Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Downgraden van Vista naar XP

perloc
9 antwoorden
 • Beste mensen.

  Ik las laatst in computer totaal dat ik kan downgraden van Vista naar XP. Ik heb dit zitten lezen. Maar toen kwamen er wel vragen bij mij op:

  Houd ik al mijn programma's en bestanden of moet ik daarvan eerst alle cd's opzoeken en van de bestanden een backup maken?


  Mvg
  Nick
 • [quote:31866cec44]Houd ik al mijn programma's en bestanden of moet ik daarvan eerst alle cd's opzoeken en van de bestanden een backup maken?
  [/quote:31866cec44]

  Nee, je bent alles kwijt. Je kunt het risico ook niet lopen. Downgraden wist meestal alles maar je moet ALTIJD backups maken. De uitval van harde schijven is best wel groot, groter dan 2% in drie jaar. Maak desnoods maar 1 keer in de maand een backup van de dingen die je niet kwijt wilt zoals documenten, foto's en mail.
 • Maar dan kan ik toch net zo goed alles formatteren?
 • Dat is ook wat je doet als je gaat downgraden…

  Bovendien mag je niet zomaar in alle gevallen downgraden. Je mag Windows XP op je computer installeren als je daar een geldige licentie voor hebt. Hierin geldt het volgende:
  - Je mag geen OEM licentie afkomstig van een andere computer installeren.
  - Je mag een retail licentie installeren indien deze niet al op een andere computer geinstalleerd is.
  - Je mag Windows XP professional installeren als je een OEM licentie voor Vista Business hebt.
 • Ik heb het over een artikel in computer totaal, Je moet dan op R drukken een paar commando's invoeren. Waarom moet dat dan zo en niet gewoon formateren.
 • Ik heb geen idee over welk artikel het gaat, maar heb je mijn vorige post gelezen? Heb je ook gecontroleerd of er voor je PC ook drivers te vinden zijn voor Windows XP?
 • Ik heb je vorige post gelezen, en ik heb een Vista Buissnes licentie.
 • Vista Business heeft downgrade licensie als je computer daar geschikt voor is. Sommige hardware werkt alleen maar met Vista.

  Ik betwijfel of downgrade wel alles wist! Dat doet upgrade evenmin.
  Maar vóor alles: maak backups!! Dat moet je trouwens altijd doen als je een groot programma installeert of veranderingen wil aanbrengen in je systeem. Als er iets misgaat, of je bent er niet tevreden mee is de zaak in 10 minuten hersteld.
  perloc
 • [quote:cc796e0b49="perloc"]Ik betwijfel of downgrade wel alles wist! Dat doet upgrade evenmin.[/quote:cc796e0b49]
  Een downgrade doe je door middel van het formatteren van je harde schijf. Het is namelijk niet zoals bij een upgrade, dat je een XP CDtje in je computer stopt en dat Vista dan de mogelijkheid biedt om te downgraden. Je moet van de XP CD je computer opstarten en vervolgens je schijf formatteren alvorens je Windows XP gaat installeren.

  Let er wel op dat je tijdens de installatie nog steeds een productsleutel in moet voeren voor Windows XP (je kan dus niet de sleutel van je Vista licentie gebruiken) en daarna je Windows installatie moet activeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.