Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met installeren 98 (scandisk)

8 antwoorden
  • Hallo, Ik heb geprobeerd op mijn redelijk oude computer windows 98 opnieuw te installeren. Alles leek gewoon normaal te gaan en mijn schijf is geformatteerd. Op het gegeven moment gaf hij aan een "routinecontrole" uit te willen voeren (scandisk) hier zit hij vast. Hij blijft steeds vragen of ik wil repareren of niet (als ik zeg niet is het einde installatie) en dan na een keer of 30 telt hij weer naar 100%, zegt hij dat hij clusters heeft veranderd, begint hij opnieuw en moet ik weer 30 keer repareren zeggen. En zo blijft dat dus maar doorgaan, er komt echt geen einde aan. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Mijn computer is echt dood nu :cry:
  • eerste gedachten: start eens op met een w98-diskette (www.bootdisk.com) en laat fdisk je schijf eens onderhanden nemen. dus partitie(s) verwijderen en een nieuwe partitie aanmaken. dan opnieuw met de diskette opstarten en de nieuwe partitie formatteren. gaat dat zonder foutmeldingen dan zou een goede w98 cd probleemloos moeten kunnen installeren zonder opnieuw te formatteren. let op: bij installeren van alle windowsen altijd alle randapparatuur eerst losnemen. kan ook een orrzaak zijn: de w98 cd is niet helemaal lekker meer.
  • Zou ook eerst beginnen met een fdisk /mbr en een reboot met die flop in de drive, stond er eerst 98 op of XP?
  • Er stond eerst XP op maar dat is er nu helemaal af Mijn floppy-drive is helaas al een hele tijd kapot.... kan zoiets ook op cd?
  • http://www.answersthatwork.com/Downright_pages/Boot_CD_and_Boot_Disk_Images_and_ISO_free_downloads.htm U vraagt, ................ Toch maar beginnen met die fdisk /mbr, 98 kan niets met een XP/NT mbr.
  • Zou me niks verbazen als je schijf NTFS geformateerd is en daar W98 uiteraard niets mee. Daar moet je FAT32 voor gebruiken. Kun je keurig doen met de hierboven vermelde bootdisk.com. Volgens mij kun je daar ook en iso downloaden en een bootable CD maken.
  • Lijkt mij sterk alhoewel hij wel heeft geformateerd en 98 erop heeft gekregen, dat is al niet mogelijk als er een NT mbr op staat, dus waar en/of waarin dat is gebeurd, in XP PC met die schijf erbij kan dat weer wel.
  • Oeps, niet helemaal goed gelezen, dan is dat idd al opgelost.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.