Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Vista OEM] BSOD icm internet dat spaakloopt

The_Ultimate
4 antwoorden
 • Ik zit weer eens met een probleempje met me laptop

  Na een jaar met problemen te hebben gezeten na aankoop, Had ik ze op kunnen lossen. Vista maakte toen zijn eigen MBR corrupt. Door ipv 2 partities naar 1 partitie te gaan (op de recoverypartitie na dan) bij het installeren, werkte windows eindelijk redelijk fatsoenlijk.

  Windows start dus steeds opnieuw op, op de meest vreemde momenten. Soms wordt ie vooraf nogal langzaam (vooral internet) en vervolgens na reboot door mijzelf krijg ik een BSOD. Hiervan heb ik er nu al meerdere verschillende gezien.

  De eerste was deze:
  "Fault in non paged area"
  met de codes:
  BCCode: 50
  BCP1: FFFFFFF4
  BCP2: 00000000
  BCP3: 81E55B31
  BCP4: 00000000

  bij een andere foutmelding staat er niks bij, wel krijg ik de volgende codes nadat windows weer gestart is.
  BCCode: 1000008e
  BCP1: C0000005
  BCP2: 0000A550
  BCP3: ACF4AB58
  BCP4: 00000000

  De BCcodes C5, 50 en 1000008e volgen elkaar op in de volgorde zoals ik ze geef. En dit is dus al een keer of 12 of wel vaker achter elkaar gebeurt. Op verschillende dagen en tijdstippen.

  Memtest leverde niets op, daar is niets mis mee, anti-rootkit programma (Gmer) zorgde ook voor een BSOD
  Via een ander forum kreeg ik de tip om mijn virusscanner compleet te de-installeren, na dit gedaan te hebben, geen BSOD meer. Goed kans dat het probleem daar in zat, ook aan de hand van de minidumps.

  Maar het langzaam worden van internet en niet meer laden van pagina's heb ik nog niet opgelost. Tevens vind ik het niet zo'n pretje om zonder virusscanner te internetten.

  Bij opstarten van internet explorer of torrentprogramma's, minitv in de sidebar e.d. komt het voornamelijk voor. Vreemde is dat msn meestal nog een tijdje te gebruiken is
  Ik dacht dat de oorzaak zat in de draadloze netwerkkaart. maar het probleem doet zich net zo hard voor met de wired kaart. Ook als ze beiden draaien en soms zelfs zonder gebruik van internet (dus geen verbinding) kreeg ik de foutmelding.

  Ik heb ook nog een voorbeeld van hoe een pagina eruit gaat zien als de boel weer eens niet loopt (IE ziet er dan ook anders uit)

  http://pobresh.com/badscreen.jpg

  Overigens laden foto's vaak niet goed, blokkerig, andere kleuren, verwilderd (niet alle blokken op de goede plek zegmaar). Dit komt bij meerdere sites voor,maar niet bij alle foto's.

  Wie kan me hiermee helpen?

  Groet

  Rutger

  systemspecs:
  Intel Pentium Dual Core T2130 (2x 1,86Ghz)
  2x 1024mb DDR2 RAM
  Toshiba 120GB SATA HDD
  Intel GM945 Express interne videokaart
  SoundMAX Intergrated Digital HD Audio
  Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC netwerkkaart
  Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
 • Je vertelt er niet bij wat voor virusscanner je gebruikte .Het is helemaal niet slim om er helemaal geen een te gebruiken. Het lijkt mij beter om een Hijackthis log te maken dan kan een expert er naar kijken en eventueel een oplossing voor je probleem genereren.
 • virusscanner die ik gebruikte was symantec antivirus, (nee geen norton)

  via de logboeken van windows ben ik erachter gekomen wat de fout van de BSOD was:

  Auto-Protect Error: Auto-Protect is unable to block security risks.

  dat was de gebeurtenis die voorkwam vlak voor de BSOD meldingen.
  Dit was dus van de virusscanner.

  hoe maak ik een Hijackthis log?
 • Op het Forum bij beveiliging staat hoe je een Hijackthis log kan maken en posten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.