Vraag & Antwoord

OS Windows

Verplaatsen van grote bestanden

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik wil binnenkort een externe HD aanschaffen; puur voor back-up doeleinden voor 2 a 3 machines.

  Dit houdt in: een dagelijkse diff. back-up van "Mijn Documenten" en van een maandelijkse van een image (Ghost) file (voor genoemde machines).
  Vooral bij dit laatste zit ik met feit dat het hier om "joekels" van bestanden gaat. Een image is vaak in de gedaante van 1 .GHO file van ca. 2 GB en dan vaak nog wat .GHS files.

  Kan iemand bij benadering aangeven hoeveel tijd het kost om 2 GB van een Sata HD (NTFS) te verplaatsen naar een Ext. USB HD (NTFS)….?
  Ik wil de image maken op een partitie van de int. HD en in een later stadium, onder Windows, verplaatsen naar die ext. HD.
 • USB doet maximaal iets van 30MBps. Je zou ook een esata schijf kunnen nemen, en daar rechtstreeks op backuppen.
 • ik heb net mijn laptop gebackuppped zonder compressie was dat ca 10GB op de HS en met ghost 8.2 deed ie daar naar een dito schijf extern via USB iets minder dan 25 minuten over…. geen dagelijkse aan te bevelen kost dus…
 • De reactie van Gerben volgende, zou 2 GB verplaatsen "dus" ca. 68 sec. kosten.
  Andre geeft aan dat het vijfvoudige hiervan ca. 25 min. duurde (met rechtstreeks wegschrijven), terwijl dit vlg. de logica dan bijna 6 min. zou moeten zijn.

  Hoe zit dat dan….?
 • Backup aanmaken kost ook tijd, en de pc leest en schrijft tegelijk. Maar 25 minuten vind ik ook wel vrij lang. Als je eerst de backup maakt, en vervolgens naar de externe schijf kopiëert, gaat het vast sneller.

  Even uitgeprobeerd, een bestand van 2.2GB duurt bij mij 80 seconden, oftewel 27.5MBps.
 • Ik had hem als ghost, zoals ik schreef…. een image om systeem terug te zetten. Als je een 1 bestand kunt maken scheelt maar ca 70s voor 2 GB via USB….. moet het nog zien….
 • Ook maar even een backup gedraaid. 5.4GB rechtstreeks naar de usb schijf duurt net geen 5 minuten, met paragon backup express.
 • bij mij was het van een Dell D630 nieuwe laptop, geboot vanaf een CD, externe HD op USB (IDE 180 GB)…..
 • [quote:78f1f4a1d6="gerben"]Als je eerst de backup maakt, en vervolgens naar de externe schijf kopiëert, gaat het vast sneller.[/quote:78f1f4a1d6]

  Dat was ook mijn gedachte. Gevoelsmatig ook een "betrouwbaarder" proces.
 • Beetje lastig als je de hele schijf wilt backuppen…. tenzij er er een 2e schijf in hebt zitten, maar in een laptop is dat zelden het geval….
 • Zie begindraadje:
  [i:44ba092157]Ik wil binnenkort een [b:44ba092157]externe HD[/b:44ba092157] aanschaffen; puur voor back-up doeleinden voor 2 a 3 machines. [/i:44ba092157] :wink:

  De bedoeling is om een (min. maandelijkse) image te maken van "C" (voor een paar machines). En verder een dagelijkse (vermoedelijk wekelijkse) back-up van "D" (Mijn Doumenten).
 • [quote:fffb10405f="lion"]Zie begindraadje:
  [i:fffb10405f]Ik wil binnenkort een [b:fffb10405f]externe HD[/b:fffb10405f] aanschaffen; puur voor back-up doeleinden voor 2 a 3 machines. [/i:fffb10405f] :wink:

  De bedoeling is om een (min. maandelijkse) image te maken van "C" (voor een paar machines). En verder een dagelijkse (vermoedelijk wekelijkse) back-up van "D" (Mijn Doumenten).[/quote:fffb10405f]ja, ik had het wel begrepen… maar toch:
  Met die maandelijks image loop je tegen dezelfde beperkingen aan als mijn persoontje en kun je dus niet even een bestand op zij zetten en dan overzetten…. je zult in dat geval altijd rechtstreeks naar de externe schijf moeten schrijven….

  Wbt de "Mijn documenten" kan het wel, eerst een zip/rar maken oid en dan in 1x overzetten, dat gaat wel sneller dan per bestand.
 • Heb je al eens aan een incremental backup gedacht? De eerste is de grootste, maar alle veranderingen bij/afschrijvingen duren aanmerkelijk korter.
  Wel moet je b.v. om de 10 keer weer de complete backup weer maken. De meeste backup programma's hebben een mogelijkheid om de computer uit te zetten als de job is gedaan. Dus even voor het slapen gaan aanzetten.
  Acronis True Image (Home) zou ik je afraden, want ik krijg een bij/afschrijving niet voor elkaar met dat programma. Bovendien gooit ie om de haverklap de CD/DVD eruit!

  perloc
 • [quote:b5648d6cdb="andre@home"]en kun je dus niet even een bestand op zij zetten en dan overzetten…. je zult in dat geval altijd rechtstreeks naar de externe schijf moeten schrijven….[/quote:b5648d6cdb]

  Hoezo? Ik schrijf nu ook een image (van "C";) naar de "normale", interne HD bij de in gebruik zijnde machines. Op een andere partitie, uiteraard.
  Maar om logische redenen lijkt het mij toch veiliger om alle gegevens op een separate schijf op te bergen. Het enige dat dus veranderen zou, is dat ik die image van de interne HD overzet naar de externe….

  Tja, en wat betreft "Mijn Documenten" (ook aan perloc): uiteraard back-up je alleen datgene waarvan de archief attribute gewijzigd is. Wat betreft de terminologie ben ik even het spoor bijster. :oops:
  Ik meende dat indien je alleen een back-up maakt van gewijzigde- of nieuwe bestanden, dat "differentieel" heet. Of was het nou "incrementeel"….. :?
  Of ik zelf iets knutsel (VB), of iets bestaands gebruiken ga, weet ik nog niet. Ik dacht trouwens dat XP zelf ook een back-up progje aan boord heeft. Daarmee zal je toch ook naar een CD-RW kunnen schrijven?
 • Ik zag de afkorting int. in de opening over het hoofd, sorry….
  Nu kan het wel!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.