Vraag & Antwoord

OS Windows

vista traag na nieuwe installatie

17 antwoorden
  • hallo, Na een nieuwe harde schijf en extra geheugen een nieuwe install van vista gedaan. Ipv dat de computer sneller loopt, loopt hij vreselijk langzaam. Ik kan niet ontdekken welk proces mn cpu opvreet, het lijken meerdere processen te zijn. Perfmon, svchost vreten het meeste maar firefox pakt al 50% iemand een idee/tip specs: vista ultimate intel core2duo 6600 8800 gtx 6GB intern geheugen 1 Terrabyte western digital schijf alvast bedankt
  • iemand een idee??
  • Wel firewall en antivirus erop gezet, voor je online ging?
  • Hoi Gerben, Ja dit heb ik gedaan. Ook gescand met AVG, mbam, en een hijack log bekeken. Deze zijn allemaal schoon
  • Indexering niet bezig? Schijfcache staat niet goed? Wat tips. http://www.tweakvista.nl/tweak-vista/prestatie-verbetering/
  • Vista is inderdaad een paar dagen bezig met indexeren en optimaliseren. Zou dus later wel eens beter kunnen worden.
  • Indexering is klaar, schijfcache staat goed. Heb de tweaks geprobeerd, echter zonder resultaat. Computer blijft vele malen trager dan dat hij was. Heb nu ook de processor temp bekeken en deze is goed. Getest met Prime95 voor 4 uur zonder fouten. Het lijkt wel of hij voor kleine bewerkingen opeens veel meer van de processor vraagt. Nog ideeen om te proberen?? In ieder geval alvast bedankt voor de suggesties.
  • Ik ben er nog steeds niet uit wat mijn probleem veroorzaakt. Mn hardeschijf getest met tool van de fabrikant, was goed Videokaart stability test gedaan, was goed Geheugen getest met memtest, was goed Het begint al tijdens het opstarten, ik zie het groene balkje van vista 109 keer voorbijkomen. Alle tips zijn welkom!! Groeten Okkelo
  • Welke score heb je bij systeem? kun je gelijk zien welk onderdeel er tegenzit. Toch wel alle moederborddrivers geïnstalleerd? Ook in de logboeken gekeken of je er iets over kunt vinden? Netwerk goed ingesteld zodat hij niet loopt te zoeken naar netwerken o.i.d.?
  • Heb je wel alle drivers geinstalleerd?
  • Mijn score is 4,3 , deze is van de processor. De rest zit boven de 5. Drivers van het moederbord heb ik al eerder geïnstalleerd, dit gaf geen verbetering. (eveneens geen verbetering met de andere drivers) De logboeken heb ik net bekeken, ook hier geen errors te vinden. Netwerk staat voor zover ik weet goed ingesteld, zijn daar nog bepaalde opties waar ik rekening mee moet houden?? Alvast bedankt voor het meedenken
  • Kijk eens bij Msconfig, schakel al de opstart elementen uit, behalve virus prog. En kijk eens naar boot.ini, wat wordt er eigenlijk daar gestart.
  • Vista gebruikt geen boot.ini. :wink: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx Hiermee kun je het meer uitpluizen waar het probleem zit. http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/default.aspx Er staan ook wel meer progjes om dat te doen.
  • Geen boot.ini, maar wel dit toch Als je dus Vista draait kun je de BCDedit.exe( de Boot.ini van Vista) opstarten . En daar kijken wat er eigenlijk opstart, maar die link lijkt ook goed.
  • Of deze http://www.vistabootpro.org/
  • is al je hardware wel compatible met elkaar? mijn eerste indruk is een hardware probleem,, wat dus vertraging veroorzaakt. wat voor soort MoBo en geheugen heb je?
  • Het probleem is eindelijk opgelost. Ik heb mn nieuwe geheugen eruit gehaald en mijn oude er ingezet. Alles loopt weer zoals het hoort. Ondanks de goede resultaten met memtest lijkt het geheugen toch niet goed/compatible. Allen weer hartstikke bedankt voor het meedenken :D :D :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.