Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WPM 11 geeft geen 5.1

MirageH1992
5 antwoorden
  • Ik gebruik al een tijd WMP 11 in XP. Al die tijd was mijn 5.1 geluid (medion setje) belabberd. Er klonk maar 1 speakertje en dan nog benepen. Deze week heb ik gekeken of mijn geluidskaart (Realtek AC 97) de boosdoener was, Niet dus, Toen gekeken of de drivers niet goed werkten en nieuwe drivers erop gezet. Geen resultaat, De oude daarna weer teruggezet. Nog verschillende andere dingen geprobeerd. Noppes.
    Uiteindelijk een andere speler geïnstalleerd: VLC. Alle speakers werken wel weer, maar de verhoudingen zijn vreselijk. Ik wil dus eigenlijk mijn oude 5.1 via WMP terug.

    Kan ik zomaar een eerdere werkende versie van WMP terugzetten bijv. 9 of 10?
  • Eerst WMP 11 verwijderen, dan oudere versie zoeken en installen
  • Laat me raden je hebt Vista?

    Vista + Realtek = problemem
    Met mijn soundmax chip had ik nooit problemen, maar met Realtek wil nog wel eens het 1 en ander fout gaan.
    In Vista kun je wel instellen dat je 5.1 geluid wilt hebben maar eigenlijk stel je daar alleen in dat programma's het KUNNEN gebruiken, maar of ze het doen….

    Heb dus zelf ook een 5.1 setje en wel een Logitech X-530 maar dat doet verder niet ter zake.
    In media player heb ik wel 5.1 geluid alleen is het echt brak. Hoor de speakers achter me pas als ik er met me oor in ga.
    VLC heb ik ook maar ik prefeer Jetaudio

    Download het HIER
    Opstarten en dan na de installatie even zorgen dat je alleen main window wilt hebben dat vindt ik zelf het handigste en kun je alle instellingen makkelijk terug vinden.
    Zorg dan dat je X-Surround en Wide aan hebt staan.
    Zelf kun je met de rest nog even prutsen voor wat optimalisatie. Equilizer instellen scheelt ook weer wat.

    Give it a try!
  • [quote:94c44cc514]Laat me raden je hebt Vista? [/quote:94c44cc514]

    Zoals je kunt lezen in mijn topic, heb ik XP!

    Maar kun je ongestraft de huidige WMP verwijderen en een eerdere versie terugzetten?
    Jetaudio kan ik altijd nog proberen.
  • GOOGLE :
    http://support.microsoft.com/kb/934372

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.