Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met het virtueel installeren van Windows 7

4 antwoorden
  • Hallo, Ik wilde aan de hand van het artikel over Windows 7 in het C!T blad (maand April) Windows 7 proberen op een virtuele machine te installeren. Het aanmaken van de VM is geen enkel probleem en heb ik gedaan net zoals staat beschreven in de C!T. Maar dan het installeren; wanneer ik de VM start (en hierbij al de installatie-CD van Windows 7 in mijn [i:7a0491586c]drive[/i:7a0491586c] heb zitten) start inderdaad het installatiescherm van Windows 7. Ik moet hier de taal, mijn locate (en daarmee tijdzone) en mijn toetsenbord 'nationaliteit' selecteren. Mijn selectie is als volgt: [list:7a0491586c][*:7a0491586c]English [*:7a0491586c]Dutch (Netherlands) [*:7a0491586c]USA - International[/list:u:7a0491586c] Wanneer ik op Next klik, heb ik de volgende mogelijkheden in mijn scherm: [list:7a0491586c][*:7a0491586c]Een grote knop "Install Windows 7"; [*:7a0491586c]Een link met de tekst "What to know before installing"; [*:7a0491586c]Een link met de tekst "Repair your computer".[/list:u:7a0491586c] Natuurlijk zou het meest logische zijn om op de Install knop te klikken, dit heb ik dan ook in eerste instantie gedaan, maar helaas: een error, en wel deze: [code:1:7a0491586c]"Windows could not collect information for [OSImage] since the specified image file [install.wim] does not exist."[/code:1:7a0491586c] Nu ben ik eens wezen Google-en met o.a. de termen "install.wim", "windows 7" en "error". Hiermee kwam ik uit op fora en websites en op de meeste werd geroepen dat het iets met mijn S-ATA drivers te maken zou hebben. En hier loopt mijn inzicht een beetje vast. Moet ik mijn S-ATA drivers updaten op mijn [i:7a0491586c]computer[/i:7a0491586c] of op mijn [i:7a0491586c]Virtuele Machine[/i:7a0491586c]? Een factor die het misschien nog gecompliceerder maakt is dat ik Windows Vista Business [b:7a0491586c]64-bit[/b:7a0491586c] als besturingssyteem heb, de [b:7a0491586c]64-bits[/b:7a0491586c] versie van MS Virtual PC 2007 heb, maar de [b:7a0491586c]32-bits[/b:7a0491586c] versie van de Windows 7 bèta heb. (Dit is overigens omdat ik hem eerst niet virtueel op een andere PC wilde installeren.) Ik hoop jullie voldoende info gegeven te hebben om een beetje een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Mocht dit gewenst zijn, dan kan ik op aanvraag ook nog screenshots erbij doen. Ik hoop dat een van jullie me verder kan helpen! :D Met vriendelijke groet, Mike
  • Heb je al eens de complete foutmelding losgelaten op Google? Het zou te maken kunnen hebben met een corrupte image. Download deze eens opnieuw om dit probleem uit te sluiten. http://www.experts-exchange.com/OS/Microsoft_Operating_Systems/Server/Hypervisor/Q_24152412.html
  • Bedankt voor de reactie! Dit ben ik zelf inderdaad ook al tegengekomen. Helaas was dit pas na dat MS besloten had de bèta download periode te stoppen. Het is nu alleen nog maar mogelijk om een registratiecode op te vragen. Iemand verdere suggesties? Met vriendelijke groet, Mike
  • Als je die ISO image nog hebt van Windows 7 bèta, zou je daarvan de SHA1 Checksum daarvan kunnen checken. De SHA1 Checksum van zowel de 32- en 64 bit versies staan beide op http://whirlpool.net.au/wiki/?tag=Windows_7 Het checken van die SHA1 zou je onder andere kunnen doen via applicatie [url=http://www.marxio-tools.net/en/marxio-fcv.htm]Marxio File Checksum Verifier.[/url] Had je de laatste reacties al gecheckt op die [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198598]Cursus: Basiscursus virtualiseren?[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.