Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartproblemen na installatie UBUNTU

Anoniem
pjotr123
6 antwoorden
 • Nadat ik op een aparte schijf UBUNTU heb geinstaleerd wil mijn PC niet meer starten. Hij loopt vast met GRUB meldingen.
  Pas nadat ik de installatie cd van WINDOWS XP in de cd-rom drive leg kan ik weer normaal windows opstarten vanaf C. Ik moet alleen bij het opstarten niet van cd starten. Ik heb al een fixmbr gedraaid op mijn c-schijf.
  Ik heb ondertussen UBUNTU er af gegooid, maar blijf nog steeds met dit rare probleem zitten.
  Wanneer ik start zonder windows cd hangt hij op een oude GRUB melding, wanneer ik start met cd, zonder daarvan op te starten, gaat het wel goed.

  Hoe kan ik dit opstartprobleem herstellen.
 • Als volgt:
  http://sites.google.com/site/computertip/grub
  (punt 3)
 • Ik heb geprobeerd wat in het document staat. Helaas levert dit niet het gewenste resultaat op.
  Bij opstarten verschijnen de volgende boodschappen:
  GRUB loading stage 1.5.

  GRUB loading, please wait …..
  ERROR 17

  en vervolgens hangt de hele boel.
 • [quote:c6171a1453="r.osephius"]
  GRUB loading, please wait …..
  ERROR 17
  [/quote:c6171a1453] Maar weet je zeker dat je de Ubuntu partitie correct hebt verwijderd? Want volgens http://www.gentoo.org/doc/nl/grub-error-guide.xml betekent grub error 17
  [quote:c6171a1453]Deze fout komt tevoorschijn als de gevraagde partitie bestaat, maar GRUB het bestandssysteem niet herkent.[/quote:c6171a1453]
  [quote:c6171a1453="r.osephius"] Ik heb geprobeerd wat in het document staat. [/quote:c6171a1453] Welke mogelijkheid had je geprobeerd? Die met XP installatie CD? Dus je hebt wel een echte XP installatie CD? (Dus geen recovery CD.) Check eventueel op de site van Microsoft artikel 314058 http://support.microsoft.com/kb/314058
 • [quote:5cc8956783="r.osephius"]Ik heb geprobeerd wat in het document staat. Helaas levert dit niet het gewenste resultaat op.
  Bij opstarten verschijnen de volgende boodschappen:
  GRUB loading stage 1.5.

  GRUB loading, please wait …..
  ERROR 17

  en vervolgens hangt de hele boel.[/quote:5cc8956783]

  Dan heb je het niet goed gedaan. Want anders zou Grub zijn verdwenen en zou je probleem zijn opgelost. De instructie is waterdicht; die hoef je alleen maar letterlijk toe te passen.

  Ik vermoed, dat je met een Recoveryschijf van Windows zit te werken, en dat gaat natuurlijk niet. Dat kan alleen met een installatie-CD.

  Als je geen installatie-CD van Windows hebt, pak dan de Super Grub Disk of de Ultimate Boot CD (Google is je vriend).
 • Mede dankzij eerdere antwoorden is het uiteindelijk toch gelukt. Ik heb daarbij wel gebruik gemaakt van SUPER GRUB. Wat bleek na wat gepuzzel, dat UBUNTU een andere schijfvolgorde en dus nummering aanhoudt dan SUPER GRUB. Bij installatie is hd0 = hd2 en andersom. Toen ik dit doorhad was het oplossen niet meer zo moeilijk. Ik probeerde steeds het MBR van hd0 te herstellen ipv hd2 waar GRUB fysiek stond.
  Het werkt nu weer zoals bedoeld.
  Ik wil met name pjotr123 bedanken voor zijn hulp.

  p.s. ik heb wel een orginele CD

  Wijze les; kijk goed naar de nummering/benaming van je harde schijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.