Vraag & Antwoord

OS Windows

Toegang via netwerk van XP-pc naar Vista-pc

Anoniem
apriethoff
4 antwoorden
 • Ik wil van mijn eigen pc met XP SP3 toegang tot de pc van mijn vriendin waarop Vista draait. Ik heb bij mijn vriendin de C- en D-schijf gedeeld met volledig toegang voor iedereen. Maar als ik nu vanaf mijn pc probeer toegang te krijgen tot die van mijn vriendin moet ik een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Welke moet ik nu opgeven? Als ik de gebruikersnaam en wachtwoord opgeef die op mijn eigen pc staan dan krijg ik geen toegang. Ik vermoed nu dat ik bij mijn vriendin een nieuw gebruikersaccount moet aanmaken voor mezelf. Klopt dat?
 • dat laatste klopt niet, ik heb een netwerk van 4 xp en 1 vista computer en gewoon op de normale manier ingesteld, geen aparte zaken nodig.
  Op de xp computers allemaal dezelfde netwerk naam via de wizard netwerk instellen. Op de vista verliep dat anders, hoe weet ik niet meer, maar dat kan ik morgen evt simuleren als ik daar weer bij kan.
 • Als op de Vista PC in het netwerkcentrum "Met wachtwoord beveiligd delen" Ingeschakeld staat, dan is er vanaf de XP PC inloggen op de Vista PC een wachtwoord vereist. Check voor meer info hierover deze hyperlink over Windows Vista en XP samen in een netwerk.
  [quote:a1a3f572fd="apriethoff"]Ik heb bij mijn vriendin de C- en D-schijf gedeeld met volledig toegang voor iedereen. [/quote:a1a3f572fd] Waarschijnlijk kun je beter niet de hele C: schijf delen. Want daarin staan ook de Windows systeem bestanden. Om mee te beginnen zou je één map op D: kunnen delen.
 • Ik moet dus op de Vista PC het "Met wachtwoord beveiligd delen" uitschakelen, begrijp ik hieruit. Zal ik eens gaan doen.
  Inderdaad is het misschien veiliger om niet alles te delen.

  Bedankt voor het advies :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.