Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Blauw scherm met melding...

None
6 antwoorden
 • Krijg een blauw scherm nadat de pc is opgestart.
  Dit is de melding van het blauw scherm:

  DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

  STOP: 0X000000D1 (0XD8000001, 0X00000002, 0X00000000, 0XAD0A0461)

  NVTcp.sys - address AD0A0461 base at AD09E000, dateStamp 4253b85b

  Hoop dat dit voldoende is.
  Alvast bedank.
 • Linkjes:
  http://aumha.org/win5/kbestop.htm
  http://www.compros.com/errorsp.htm
  http://www.techadvice.com/w98/E/error_0028_w98.htm
  http://www.infinisource.com/techfiles/fatal-0e-errors.html
  http://www.generation.net/~hleboeuf/ershel32.htm
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/ddtools/hh/ddtools/bcintro_3dkj.asp

  Veel succes!

  EDIT:
  Als de FAQ was bijgewerkt stonden deze links erin.
 • Hier kan ik niet aan uit. Kan er mij iemand niet gewoon vertellen wat er fout is?
 • [quote:c1109d2152="UseTheForce"]NVTcp.sys[/quote:c1109d2152] Enig uitleg over dat bestand kun je vinden op deze hyperlink http://www.file.net/process/nvtcp.sys.html
 • Heb ondertussen gevonden wat de oorzaak van mijn blauw scherm was, namelijk mijn WIFI kaartje. Weet eerlijk gezegd niet waarom. Deze heeft lange tijd zijn werk naar behoren gedaan en na de herinstallatie van mijn os heb ik moeilijkheden gehad met het vinden van de up to date driver met als gevolg het blauwe scherm.

  Het probleem wat ik vandaag heb is dat ik uiteraard meerdere stuurprogramma's heb liggen wissen om zo uit te vinden dewelke mij het blauwe scherm opleveren. Alles goed en wel, heb alle software terug kunnen installeren na gewist te hebben op eentje na namelijk het NVIDEA Ethernet stuurprogramma. Telkens bij het opstarten van mijn pc het ik geen internet verbinding en moet ik telkens weer opnieuw dit stukje software installeren.
  Mijn vraag is hoe dat dit komt, waarom houdt mijn pc deze software/instelling niet vast en wat kan ik doen om dit te verhinderen.

  Alvast bedankt en groetjes.
 • Wat precies het probleem is, is vaak heel moeilijk te achterhalen. Kan een bug in de driver zijn, een fout in de firmware van het apparaat, een beschadigd bestand, bug in windows, of een willekeurige combinatie daarvan. Uitproberen en uitsluiten is vaak de enige weg naar een oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.