Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Moet ik webpagina's afsluiten voor ik Windows XP afsluit?

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Ik gebruik Windows XP. Ik zet mijn computer na gebruik uit via: Start- Uitschakelen - Uitschakelen.

  1. Moet ik dan eerst alle geopende webpagina's afsluiten? En zoja, waarom?

  2. Moet ik dan eerst alle geopende tekstbestanden van OpenOffice.org afsluiten?
 • Normaliter worden alle programma's wel afgesloten. Als je echter nog een bestand niet gesaved hebt, heb je een kans dat dat verloren gaat.
 • 1.
  Nee, dat hoeft niet.

  2.
  Op zich hoeft dat ook niet.
  Maar het is wel slim om jezelf aan te leren bestanden waar je aan werkt op te slaan voor je een programma sluit.
 • Ok, bedankt. Ik was bang dat Windows afsluiten met openstaande webpagina's misschien zou kunnen leiden tot het trager worden van mijn computer op den duur.

  En ik heb inderdaad de ervaring dat het niet opslaan van tekstbestanden van OpenOffice.org regelmatig problemen geeft na het afsluiten van Windows XP. Als ik Windows dan weer opstart, moeten die tekstbestanden worden 'hersteld'.
 • Het kan wel zo zijn dat je tijdelijke internet bestanden zoveel ruimte inneemt, dat je computer iets langzamer wordt (tijdens het surfen). Dat staat echter los van het wel of niet afsluiten van het programma.
  De tijdelijke bestanden kun je probleemloos verwijderen. Ook kun je ervoor kiezen ze automatisch te verwijderen bij afsluiten.

  Ik weet trouwens niet zeker of dat ook werkt als je het afsluiten forceert via windows afsluiten. Denk het haast wel.
 • Altijd opslaan (en backupen….!) is beter voordat je windows afsluit dan zomaar Windows afsluiten. Das vragen om problemen met beschadigde bestanden.

  Als je Windows in de slaapstand (hybernate) zet hoef je het programma niet af te sluiten, opslaan blijft nog steeds verstandig……
 • [quote:1d8614390b="andre@home"]Altijd opslaan (en backupen….!) is beter voordat je windows afsluit dan zomaar Windows afsluiten. Das vragen om problemen met beschadigde bestanden.

  Als je Windows in de slaapstand (hybernate) zet hoef je het programma niet af te sluiten, opslaan blijft nog steeds verstandig……[/quote:1d8614390b]Ik begijp dat je reactie alleen slaat op de bestanden van mijn tekstverwerkingsprogramma? Dus webpagina's hoef ik niet af te sluiten, voordat ik Windows afsluit of in de slaapstand zet?
 • [quote:e6a4639ce7="vuurtoren"]Het kan wel zo zijn dat je tijdelijke internet bestanden zoveel ruimte inneemt, dat je computer iets langzamer wordt (tijdens het surfen). Dat staat echter los van het wel of niet afsluiten van het programma.
  De tijdelijke bestanden kun je probleemloos verwijderen.[/quote:e6a4639ce7]Tijdelijke internetbestanden staan toch niet op mijn RAM, maar op mijn harde schijf? Waarom zouden ze dan mijn computer vertragen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.