Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

partition manager voor Windows7 64bit

None
16 antwoorden
 • Heeft iemand een tip voor een partition manager voor Windows7 64bit? Liefst freeware of open source omdat ik het een beetje zonde vind om een boel geld uit te geven aan een programma dat ik hooguit eens in de twee jaar gebruik.
  (Maar als het niet anders kan, dan maar een betaalde versie)

  Tijdens het installeren van Windows kreeg ik welliswaar de mogelijkheid om te partitioneren, maar het lukte me niet om het zo te krijgen als ik graag wilde. Nu zal dat ongetwijfeld aan mij hebben gelegen, (Ik kon niet vinden hoe ik logical drives moest aanmaken) maar evengoed zit ik nu met een Harde schijf met een partitie van 67 GB voor Windows en eentje van 400 GB voor de rest. En ik wil die 400GB toch nog graag alsnog in drie logical drives opgesplitst hebben.

  Vandaar dus mijn vraag naar een partition manager voor Windows7 64bit

  Overigens heb ik ook nog een live CD van Ubuntu liggen, valt daar niks mee te doen? (Ben nog niet zo ver met Linux)
 • [quote:b09aea4fa8="Gooly"]Heeft iemand een tip voor een partition manager voor Windows7 64bit?[/quote:b09aea4fa8] Op de site van computer!totaal staat een artikel over EASEUS Partition Manager 3.0 Home Edition. Waarin staat dat alleen de professionele versie een 64 bits-versie van Windows ondersteund. Zie ook dit artikel waarin EASEUS wordt vergeleken met het partitie-beheer van Windows 7 zelf.

  Als je een open source partitie manager zoekt, zou je het kunnen proberen met een Parted Magic LiveCD. Alleen zal na het wijzigen van een NTFS partitie ervoor zorgen dat Windows 7 chkdsk wil uitvoeren. Die chkdsk kun je dan beter niet overslaan.
 • Tijdens de installatie van Windows hoef je alleen maar de systeemschijf aan te maken. Als Windows eenmaal geinstalleerd is, kun je in schijfbeheer de rest opdelen in partities en dit kunnen dan ook logische schijven in een secondary partitie zijn.
 • Ja, ik was via datzelfde artikel ook al op de site van EASEUS terecht gekomen en was tot dezelfde conclusie gekomen. Maar als ik Leo S goed begrijp kan ik het dus gewoon binnen Windows doen. Ik ga straks thuis meteen even kijken. Mocht dat bij mij toch niet lukken dan kan ik dus nog naar Parted Magic. (Een live CD geniet bij mij ook de voorkeur, want waarom een programma installeren dat ik maar eens per twee jaar even gebruik)
 • Maar is een gewone 32-bits partion manager ook niet geschikt.
  Als ik de demoversie van de Easeus installeer, dan komt die ook in de program files (x86) map en dat is de map voor de 32-bits programma's.
  Dus geen 64-bits software volgens mij

  De manier waarop bestanden op de schijf worden opgeslagen heeft toch niets te maken met 32 of 64 bit ?
 • Windows 7 64 heeft toch zelf een redelijke partitiemanger? :?

  De API die je nodig hebt moet 64 bits zijn, overigens.
 • Paragon werkt uitstekend 64bit
 • Ja dat ontken ik ook niet, maar er is een verschil tussen goed werken en 64-bit werken.
  Als iemand een 64 bits programma zoekt dan is Paragon dat volgens mij dus niet, wat dus niets zegt over het werken van het programma.

  Ik gebruik zelf partion magic 8 onder windows 7 en ook die doet het prima, maar is gewoon 32 bits.
 • [quote:86ddd228ff="Peter Vooges"]Ja dat ontken ik ook niet, maar er is een verschil tussen goed werken en 64-bit werken.
  Als iemand een 64 bits programma zoekt dan is Paragon dat volgens mij dus niet, wat dus niets zegt over het werken van het programma.

  Een 64 bits partitie manager heb je nodig om de 64 bits software te verplaatsen, een 32 bits versie werkt gewoon niet op een 64 bits windows.

  Ik gebruik zelf partion magic 8 onder windows 7 en ook die doet het prima, maar is gewoon 32 bits.[/quote:86ddd228ff]
  Partition Magic? lijkt mij sterk dat die daaronder draait, niet geschikt voor Vista en behoorlijk buggy.

  Een 64 bits partitie manager heb je nodig om de 64 bits software te verplaatsen, een 32 bits versie werkt gewoon niet op een 64 bits windows.

  [quote:86ddd228ff="bsa100"]Paragon werkt uitstekend 64bit[/quote:86ddd228ff]
  De gratis versie niet, alleen de betaalde.
  http://www.paragon-software.com/home/pm-express/download.html
 • Je hebt gelijk. Ik had hem (nog) niet geïnstalleerd en het lukt ook niet trouwens.
  Wat die software betreft, het leek mij dat het alleen gaat om het verplaatsen van "nullen en enen" aan de hand van de partitietabel, maar goed ik neem het zo van je aan.
 • Ik heb het inmiddels met de Parted Magic Live CD voor elkaar gekregen. Mijn probleem met de meegeleverde Windows Partition manager was dat ik nergens kon vinden hoe ik logical partities aan moest maken.
  met Parted Magic was dat geen enkel probleem :-)
  Tnx voor de reacties!
 • Een extended aanmaken, daarin kun je tot 255 logische stations aanmaken, ook met die van windows zelf. :roll:

  Maar ja, waarom makkelijk als het moeilijker kan. :lol:
 • Die extended had ik zo staan, geen probleem. maar ja, toen die logical partities er op, dat lukte niet. Het ligt ongetwijfeld aan mij :-)
  Dat Parted Magic is trouwens een wereldding. Het is meer een uitgekleedde Linux distributie met nog veel meer handige tools aan boord.
 • Windows XP home werkt toch ook prima
 • [quote:ff3778508d="Janwortel"]Windows XP home werkt toch ook prima[/quote:ff3778508d]

  Vast wel, maar daar kun je volgens mij niet mee partitioneren……
 • Ik heb GParted Magic ook eens gedownload omdat mijn C-partitie naar mijn mening onnodig groot is. Ik heb al een D-en E- partitie daar zou ik dus de resterende ruimte aan toe willen wijzen. Die optie kom ik echter niet tegen. Als ik Resise/Move gebruik krijg ik er volgens mij nog een partitie bij en dat is nou net niet de bedoeling. De Vista mogelijkheden zijn uitgeput maar het schijnt met GPM ook niet te lukken. Of zie/doe ik iets verkeerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.