Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista problematiek

Anoniem
Pinky & The Brain
4 antwoorden
 • Hallo,

  Iemand heeft hier een computer gebracht met daarop Windows Vista. Deze computer is onwerkbaar, omdat deze enorm traag is en spontaan herstart. Programma's bevriezen ook regelmatig, als je bijvoorbeeld internet op wilt valt er binnen no-time 'reageert niet meer' af te lezen in de titelbalk.
  Met een virusscanner heb ik geprobeerd te scannen op virussen, maar dit ging niet, omdat hij al snel spontaan herstartte zonder dat de scan compleet was. Pas vanuit veilige modus is het gelukt om een volledige virusscan uit te voeren en daarbij werd niets gevonden.

  Persoonlijk doet het gedrag wel aan een virus denken, want het lukt niet om de configuratie van het systeem te wijzigen. Ik heb het forum hier doorgespit om te zoeken naar soortgelijke gevallen en las o.a. over de aero desktop die het systeem traag en instabiel zou kunnen maken. Daarom probeerde ik deze af te sluiten, maar als je met de rechter muisknop op de desktop klikt om die instellingen te wijzigen zie je een venster openen dat gelijk wordt afgesloten. Ook enkele andere vensters om instellingen te wijzigen sluiten zo spontaan weer af.

  Al ik met een linux live-cd'tje boot is er niets aan de hand, want dan draait de computer als een tierelier. Het is dus echt Vista wat ernstig beschadigd is geraakt op één of andere manier.

  Nu zit ik echter met de volgende problemen:

  1) Er stond Windows Vista op, maar er is geen Vista-cd of herstel-cd bij geleverd. Dat was namelijk voorgeïnstalleerd. Er zit echter wel een Vista Home licentie sticker op de computer geplakt.
  Kun je dan gewoon Vista Home ergens downloaden en die sleutel gebruiken?

  2) Hoe kan zoiets zijn ontstaan? Hoewel er geen virus is aangetroffen doet het mij daar toch wel heel erg sterk aan denken. Of is dit een bekend probleem onder Vista dat ergens anders door wordt veroorzaakt?
  De computer is nog maar 5 maanden oud en als deze dan al zo ernstig ontregelt is dan wordt je daar niet vrolijk van. Het moet niet zo zijn dat deze computer straks weer binnen enkele weken helemaal ontregelt is, dat zou ik graag voorkomen, want ik heb er ook geen behoefte aan om elke keer andermans ellende te moeten oplossen.
 • 1.) Ja.

  2.) Daarom zijn er zoveel sites erover, een besmetting kan al gelijk vanaf de eerste minuut als je niet de juiste dingen doet.

  Maare, een hijachthis log napluizen o.a., Ccleaner laten draaien en daarmee ook alles wat mee opstart reduceren is ook een optie, schoonmaken dus.
 • GHOST Image maken, deze kun bij problemen in 10 minuten terugzetten.
 • [quote:c705c05bca="Lange Pier"]1.) Ja.[/quote:c705c05bca]
  Dat is goed om te weten …

  [quote:c705c05bca]2.) Daarom zijn er zoveel sites erover, een besmetting kan al gelijk vanaf de eerste minuut als je niet de juiste dingen doet.

  Maare, een hijachthis log napluizen o.a., Ccleaner laten draaien en daarmee ook alles wat mee opstart reduceren is ook een optie, schoonmaken dus.[/quote:c705c05bca]
  De door jou genoemde programma's heb ik er op gezet en gebruikt. In de Hijack this log stond volgens mij niet verdachte zooi, maar ik ben dan ook geen expert op dat gebied.
  Ccleaner had ik geïnstalleerd, maar kon ik niet starten, elke keer als ik in de ccdirectory wilde openen dan bevroor de computer. Het bestandsbeheer (explorer denk ik?) was dan bevroren en er stond dan 'reageert niet meer' in de titelbalk. Erg vreemd dus. Pas vanuit veilige modus kon ccleaner aan het werk worden gezet, maar die kwam vooral meet cookies en internet geschiedenis aanzetten volgens mij.

  Het blijft allemaal toch zeer frappant …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.