Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP - Niet bestaand cd station ???

8 antwoorden
  • Hallo, Er is vandaag in mijn computer ineens een niet bestaand cd station (station F:) verschenen ??? Het kan heel mischien komen doordat ik op een iso bestand heb geklikt, maar dat weet ik niet zeker. Ik wil dit station natuurlijk weer weg hebben, maar ik weet niet hoe dat moet. Kan iemand mij hierbij helpen ? Alvast bedankt.
  • Heb je bijv. met Daemon tools gewerkt ? Dan maak je automatisch een viturele cd station aan. Echter is het geval als ik unmount image doe , en mijn pc herstart dat hij bij mij weg is. Ik kan fout zitten en dit hoor ik dan ook graag Groetjes en succes ermee ;)
  • Hallo, Nee, ik ken het programma deamon niet, en heb dit niet gebruikt. Ik heb wel gewoon in windows op het iso bestandje geklikt, en ik heb ook een cd geschreven met nero vanuit het iso bestand.
  • Hallo, Het probleem is opgelost. Het niet bestaande station is verwijderd. In apparaatbeheer zag ik het station ook staan, en hier was er de mogenlijkheid om de instalatie ongedaan te maken. Het station was dus vrij makkelijk te verwijderen, maarja, je moet het maar net weten te vinden he. Bedankt in ieder geval voor de reacties en hulp.
  • mmm ??? :? Kennelijk is het probleem toch niet opgelost, want als ik het station heb verwijderd (instalatie ongedaan gemaakt), dan maakt hij zodra de computer opnieuw opstart gewoon weer een nieuw virtueel station aan ? Heeft iemand enig idee hoe ik hier vanaf kom ?
  • Je hebt kennelijk toch een programma dat een virtuele schijf aanmaakt. Op zich is dat handig, want met zo'n programma kun je een iso-bestand laden en het gebruiken alsof je een cd/dvd hebt, zonder dat je het eerst hoeft te branden. Bovendien werkt het sneller dan een 'echt' cd/dvd-station, wat bij het installeren van grote programma's of bij het draaien van programma's waarbij de cd in de drive moet zitten prettig kan zijn Het genoemde Daemon Tools heeft zo'n virtuele schijf aan boord, maar Nero ook! Daar heet hij Nero ImageDrive, en die heb je waarschijnlijk met Nero meegeïnstalleerd. Als je hem echt kwijt wilt moet je Nero Setup opnieuw draaien en kiezen voor Modify (Wijzigen?) als daarom gevraagd wordt. In de Custom Setup (Aangepaste installatie?) moet je vervolgens Nero ImageDrive uitvinken en de installatie verder afmaken. Dan wordt hij gedeïnstalleerd. Nero installeert trouwens een heleboel dingen mee die je niet nodig hebt om te branden (Nero Home, Vision, WaveEditor, SounTrax, MediaHome, PhotoSnap, Mobile enzovoorts.) Als je toch aan het deïnstalleren bent kun je eens kijken of er nog meer dingen zijn die je eigenlijk niet wilt. O ja, voor je hem gaat weghalen wel even kijken of er geen iso geladen is. Selecteer het virtuele station in de verkenner. Als er rechts bestanden komen te staan is een iso geladen. Klik met de rechter muisknop op het station, en kies Eject (Uitwerpen?)
  • Hoi, Het is niet van Nero. Ik heb ontdekt dat het van Corel DVD-Copy 6 moet komen. Hij maakt het volgende station aan : IVI Virtual CD SCSI CdRom Device Ik heb echter geen idee hoe ik dit kan wegkrijgen en kan laten ophouden.
  • Kijk even hier: http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Content/1185293029662

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.