Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe iconen veranderen in I.E. Icoon

None
9 antwoorden
 • Bij sommige websites waarvoor ik op mijn bureaublad een snelkoppeling heb gemaakt, verandert het icoontje dat ik ze heb gegeven na een paar dagen steevast terug in het I.E. icoon. Als ik er via "eigenschappen-ander pictogram" weer een ander icoon aan toe ken, gaat het weer een paar dagen goed, en dan verschijnt I.E. weer. Is daar iets aan te doen?
  Herman
 • Vermoedelijk maken die snelkoppelingen gebruik van je Temp-internet bestand. Die wordt na verloop van tijd opgeschoont… of handmatig met bvb CCleaner.

  Zorg er dus voor dat je de zogenaamde Favicon.ico op je schijf heb opgeslagen en handmatig die snelkoppeling daar naar laat verwijzen.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1236974
 • Bedankt, maar wat moet ik dan met websites doen die niet zo een favicon icoon hebben. En ik snap ook niet dat alleen maar sommige icoontjes verdwijnen, en andere nooit. Het gebeurd overigens alleen maar als
  ik onder Vista werk. Op mijn andere computer zit XP, en daar veranderen de icoontjes niet na verloop van tijd.
  Herman
 • In de eigenschappen van de pictogram "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" ervoor plaatsen.

  B.v.
  "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" "http://forum.computertotaal.nl"
  Of.
  "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" http://forum.computertotaal.nl


  In XP is een snelkoppeling van een favoriet voldoende maar in Vista werkt dat niet.
 • Nogmaals hartelijk dank. Ik moet nu weg, maar ga het morgen meteen proberen.
  Herman
 • Jammer, het lukt niet. Heb je oplossing geprobeerd, en ook variaties daarop, maar de URL wordt dan niet meer herkent. Maar bedankt voor de moeite in elk geval. Groeten,
  Herman
 • Check dan nog even het volgende artikel, komt ook de tip van [b:dec0b00a6f]Lange Pier[/b:dec0b00a6f] terug.
  http://www.vistax64.com/tutorials/109883-internet-shortcut.html

  Let wel op dat je naar de juiste locatie van IE verwijst. In de voorbeelden op "C", maar kan bij jouw op een andere partitie staan.

  Ook de spatie op de juiste plaats?
  [quote:dec0b00a6f="Herman38"]Als ik er via "eigenschappen-ander pictogram" weer een ander icoon aan toe ken[/quote:dec0b00a6f]Dat zijn de goede Favicon's en op je eigen schijf?
  Anders alsnog de Favicon's uit de TempIEmap proberen te vissen.
  TempIEmap zal wel verborgen staan.
  In FireFox zijn ze iets makkelijker tevoorschijn te halen.
 • Denkelijk een foutieve uitleg van mijn kant, eerst een snelkoppeling maken van de browser, dan de url toevoegen.

  Indien je ook de pictogram van de site wilt gebruiken kun je zoals eerder aangegeven de flavicon.ico naar een andere plaats kopieëren en dan de pictogram veranderen en naar de gekopieërde verwijzen, zo ook kun je de naam van de snelkoppeling aanpassen.

  Oeps, @Rosturp heeft ook een goede uitleg. alleen die send to werkt bij mij niet.
 • Hartelijk dank voor de aanvullingen. Dat artikel was heel nuttig. Nu wordt de URL gevonden en de website geopend. Heb het icoon veranderd, en ben benieuwd of het nu zo blijft, en niet over een paar dagen weer vanzelf terug verandert in het i.e. icoon, zoals tot nu toe het geval was..
  Nogmaals dank voor alle hulp,
  Herman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.