Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerkkaart probleem met Vista

None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Heb hier een computer waar vista net op geherinstalleerd is. Alle drivers zijn geïnstalleerd met de bijbehorende driver cd, maar de netwerkkaart werkt niet.
  Onder apparaatbeheer zie je deze ook onder 'overige' hardware staan met een vraagteken. Deze is niet correct geïnstalleerd.

  Het betreft een geïntegreerd marvell ding op een Asus P5K Pro moederbord. De meegeleverde driver CD is voor vista, maar bij het installeren gaat er iets mis, waardoor de installatie wordt afgebroken. Ook de nieuwste driver van de asus website geeft hetzelfde probleem.

  Het is toch belachelijk dat je een nieuwe computer hebt en er niet eens werkende netwerkverbinding mee kunt maken, ondanks dat het wel ondersteund zou moeten worden?

  Is er misschien iemand die een tip heeft om dit op te lossen?
 • de driver al eens in een andere compatibilitiets mode proberen te installeren?
 • [quote:28146c0c63="GD1972"]de driver al eens in een andere compatibilitiets mode proberen te installeren?[/quote:28146c0c63]
  De driver zou voor vista geschikt moeten zijn …

  Hoe kan ik het in een andere compatibiliteits mode installeren dan? Er zitten helemaal geen instructies bij de driver meegeleverd.
 • Vraagteken verwijderen en netwerkkaart opnieuw laten detecteren na herstart. CD erin en dan naar die lokatie gaan voor installeren.
 • Gaat het om Vista 32- of 64 bit? En draai je Service Pack 1 of 2? Had je de chipset drivers van het moederbord al geïnstalleerd? Tenslotte. Had je de manual van het moederbord al gecheckt?
 • [quote:64ba889837="andre@home"]Vraagteken verwijderen en netwerkkaart opnieuw laten detecteren na herstart. CD erin en dan naar die lokatie gaan voor installeren.[/quote:64ba889837]
  Dat heb ik gedaan, maar als je dan handmatig een locatie moet aangeven wil vista persé een .inf bestand als invoer en die is er niet.
  De driver moet middels een .exe worden geïnstalleerd en die procedure kan niet succesvol worden voltooid om de een of andere reden.

  Zit met m'n handen in het haar, heb alle drivers van het moederbord geïnstalleerd, maar die marvel netwerk kaart (miniport las ik ergens?) wil niet geïnstalleerd worden.
 • [quote:4325a4ec2a="Pinky & The Brain"]
  Hoe kan ik het in een andere compatibiliteits mode installeren dan? Er zitten helemaal geen instructies bij de driver meegeleverd.[/quote:4325a4ec2a]

  r-muis button op de gedownloade driver en compatibiliteit veranderen
 • [quote:b43677fb0f="jolo"]Gaat het om Vista 32- of 64 bit? En draai je Service Pack 1 of 2? Had je de chipset drivers van het moederbord al geïnstalleerd? Tenslotte. Had je de manual van het moederbord al gecheckt?[/quote:b43677fb0f]
  Het gaat om windows Vista Home Premium en het betreft de 32-bits versie. Het is een originele OEM installatie cd, dus daar staan volgens mij geen service packs bij op?
  Aangezien er geen internetverbinding mogelijk is heb ik ook nog geen updates kunnen installeren, dus achteraf zijn ze ook niet geinstalleerd.

  De manual rept met geen woord over dit probleem natuurlijk. De gegeven installatie instructies zijn opgevolgd, maar bieden geen soelaas. Volgens mij zijn de netwerk drivers onderdeel van de chipset drivers. Handmatige installatie werkte echter ook al niet.
  Nergens wordt er een mogelijke oplossing aangedragen, omdat het probleem niet bekend is.
 • [quote:8820d92e21="GD1972"][quote:8820d92e21="Pinky & The Brain"]
  Hoe kan ik het in een andere compatibiliteits mode installeren dan? Er zitten helemaal geen instructies bij de driver meegeleverd.[/quote:8820d92e21]

  r-muis button op de gedownloade driver en compatibiliteit veranderen[/quote:8820d92e21]
  Dat is toch voor software en niet voor drivers bestemd?
 • Had je al gecheckt of je info kon vinden over het installatie probleem met de netwerk drivers in Windows Vista Logboeken? Check ook nog op het asus forum deze thread over onderwerp [Problem]No network driver.
 • [quote:4fc5668891="Pinky & The Brain"][quote:4fc5668891="andre@home"]Vraagteken verwijderen en netwerkkaart opnieuw laten detecteren na herstart. CD erin en dan naar die lokatie gaan voor installeren.[/quote:4fc5668891]
  Dat heb ik gedaan, maar als je dan handmatig een locatie moet aangeven wil vista persé een .inf bestand als invoer en die is er niet.
  De driver moet middels een .exe worden geïnstalleerd en die procedure kan niet succesvol worden voltooid om de een of andere reden.

  Zit met m'n handen in het haar, heb alle drivers van het moederbord geïnstalleerd, maar die marvel netwerk kaart (miniport las ik ergens?) wil niet geïnstalleerd worden.[/quote:4fc5668891]als je met R-muis op de exe gaat staan kun je met winzip of 7-zip de inhoud in een map zetten, dan kun je wel naar de inf toe in die map….
  Probeer dat eens.
 • Het kan ook zijn dat de setup niet volledig in admin mode opgestart is. Dit geeft verderop problemen tijdens de installatie.

  Probeer de .exe op te starten met de rechter-muis, 'Als Administrator uitvoeren'.

  Kijk verder eens in de Windows logboeken of daar een betere omschrijving staat van de installatiefout.

  De Asus drivers van mijn geintegreerde netwerkkaart gaf bij mij ook problemen. Bij mij werd er standaard een ongeldige MAC-adres gezet, waardoor er nooit een verbinding gemaakt kon worden.
  Dat heb ik toen opgelost door in de registry iets toe te voegen, waardoor er wel een geldig MAC-adres gezet werd.
  Laat maar weten als dat probleem ook bij jou voorkomt.

  Succes.
 • (kom net terug uit het buitenland, excuses voor de late reactie)

  Het probleem is opgelost … het moederbord is met verkeerde drivers geleverd en ik ben er automatisch van uit gegaan dat ik de nieuwere versie van die meegeleverde drivers van internet moest downloaden, omdat ik dacht dat ik die nodig was!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.