Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Grootte back-up bestand wijkt af van oorspronkelijke grootte

jpl1982
15 antwoorden
 • Ik heb via Bureau-accessoires -> systeemwerkset -> backup een backup gemaakt van de C:-schijf de D:-schijf en het bureaublad.

  Nu is de grootte van de backup kleiner dan de gebruikte ruimte op de C: en D: schijf.

  Is dit normaal?

  Gebruikte grootte op C: en D: samen is circa 47 GB. De grootte van de backup is 46…

  Alvast bedankt voor jullie reacties!
 • Kan zijn dat bepaalde overbodige bestanden zijn overgeslagen. Als je gebruikmaakt van een echt backupprogramma, is de backup soms minder dan de helft in grootte van de oorspronkelijke bestanden.
 • [quote:0a2cc7803e="gerben"]Kan zijn dat bepaalde overbodige bestanden zijn overgeslagen. Als je gebruikmaakt van een echt backupprogramma, is de backup soms minder dan de helft in grootte van de oorspronkelijke bestanden.[/quote:0a2cc7803e]

  Ok, dus gezien het geringe verschil van 1 GB is het verantwoord om met formatteren te beginnen? Want dat is eigenlijk de vervolgstap die ik wil maken….
 • Ik zou toch liever een image backup hebben van de boot/windows partitie.
  http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html
 • [quote:dc0c062870="gerben"]Ik zou toch liever een image backup hebben van de boot/windows partitie.
  http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html[/quote:dc0c062870]

  Dus een image backup van de bestanden die ik wil behouden?
 • [quote:e46a204a4a="gerben"]Ik zou toch liever een image backup hebben van de boot/windows partitie.
  http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html[/quote:e46a204a4a]

  - Maakt dit programma meteen een image als ik de backup-optie kies? of dien ik een bepaalde optie aan te vinken?
  - Moet de image even groot zijn als de grootte van de bestanden waarvan een backup wordt gemaakt? of ziet er wederom verschil in groottes?

  Alvast bedankt voor jullie reactie!
 • Een image is een kopie van de schijf (of partitie), die je backupt. Paragon maakt alleen maar image backups. Paragon comprimeert en slaat overbodige bestanden (page file etc.) over.
 • [quote:f27ab1501c="gerben"]Een image is een kopie van de schijf (of partitie), die je backupt. Paragon maakt alleen maar image backups. Paragon comprimeert en slaat overbodige bestanden (page file etc.) over.[/quote:f27ab1501c]

  Oke, dus als ik paragon draai en een kopie van mijn partities maak, dan kan ik met een gerust hart overgaan tot formatteren?
 • 100% zekerheid heb je nooit natuurlijk. Maar zo zou het goed moeten gaan.
 • [quote:19a6de5143="gerben"]100% zekerheid heb je nooit natuurlijk. Maar zo zou het goed moeten gaan.[/quote:19a6de5143]

  Het gaat me met name om foto's… bestanden mogen best verloren gaan, natuurlijk liever niet…
 • Maak dan een extra backup van die foto's, bijvoorbeeld op een cd of usb stick. Van alles wat onmisbaar is, hoor je sowieso al twee backups te hebben.
 • Ik heb nu een backup gemaakt met Paragon. Hoe kan ik dit backup-image op een andere pc zetten, zondag dat de data op deze pc verloren gaat?

  Ik weet eerlijk gezegd niet welke optie ik in Paragon moet selecteren…

  Alvast bedankt voor jullie reacties!
 • Die backup staat nu ergens op je schijf. Deze kun je kopiëren naar een externe schijf, of via het netwerk naar een andere pc. Maar je kunt natuurlijk ook alleen een backup van c: maken, en die op d: zetten. Als je windows installeert, overschrijf je normaliter toch alleen de c: schijf.
 • Kan ik ook de backup op een andere schijf uitpakken?
  En welke optie zou ik dan in Paragon moeten selecteren?
  Ik kreeg namelijk net de optie dat, indien de backup wordt uitgepakt op desbetreffende schijf wordt uitgepakt, dat de overige info op de schijf gedelete wordt….
 • Als je een backup terugzet, wordt de schijf inderdaad overschreven. Maar dat doet elk backup programma. Je kunt de (image) backupbestanden wel op een andere schijf parkeren (dus niet restoren).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.