Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestaat deze optie al? Opslaan op meerdere plaatsen tegelijk

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Iedereen wil bij het opslaan van een bestand soms wel eens één of meerdere backups maken op een andere plaats, zoals een andere map op een usb stick of zo. Normaal gesproken krijg je als je kiest voor "opslaan" het menu waarin je de schijf/map kunt kiezen waar je in op kunt slaan. Je slaat het daar op, en je moet dan steeds opnieuw "opslaan" kiezen in het programma waarin het bestand geopend is, en een nieuwe "bestemming" opgeven. Het lijkt mij wel handig als er een optie is waarbij je tijdens het opslaan direct al kunt aanvinken in welke extra mappen je het bestand ook nog wilt opslaan, dus op meerdere plekken tegelijk. Zo hoef je maar 1 keer "opslaan" te kiezen in het programma. Bestaat dat al als een add-on?
 • als het in office is dan kan je een macro schrijven in VBA, of eentje opnemen en aanpassen.

  1 minuutje zoeken was dit:

  Option Explicit
  Sub testme()
  With ActiveWorkbook
  .Save
  .SaveCopyAs Filename:="c:\mybackups\" & .Name
  End With
  End Sub

  Als je buiten office bedoelt, dan kan je een batch-scriptje schrijven die alles wat in een folder komt automatisch (of na start script) kopieert naar een secondary location.
 • Er verandert hierdoor niets.
 • is een RAID niet iets voor je?
 • [quote:7fbaa4cae9="stee0036"]is een RAID niet iets voor je?[/quote:7fbaa4cae9]Huh? Dat heeft toch alleen te maken met harde schijf instellingen en opties?
 • Als je werkt met 2 schijven in RAID wordt een bestand altijd op beide schijven opgeslagen. Dat wil je toch?
 • Je kan ook eens in de week bijvoorbeeld een synchroniseren met een synchroniseer programma. Ik maak gebruik van de Freeware variant van Syncback http://www.2brightsparks.com/downloads.html#freeware
  Hierin kan je profielen definieren die je kan opstarten en dan worden de bestanden bijvoorbeeld met elkaar gesynchroniseerd.
 • met microsoft synctoy 2.0 kun je ook syncen. dit is een gratis programmaatje van MS zelf en die kan je ook sceduled laten syncen. het programma start dan een script op die je voor aangegeven folders synct. dit kan dus best een USB stick zijn. je kan deze scedule naar behoeven laten uitvoeren.

  eens per week, dag, uur, minuut….whatever.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.