Vraag & Antwoord

OS Windows

installatie XP lukt niet!

Anoniem
Morcqx
11 antwoorden
 • Indien er een Vista of XP MBR op staat kun je echt niet W98 installeren, die heeft een DOS mbr nodig, ook niet via een diskette.

  Nog sterker, indien er een Vista MBR op staat en de reserve is ook een Vista MBR kun je niet eens XP installeren, alleen als dual-boot.
 • Hallo, ik ben de wanhoop nabij met het installeren van XP op mijn buurman's pc. (3Ghz Pentium, 240 GHD, intern 1024; vrij modern dus nog). Krijg na het formatteren van de schijf XP niet meer geinstalleerd (stond erop, officiele versie). Hij ziet geen partities meer. Dus partities gemaakt met fdisk, 1 of meer, mag niet baten. Het vreemde is, dat ik Win98 of Vista zonder problemen geinstalleerd krijg, maar ook als ik van daar uit XP probeer te installeren loopt ie vast omdat ie geen partitie ziet om op te installeren? Ook een andere XP versie geeft 't zelfde probleem en PartitionMagic krijgt de job ook niet geklaard; geeft eveneens foutmeldingen. Pak ik dan uit pure wanhoop weer Win98 of Vista dan heb ik geen enkel probleem. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en weet echt niet meer waar ik het zoeken moet. Wie heeft wijze raad??? Thanx alvast! :cry:
 • ander cd'tje?
 • Ik heb al 3 verschillende cd's en versies van XP geprobeerd. Alle drie met hetzelfde (niet-)resultaat…
 • Tja, als je Vista hebt geprobeerd zal 98 ook niet meer lukken hoor, start eerst de PC op met een bootflop van 98SE en voer eerst een fdisk /mbr uit, en probeer het nogmaals met XP.
 • o ja,
  heb je een andere hd tot je beschikking, probeer daarop de installatie, en zet hem via een diskcloner over naar de ´gewenste´ hd
 • 98 lukt probleemloos na Vista, wel idd via 98SE opstartdikette, maar bij XP (trouwens ook bij Win2000 die ik ook al geprobeerd heb) kom ik niet verder dan het punt waarop je moet kiezen in welke partitie je moet installeren. dan heb ik een leeg venster. FDISK /mbr heb ik nog niet geprobeerd. Ken dit comm niet, wat doet het meer dan wat fdisk normaal doet? Zal 't in ieder geval ook eens proberen. Snap er evengoed niks van. Heb al tig keren allerlei HDs geformatteerd en nieuwe Os geinstalleerd, deze shit heb ik echt nog nooit eerder meegemaakt. Snap er niks van. :oops:
 • xp-installatie loopt soms stuk op merkwaardige dingen.
  tips:
  - verwijders geheugen op één stripje na
  - koppel eventuele 2e hd en 2e cd/dvd-speler af
  - koppel alle randapparatuur los behalve monitor
  - vervang evt usb-keyboard en -muis door ps2 exemplaren
 • Hopeloos! Alles geprobeerd en heb uiteindelijk XP erop gezet door de HD in mijn PC te stoppen. In buurmans pc terug doet ie weer niets, (ook niet met een andere HD trouwens, had ik eerder geprobeerd). Toch heeft XP erop gestaan en heeft ie gelopen! Als ik dan de installatie-cd laat opstarten blijft de lijst van partities (Waar wilt u Windows installeren?) helemaal leeg. Jumpers en HD instellingen kloppen en BIOs ziet de schijf ook. Mij valt niets meer in dan te wachten op een gouden tip, iets nieuws waar ik nog niet aan gedacht heb?? Wie o wie??
 • NB: de hd is inmiddels NTFS geformatteerd en XP staat er weldegelijk goed op. Het gekke blijft, dat Vista en zelfs Win98 zich probleemloos laten installeren. Alleen met XP dus dit gekloot, met elke XP versie. Hoe verklaar je zoiets?
 • ik begrijp het nu even niet meer: staat xp er nu wel of niet op???

  xp in de pc a installeren en dan denken dat die ook in pc b zal werken, is wat teveel gevraagd… dat gaat niet lukken, tenzij op zijn minst de processor van eenzelfde type is.

  en wat deed je inmiddels met de aanwijzingen die je zo al kreeg?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.