Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikers toestaan updates en software te laten installeren

5 antwoorden
  • Hallo, Hoe kun je op een windows computer (Vista en evt. ook XP) de 'normale' gebruikers toestaan om updates van het systeem en programma's te installeren? Er wordt dan gevraagd om het administrator wachtwoord van die computer, maar die kun je niet delen met alle gebruikers natuurlijk! Ook als je software wilt installeren ben je soms het wachtwoord van die 'hoofdgebruiker' nodig. Wat voor oplossing is er mogelijk voor dit probleem?
  • Maak zo'n gebruiker eens power user.
  • Volgens mij is dat in vista niet mogelijk? Dit lees ik althans op wikipedia: "[i:9e571e3515]The Power Users group has been removed in Windows Vista as part of the consolidation of privilege elevation features in the introduction of User Account Control.[/i:9e571e3515]"
  • In xp kan het wel. Vista ben ik niet thuis in, maar zoals ik dat lees, moet je dat in uac kunnen instellen?
  • [quote:c5eec094b8="gerben"]In xp kan het wel. Vista ben ik niet thuis in, maar zoals ik dat lees, moet je dat in uac kunnen instellen?[/quote:c5eec094b8] Nou, ik heb van alles geprobeerd, maar de enige opties die ik heb is om aan te geven of een gebruiker een normale gebruiker is of een administrator. Voor de rest zie ik geen opties om de privileges van een normale gebruiker aan te passen en op te waarderen o.i.d. Het moge duidelijk zijn dat ik ook niet in Vista thuis ben, maar daar is de computer mee afgeleverd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.