deze staat op Automatisch en Gestart.
  - Is dit niet het geval dan dubbelklikken op de service en dit instellen op Automatisch, dan Toepassen klikken en dan de knop starten.[/i:7cae499e63]
  Einde citaat

  En wat is nou het geval?: Nou, je kunt die service rustig op "Automatisch" zetten en zorgen dat-ie gestart is, maar die instelling blijft staan tot de eerstvolgende update is verwerkt. Daarna wordt-ie door het systeem weer teruggezet op "Handmatig", "Gestopt"…… :?

  En da's op zich geen enkel probleem, want als AU deze service nodig heeft wordt-ie toch wel gestart.

  De moraal? Zelfs degenen die er met hun neus bovenop zitten, kleunen er ook nogal eens naast.
  Microsoft Techsupport stuurde mij eens een script waar de opdracht "Deltree" in stond. Script werkte (deels) niet. Oorzaak: De laatste Windows versies hebben die externe DOS opdracht niet meer aan boord….!! Tja…., dat schiet dus niet op!
 • De services waar bits afhankelijk van is dienen ook gestart te zijn.

  http://www.philmorgan.net/techie-tools/windows-update-bits-background-intelligent-transfer-service-fix-batch-file-for-windows-xp/

  :wink:
 • ???
  Dat betreft een "eerste hulp bij ongelukken tooltje"! In dat script worden (voor zover ik me kan herinneren) voornamelijk een riedeltje .dll's ge-herregistreerd.
  Doet ook niets af aan mijn betoog, nml. dat die service eigenlijk "default" op "Handmatig" / "Gestopt" staat. Mocht AU wakker worden, dan zal deze de BITS service op dat moment opstarten.
 • Het moraal, alleen als je update niet wil werken omdat de bit service niet werkt kom je pas met de vraag om het op te lossen, dat die service niet is gestart indien er niet de update wordt aangesproken zegt niet zoveel, ook als je die service zelf aanzet zal het niet werken, daar is dat scriptje voor bedoeld.
 • Lees 't startdraadje: pure info! Ik heb geen problemen en kom ook niet met een vraag om het op te lossen…. :?
  Het ging "zuiver en alleen" om te laten zien dat de heren techneuten die bovenop de bron zitten, de plank ook wel eens misslaan. :wink:

  Dat script doet overigens niet veel meer dan je ook handmatig zou kunnen: AU service en BITS service (voor zover-ie gestart ZOU zijn) uitzetten. Hierna een kudde .dll 's, wat .ocx'en e.d. her-registreren. Als 't goed is, zit er in zo'n scriptje ook nog een opdracht om de map SoftwareDistribution te renamen, leeg te maken o.i.d.
  En tot slot AU weer aan te zetten.

  Dus in hoofdzaak is zo'n script (waarvan er meerdere versies op het www circuleren) bedoeld om AU weer goed op de rails te krijgen middels wat her-registraties en legen / verwijderen van een corrupte SoftwareDistribution map.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.