Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

oude updates verwijderen

Anoniem
None
13 antwoorden
 • hallo
  mijn harde schijf is een beetje vol, en zou het kunnen dat er updates op mijn computer staan die er niet meer toe doen, bijv
  Net framework 1.1. hotfix (KB928366) ik las ergens dat die nu in servicepak 1 zitten, dus kan ik die oude verwijderen? Ik zie Framework 2.0 servicepak 1, en 3.0 servicepak 1

  en beveiligingsupdates voor internet en windows XP uit 2007?

  Thanx,
  Laurens
 • Beveiligingsupdate"s moet je erop laten staan. Heb je al eens een schoonmaak gehouden op je pc? Daar zijn programma"s voor.Ook software die je nooit gebruikt zou je kunnen verwijderen. Oude herstelpunten. CC-Cleaner eens laten runnen enz.Hoe groot is je harde schijf? En hoeveel neemt windows daarvan in beslag?
 • c: 29,7 GB windows is 4,37 GB 3,16 op schijf, c cleaner heb ik net gebruikt, nou was er iets met register opschonen, ik heb niet alle fouten die C cleaner vond laten herstellen, of kon dat wel?

  dank voor je hulp
 • Heb je wel eens alle herstel punten verwijderd tot de laatst recente?
  Dit kan een grote hoeveelheid aan ruimte opleveren.
  Ga naar start -> Alle Programma's -> Bureau-accessoires -> Systeem Werkset -> Schijfopruiming.

  Dit kan even duren als hij eenmaal klaar is kom je bij een schermpje waar je aan kan geven wat je wil opruimen in het tablad "schijfopruiming".

  Als je nu het tablad meer opties aanklikt zie je daar "Systeem Herstel en schaduwcopieen " staan.
  Als je die eens opruimt kan dit een heleboel schelen.

  De omschrijving die ik net gaf was van windows Vista, als je windows XP hebt zou het ongeveer het zelfde schema zijn alleen dan zou het misschien net iets af kunnen wijken.

  Veel succes hiermee en ik hoor snel van je !

  Groetjes

  Bignick1
 • [quote:b8f1dedd7f="iemand85"]c: 29,7 GB windows is 4,37 GB 3,16 op schijf, c cleaner heb ik net gebruikt, nou was er iets met register opschonen, ik heb niet alle fouten die C cleaner vond laten herstellen, of kon dat wel?

  dank voor je hulp[/quote:b8f1dedd7f]Je kan dat gerust doen met CC-Cleaner er wordt dan n.l een back-up gemaakt. Verder wat ik al voorstelde even systeemherstel uitzetten,opnieuw opstarten en dan een nieuw herstelpunt maken.
 • [quote:e5bf8c63be="The Dragon"]Beveiligingsupdate"s moet je erop laten staan.[/quote:e5bf8c63be]

  Waarom zou je die moeten laten staan ?
  Je moet ze idd niet via configuratiescherm/software verwijderen, dan ben je ze kwijt, maar als de update werkt en verder geen problemen geeft zou je die uit de windows map kunnen verwijderen. Dat geld trouwens ook voor de bijbehorende log-bestanden, alhoewel dat weinig ruimte winst oplevert.
  In de loop der tijden kan dat een behoorlijke hoeveelheid geworden zijn.
  De betreffende mapppen zijn overigens niet direct zichtbaar.
 • Je kan in windows naar de map softwaredistribution,downloads en die map inderdaad leegmaken.
 • Als we het over de zelfde updates hebben ($NtUninstallKB960803$ enzo) dan staan die bij mij gewoon in de windows map.

  Met name die updates kunnen aardig uitgroeien op je PC.
 • Misschien moet ik hier een nieuw topic voor maken maar is er een overzicht van bestanden/folders die je van XP en Vista gewoon kan verwijderen? Zoals update installatie bestanden, softwaredistri-download etc etc?

  windows vervuilt zichzelf natuurlijk behoorlijk!
 • het werkt, al snap ik niet hoe dat zit met dingen die ik wel in windows kan verwijderen, maar niet uit de software lijst, maar het gaat er om dat het werkt, dus bedankt voor de antwoorden,
  Groet,
  L
 • [quote:2f722e09b0="iemand85"]het werkt, al snap ik niet hoe dat zit met dingen die ik wel in windows kan verwijderen, maar niet uit de software lijst,[/quote:2f722e09b0]

  Nou dan ga ik proberen je dat gewoon uit te leggen.
  Als windows-updates worden gedownload, komen die normaal gesproken in de map C:\windows met als naam $NtUninstallKB952004$, waarbij het nummer uiteraard gelijk staat met de betreffende update.
  Na de installatie van die update blijft die map ook gewoon bestaan voor het geval je die update bijvoorbeeld weer wil verwijderen.
  Dat kun je dan doen via het configuratiescherm / software.

  Als je niet meer van plan bent om de update te verwijderen, wat bij de meeste (zo niet allemaal) de bedoeling is, dan zou je dus na een aantal dagen die map in C:\windows kunnen verwijderen.
  Je kunt dan de installatie van die betreffende update niet meer ongedaan maken, maar dat wil je dan ook niet meer.
  Die periode van een aantal dagen hou je aan om te controleren of alles goed blijft werken.
  In het verleden (en waarschijnlijk ook in de toekomst) zat er wel eens een update bij die het niet helemaal goed deed en dan is het wel makkelijk als je hem weer kun de-installeren.
 • nou da's duidelijk, weet ik dat ook weer voor het vervolg
 • [quote:d31a342990="iemand85"]nou da's duidelijk, [/quote:d31a342990]

  Mooi. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.