Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

??? Windows op I:??

Anoniem
Lord Wodan
8 antwoorden
 • Ik heb net de schijf van mijn pc vervangen, samen met het moederbord.

  Het moederbord is een GigaByte MA78GM-S2H
  Harddisk is een 1TB Hitachi SATAII

  Daarnaast heb ik 2 IDE opticals.

  Alles wordt herkend maar de harddisk wordt herkend op IDE Controller 2 als master.

  De 2 opticals op IDE0 als master en slave.

  IDE controller 1 blijft leeg (?). De SATA schijf is aangesloten op SATAII 0.

  De installatie van XP ziet ook alles maar maakt de 1e partitie aan als I?? Waar is C, D, E etc gebleven? en hoe kan ik dit aanpassen?

  eh help?
 • Heb je een xp met sp2 aan boord?

  Ik zou de pc uitzetten en alle schijven van de stroom halen behalve de schijf waar xp op moet. Als dat werkt op een C dan pas de rest van de schijven erbij.
 • Er zit maar 1 harddisk in. Na de 2e keer starten maakte hij er wel C van. Ik heb alleen het vermoeden dat de schijf niet goed is, soms wordt hij wel herkend en soms niet. Na de installatie start windows ook vaak niet.

  Ik ga even verder met proberen..
 • … en verder kun je met RUN (invoeren) diskmgmt.msc <return> je drive letters veranderen in \action\all tasks (of wat daar in het Nederlands voor moet doorgaan).
  perloc
 • Ik hoop een los kabeltje ofzo. Harde schijven die soms niet reageren gaan vrij snel de prullebak in bij mij (nadat ik er een gat in boor). Ik vind dat je moet kunt vertrouwen op de basis hardware.
 • Windows zal eigenlijk altijd zijn installatie plaatsen op de primaire HDD, en zal die normaal gesproken altijd C: noemen. Maar het komt inderdaad wel eens voor dat er een andere driveletter wordt toegewezen. Het is mij niet duidelijk waarom dat gebeurt, want er lijkt eigenlijk geen goede reden voor te zijn.
  Op zich is het niet beslist nodig om hier iets aan te doen, maar het is met sommige programma's wel eens een probleem. Helaas is het niet zo eenvoudig om de driveletter van de systeem partitie te wijzigen. Windows laat dat gewoon niet toe. Als je beslist een poging wilt wagen, dan kun je op onderstaande link lezen hoe dat zou moeten. Maar als je dat aandurft, dan zou je eigenlijk helemaal geen probleem moeten hebben met het eenvoudige opnieuw installeren van Windows. Grote kans dat op die manier de drive wel op de juiste manier wordt benoemd.

  Link: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q223188
 • De reden is dat er andere partities of verwisselbare schijven zijn die de schijfletters al hebben toegewezen gekregen, dit gebeurd niet bij een verse installatie zonder cardreader eraan maar alleen indien er op een schijf waar al een windows staat op een partitie, die partitie wordt verwijderd en er een nieuwe wordt aangemaakt.

  Na die verwijdering schuiven alle schijfletters een plaatsje naar voren op en krijgt de nieuw aangemaakte de eerstvolgende vrije schijfletter, en daar wordt windows opgezet, gewoon te zien als je die installeert.

  Gebeurd dus niet "zomaar" en er is een reden voor, de gebruiker.
 • Cardreader… hmm, die zat inderdaad aangekoppeld. Ik haal hem los ;-)

  De schijf was trouwens niet in orde, ik ga hem vanmiddag ruilen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.