Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

F1 indrukken na opstarten computer?

Pmud
15 antwoorden
  • Hoi allen.
    Zoals jullie op onderstaand plaatje —
    http://img33.imageshack.us/i/img7417y.jpg/. —
    kunnen zien heb ik na de opstart eerst de F1 knop in te drukken waarna w XP netjes tevoorschijn komt. Deze oudere gekregen kast heb ik net in orde gemaakt met een oude schijf en dvd-rw die ik nog had. Het was toch nog een klus om de jumpers op de juiste plaatsen te krijgen en/of op de juiste kabel en juiste plek te zetten voordat ik de kast aan de gang kreeg. Ik ga er van uit dat ik iets op een andere wijze had moeten aansluiten (maar de kast loopt wel goed, hoor) zodat ik van deze melding en extra handeling af kan komen
    Of is er iets anders aan de hand? Wie het denkt te weten mag het zeggen.
    Doei, Pmud.
  • Moederbord batterij vervangen lijkt mij een eerste optie.
  • dat is duidelijk , je sata drivers installeren. je leest ook dat hij de sata schijven niet ziet.
  • yep .
    sata drivers laden .
  • Voor alle duidelijkheid en voor zover ik het snap.
    Als er brede stekkers in de harde schijven gaan betreft het hier een IDE aansluiting die in een ATA schijf gaat.
    En een sata schijf heeft zo'n kleine smalle stekker.
    Ik heb er een oude schijf (ata) in gedaan en waarom dan nog die sata drivers installeren?)
    Als ik ze al installeer dan vraag ik me af hoe ik dat moet doen en waar ik die vandaan haal.
    Sorry, maar ik weet niet alles.
    Doei, Pmud.
  • Ja, dat snap ik ook niet helemaal.

    Tja dat het BIOS meld dat er geen SATA schijven gevonden worden als ze er niet inzitten…….dan snap ik het nut ook niet zo van dat installeren, maar wellicht komt daar nog een uitleg van Boodhaa of BSA100 over.

    :wink:

    Officieel zijn die schijven aan de IDE kabel trouwens PATA schijven (parallel-ATA). Een term die je weinig tegen zal komen, normaal volstaat de aanduiding IDE-schijf.
  • vreemd dat hij sata schijven ziet terwijl je ide hebt, heb je de jumpers goed staan op master en slave dit geld alleen voor ide schijven?
  • de pc van mijn moeder heeft dit ook.
    hier zijn alle drivers netjes geïnstalleerd.

    De enige denkbare optie, is dat de bios de IDE of SATA hdd niet goed herkent. Als ik namelijk mijn 32gb OCZ Core V1 SSD schijf er in zet, krijgt ze dit niét te zien.

    Doe je niet veel aan. Probeer eens je bios te flashen.
  • Volgens mij is dat heel normaal.
    Als mijn BIOS opstart ziet hij één schijf die keurig vermeld wordt en een aantal andere aansluitingen waarbij "Not Installed" staat. Dat klopt dus, want daar zit geen hardware aan.
    Voor het BIOS heeft een driver ook (nog) geen zin. Dat is pas zinvol voor het OS.

    Dat hij op F1 moet drukken (iedere keer) houdt in dat de instellingen niet bewaard blijven na het afsluiten en dat betekent een slechte of lege batterij.
    Dat klopt ook weer met zijn melding, het zou gaan om een oudere computer.
    Grote kans dat ook de datum en tijd van slag zijn trouwens.
  • Mogelijk geeft dit wat meer inzicht?
    Als ik in de Bios (drive Cofiguration) kijk zie ik dit —
    http://img12.imageshack.us/i/img7418k.jpg/ —
    Iedere drive heb ik op — auto — gezet met bovenstaand resultaat.
    Bij de Primary Master Drive krijg ik dit —
    http://img35.imageshack.us/i/img7419b.jpg/ — te zien waaruit dus blijkt (lijkt mij) dat de schijf wel wordt herkend. Ook denk ik dat ik mag aannemen dat de jumpers goed zitten op zowel de hd als de dvd-rom. Toch?
    Oh ja, de datum en tijd lopen ook gelijk. Na de installatie heb ik alleen 1 uur erbij moeten doen i.v.m. de zomertijd.
    En voor zover ik het goed heb gedaan heb ik de bios geupdate van Bios A8 naar Bios A10. Voor wat dat dan maar betekenen mag. Hahaha.
    Doei, Pmud
  • Ja, dat ziet er helemaal in orde uit. Kennelijk een moederbord me SATA en PATA aansluitingen waarvan de SATA niet gebruikt wordt. Niks mis mee.
  • Waren er in die oudere kasten dan al mogelijkheden met Sata aansluitingen? Ik zie ze niet voor zover ik er verstand van heb. Maar ja, zoals gezegd, Ik weet nog lang niet alles.
    Doei, Pmud
  • Na de hele avond met nog 2 andere problemen bezig te zijn geweest (en gelukkig opgelost) kwam ik uiteindelijk ook deze print tegen van mijn kast. Mogelijk zegt dit jullie meer. — En zo ja, graag jullie mening.
    http://img40.imageshack.us/i/dellb.jpg/ —
    Bedankt. Doei, Pmud.
  • het zou toch wat effectiever zijn geweest als je het mobo-batterijtje had verwisseld en rapporteerde wat er daarna gebeurde….. :wink:
  • Je haalt me de woorden uit de mond……
    Die plaatjes zijn leuk maar verder niet zo erg zinvol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.