Vraag & Antwoord

OS Windows

Na herinstallatie XP is archiefmap kwijt v. Outlook Express

Anoniem
Henk Meerwijk
6 antwoorden
 • Ik heb pas Window XP opnieuw geïnstalleerd. Nu probeer ik mijn emails van Outlook Express terug te zetten van mijn USB-stick naar C:. Maar de archiefmap daarvoor kan ik niet meer vinden op C:

  Het pad voor die archiefmap wordt aangegeven door Outlook Express. Dat pad wordt in Outlook Express genoemd in: Archiefmap - Extra opties - Onderhoud - Archiefmap.

  Dat pad luidt: C:\Documents and Settings\Beheerder\Local Settings\Application Data\Identities\{ lettercode }\Microsoft\Outlook Express

  (In het bovenstaande pad heb ik een lange code van letters en cijfers in dit bericht op het computerforum vervangen door het woord: 'lettercode'.)

  Maar dat pad kan ik dus niet meer vinden op C: sinds de herinstallatie van Windows. Het volgende pad bestaat nu wél op C:
  C:\Documents and Settings\Beheerder\

  Maar daar staat in de map 'Beheerder' geen map met naam: 'Local Settings', zoals Outlook Express aangeeft. Ik kan in deze map 'Beheerder' wel de volgende mappen kiezen:

  Bureaublad . . . . . . . Cookies

  Favorieten . . . . . . . . Menu Start

  Mijn Documenten . . . User Data

  WINDOWS

  Ik heb Windows opnieuw geïnstalleerd met recovery-cd's. Die cd's had ik een paar jaar geleden zelf gemaakt via Windows. Na mijn recente herinstallatie heb ik een update gemaakt van Windows XP via internet, ServicePack 3 opnieuw geïnstalleerd en mijn eigen beveiligingsprogramma opnieuw geïnstalleerd.

  Hoe kan ik m'n emails nu terugzetten van mijn USB-stick naar C:, zodat ze weer werken in Outlook Express?
 • Is het misschien een idee als ik het pad dat Outlook Express aangeeft voor de archiefmap, zelf aanmaak op C: ?

  Daarmee bedoel ik dus het pad: C:\Documents and Settings\Beheerder\Local Settings\Application Data\Identities\{ lettercode }\Microsoft\Outlook Express
 • Misschien is het probleem opgelost als ik mijn email-account bij mijn internet-provider instel in Outlook Express? Want dat heb ik nog niet gedaan.
 • Die archiefmap is standaard verborgen in Windows, dus die vind je niet als je niet eerst dat verbergen van systeemmappen etc. bij mapopties uitvinkt.
  Verder werkt de functie importeren in OE alleen als de backupmap compleet is. D.w.z. behalve de Postvak in.dbx etc. ook het bestand folders.dbx.

  Edit:
  In feite hoef je als je importeert die lokatie niet eens te weten, want dat importeren kan volledig door middel van de functie Importeren in Outlook Express.
  En uiteraard moet je voor alles tenminste één account instellen.
 • [quote:6a81a916ba="J. de Boer"]Die archiefmap is standaard verborgen in Windows, dus die vind je niet als je niet eerst dat verbergen van systeemmappen etc. bij mapopties uitvinkt.
  Verder werkt de functie importeren in OE alleen als de backupmap compleet is. D.w.z. behalve de Postvak in.dbx etc. ook het bestand folders.dbx.

  Edit:
  In feite hoef je als je importeert die lokatie niet eens te weten, want dat importeren kan volledig door middel van de functie Importeren in Outlook Express.
  En uiteraard moet je voor alles tenminste één account instellen.[/quote:6a81a916ba]

  Zeer bedankt voor je tips. Ik zal het proberen.
 • [quote:e61b23e70c="J. de Boer"]importeren kan volledig door middel van de functie Importeren in Outlook Express. En uiteraard moet je voor alles tenminste één account instellen.[/quote:e61b23e70c]Ik heb met veel moeite een account kunnen instellen in Outlook Express. En vervolgens heb ik m'n emails gelukkig kunnen importeren via de automatische importeer-functie van OE. Hartelijk bedankt! Ik ben erg opgelucht dat het is gelukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.