Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows installeren via USB

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een netbook (Samsung NC10), waar ik Ubuntu op heb geïnstalleerd.
  Ik wil hem nu ook voor school gaan gebruiken, maar dan moet ik windows hebben. Ik wil er dus nu een dual-boot van maken.

  Ik heb al onder andere gekeken naar http://www.computertotaal.nl/web/ArtikelpaginasCursus-artikel/Installeer-XP-of-Windows-7-vanaf-usb-deel-3.htm, maar dat lukt niet (vind de OS niet). Ik heb het ook al geprobeerd via deze manier: http://www.addictivetips.com/windows-tips/install-windows-7-from-usb-drive-requires-2-simple-steps/, maar dat werkt ook niet. (als mijn USB is geformatteerd naar FAT 32 telt het af naar 0, maar dan begint het weer overnieuw, en als hij NTFS is vind hij geen OS).

  Weet iemand wat er dan fout gaat?
 • wat telt af naar 0? bij het formatteren?

  Lijkt me trouwens verstandig om de stick te formatteren via een windows pc en niet via ubuntu.
  NTFS is idd geen goede formattering voor een usb stick.
 • Als ik mijn netbook aanzet en boot via de USB komt er een soortgelijk scherm als dit:
  [img:edc528a1f4]http://www.linuxreaders.com/wp-content/uploads/2009/05/unetbootin.png[/img:edc528a1f4]
  , maar dan staat er geen witte text onder het kopje "default", en hij is onder in het scherm aan het aftellen van 10 naar 0, maar als hij bij de 0 is dan begint hij weer overnieuw.

  p.s. ik formateer mijn USB ook via een oude (en langzame) xp computer.
 • heb je een iso met echtheidscertificaat? omdat er veel met trojans in omloop zijn gebracht. ISO even opnieuw downloaden en opnieuw proberen zou ik doen.

  Ik zou de stap gewoon wagen om even een dvd iso te branden voor windows 7 dan weet je vrijwel zeker dat het goed is.
  Ik krijg het namelijk ook niet voor elkaar, bij mij lukt het uberhaupt niet om vanaf de usb stick te booten. Met een schijfje was het zo gepiept. Al heb ik toen nog niet doorgezet met de installatie, omdat ik een dual boot wil, en nog niet heb uitgezocht hoe dat gaat.
 • Ik heb de ISO gewoon gedownload van de windows site, en ik heb ook geen zin om alleen hiervoor een externe dvd-drive te kopen (ik heb het verder toch niet nodig).

  p.s. ik ben nu bezig om het nog een keer te downloaden…
 • Het is nog steeds niet gelukt om het te installeren.
  Het is nu wel gelukt om via een usb dit: http://www.downarchive.info/software/operating/7468-windows-xp-live-usb-edition-2009.html te booten.

  Weet er iemand wat er fout gaat en/of wat ik kan doen zodat windows 7 wel via een usb op mijn netbook geïnstalleerd kan worden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.