Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bestanden verwijderen

None
12 antwoorden
 • In de map system32\driverstore\filerepository staan enkele mappen die ik moet verwijderen. Dit lukt op geen enkele manier. Ik krijg steeds de mededeling dat ik geen toegang heb. Gebruikersaccountbeheer uitschakelen helpt niet, in de veilige modus opstarten geeft ook de weigering. Ik ben (altijd) als administrator ingelogd in Vista. De mappen moeten weg omdat ze een rest zijn van een programma wat helemaal van de computer moet worden verwijderd voordat ik het programma opnieuw kan installeren.
 • Staat er geen uninstal tooltje op de site van het programma wat je wil verwijderen?
 • in veilige modus geprobeerd (tokkel f8 bij aanzetgten van de pc totdat je een keuzemenu krijgt)
 • De veilige modus heb ik zonder resultaat uitgeprobeerd.
 • Kijk eens hoe der rechten van de folders zijn die je wil verwijderen.
  Als je op de folder staat dan rechts klikken en dan naar de tab Security gaan. Hier kan je zien wie rechten heeft en wat voor een rechten op die folder.
 • Ik heb ondertussen nog een keer op de website van Garmin (het gaat over de forerunner en het bijbehorende programma Training Center) gekeken, Daar staat dat alles verwijderd moet worden, ook uit het register. Dit heb ik allemaal gedaan.
  Ik weet niet precies wat de status is van de mappen waar nog resten va Garmin in zitten. Als ik probeer om de rechten te veranderen krijg ik ook de mededeling dat ik geen toegang heb. Alle vinkjes zijn grijs zichtbaar en staan in wezen wel goed.
 • Wat zeker lukt:

  De eenvoudigste oplossing is ze te verwijderen met een Knoppix-cd :

  ftp://ftp2.skynet.be/pub/knoppix/KNOPPIX_V5.1.1CD-2007-01-04-EN.iso

  Hiermee download je een iso-bestand, je brandt dit op een cd, je reboot met deze cd (in bios je bootvolgorde even aanpassen zodat je cd-speler op de eerste bootplaats komt te staan)
  Op die manier start dus eigenlijk op in Linux zonder dat je Linux op je systeem hoeft te installeren.

  Laat je niet afschrikken door het woord 'Linux': om hiermee bestanden te verwijderen hoef je geen kennis van Linux te hebben - het is even makkelijk als in Windows.
  Je start dus je systeem op vanaf deze knoppix-cd en je krijgt - net als in Windows - een bureaublad met mappen op.
  Het verschil met windows is alleen dat jij op je bureaublad pictogrammen van je schijf/schijven/partities krijgt die een 'aparte' naam hebben.
  Klik deze mappen gewoon een voor een open, het gedraagt zich allemaal als een gewone Windowsverkenner

  Vanuit die Linux-verkenner kan je dan de bestanden / mappen gewoon deleten.

  Daarna (net als bij Windows) links onder naar de 'start'-knop en afmelden. de te volgen richtlijnen worden steeds duidelijk op je scherm gezet.

  succes !
 • Door het antwoord van de knoppix cd kwam ik op een ander idee en dat werkte! Ik heb de computer met de recovery cd van Norton Ghost gestart. Daar kon ik bij de map om de bestanden te verwijderen.

  Ik vraag me alleen nog af of mijn computer "fout" staat ingesteld of dat het normaal is dat je uit deze map geen bestanden kunt verwijderen, zelfs niet als administrator. Ook kon ik geen rechten veranderen want alles was grijs….
 • voor een volgende keer, er zijn dit soort tools, hoef je alleen maar te herstarten…
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=remove+files+on+restart&btnG=Zoeken&meta=

  PS: TC is erg kale software van Garmin.
  Kijk eens naar Sporttracks, is freeware en installeer de fitness plgin voor importeren en exporteren. Er zijn nog veel meer plugins voor heel veel handige zaken. Ik gebruik hem in combi met de FR305 en een stuk of 5 plugins.

  Forum: http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/Forums/index.php
  Software: http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/
  Plaatje:
  [img:bf44073930]http://www.warriorwomen.co.uk/wp-content/uploads/2007/03/sporttracks.jpg[/img:bf44073930]
 • Hartelijk bedankt voor de alternatieve software voor de forerunner. Dat ziet er goed uit.

  Mijn vraag is nog wel of het normaal is dat ik bestanden uit de system32 map niet kan verwijderen, zelfs niet als administrator.
 • Als die bestanden op een of andere manier in gebruik zijn, is het inderdaad normaal, dat je ze niet kunt verwijderen.
 • [quote:96ed951700="Ine de Ruiter"]Mijn vraag is nog wel of het normaal is dat ik bestanden uit de system32 map niet kan verwijderen, zelfs niet als administrator.[/quote:96ed951700]
  Maar dat kan dus wel via die knoppix-cd (maar let wel op wàt je gaat verwijderen in die system32-map ! !)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.