Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP naar Vista - 2 driver problemen

None
17 antwoorden
  • Hallo is heb mijn wat oudere PC (HP Pavilion t3000) Van Windows XP home naar Vista Ultimate geupdate met een volledig schone installatie.
    Naar alle beschikbare updates van vista te hebben geinstalleerd heb ik nog steeds geen geluid. Dit is mijn geluidskaart (Realtek ALC880(D) @ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [C-0] Type PCI) Verschillende driverupdate software verwijzen mij naar deze site http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false Als ik deze driver installeer krijg ik wel geluid maar het klinkt dan heel zacht en het klinkt storend en krakerig. Als ik de driver installeer die er orgineel op zit in de XP home versie krijg ik wel perfect geluid maar krijg ik wel een melding na het opstarten dat er fout is met het geluidsprogramma. en kan ook geen gebruik maken van het sound effect programma van realtek.

    Ook heb ik nog een probleem met de Nvidia driver, Vista update bied een update aan voor:

    NVIDIA driver update for NVIDIA GeForce 6200 TurboCache(TM)

    Downloadgrootte: 55,3 MB

    U moet de computer mogelijk opnieuw opstarten om deze update van kracht te laten worden.

    Type update: Optioneel

    This driver was provided by NVIDIA for support of NVIDIA GeForce 6200 TurboCache(TM)

    Meer informatie:
    http://winqual.microsoft.com/support/?driverid=3027

    Help en ondersteuning:
    http://support.microsoft.com/select/?target=hub


    Naar het installeren van deze update en het opnieuw opstarten van mijn PC wordt mijn scherm uitgeschakelt in slaapstand en geeft aan dat er geen vga is aangesloten op de uitgang. Gelukkig kan ik de update weer verwijderen door op te starten in de veilige modus omdat Nvidia daar niet mee in opstart.

    Wie kan mij hier bij helpen via google al gezocht maar over mijn problemen valt weinig of niks te vinden :(
  • http://welcome.hp.com/country/nl/nl/support.html

    Draai eens een detectie, misschien dat die iets kan vinden.
  • Sorry voor mijn late reactie.

    Ik heb de detectie laten draaien en dan komt er uit dat ik een (HP t3160.nl Desktop PC) Heb,maar volgens de sticker onder mijn pc is het toch echt een t3000.
    Alle drivers die daar voor de t3160 worden aangeboden zijn voor XP en er is maar 1 Vista update voor Firmware voor een Hardeschijf van Samsung P120S SP2X04C Maar ik heb helemaal niet die hardeschijf in mijn pc zitten.
    Ik ben er dus nog niet verder mee gekomen helaas.
  • http://downloadmirror.intel.com/16023/a08/infinst_autol.exe
    Installeren en rebooten

    Dan die Realtek driver pas installeren en wederom rebooten

    Overigens geldt hetzelfde voor de andere drivers, die werken slecht of niet zonder de Intel inf file, vaak chipsetdrivers genoemd.
  • http://tweakers.net/meuktracker/15449/nvidia-forceware-9424-whql.html
    Hier wordt geadviseerd om de oude drivers eerst te deinstalleren ivm mogelijk crashes en dan pas te installeren.
    Mogelijk hangen jouw problemen ook hiermee samen.
    Dus dan herstart (!) je eerst even met een kale VGA driver of hoe die ook mag heten.
    PS: jouw 6200 stond ook in dit lijstje
  • @Lange Pier, De chipsetdrivers worden ook door het programma paretologic drivercure aangeboden een 3 tal drivers voor intel maar naar deze te hebben geinstalleerd en het programma te laten scannen staan die 3 drivers er gewoon weer bij en is er dus niks geinstalleerd denk ik?
    Zie Afbeelding, De audiodriver ontbreekt nu uit het lijstje omdat deze nu is geinstalleerd,heb je stappen nog eens gevolgt maar het geluid blijft slecht.

    [img:23b514a6e0]http://img34.imageshack.us/img34/8034/drivercure.jpg[/img:23b514a6e0]

    Hier nog een afbeelding van alle geinstalleerde software, wat ik vreemd vind is dat er bij Intel(R) PRO Network Connections Drivers geen grootte is ingevuld???? Zou ik deze eerst moeten verwijderen voor ik die 3 andere drivers van intel kan installeren???????????
    En zoals je kan zien zijn er nog geen Nvidia drivers geinstalleerd,dus wat andre@home schrijft lijkt me niet van toepassing in mijn geval???

    [img:23b514a6e0]http://img32.imageshack.us/img32/4863/softwarex.jpg[/img:23b514a6e0]

    Bedankt alvast voor jullie hulp :wink:
  • Zou die flutsoftware niet gebruiken, overigens.

    Kijk gewoon in apparaatbeheer en als die Realtek driver erbij staat zonder uitroepteken werkt die gewoon en ligt het probleem in de configuratie (de audio manager) van die Realtek audiocodecchip of aan de aansluiting(en).
  • Bij apparaatbeheer staat hij gewoon tussen zonder uitroepteken en geeft ook aan dit apparaat werkt perfect en wat ik ook verander aan de instellingen in realtek het geluid wordt er niet beter op :(
    Nu heb ik in een ander engelstalig forum gelezen dat het misschien een moederbord probleem is en je een update moet uitvoeren mijn engels is niet zo best en weet dus niet echt wat ik moet doen?

    Hier een linkje naar het andere forum:
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistahardware/thread/a46cda37-50a2-444e-9956-383e15142800
  • volgens die link moet je je bios updaten
    dit is een risicovolle operatie

    welk moederbord heb je?
  • Dit is de info die ik krijg bij Everest:

    [img:fe0fcf604d]http://img40.imageshack.us/img40/4955/moederbord.jpg[/img:fe0fcf604d]
  • de foto zegt het al,, 3e regel vanaf onder
    [code:1:d65531fbc6]BIOS Download[/code:1:d65531fbc6]

    danwel
    [code:1:d65531fbc6]BIOS Upgrade[/code:1:d65531fbc6]

    bedenk goed wat je doet, bios upgraden breng risico's met zich mee
  • http://eu.msi.com/index.php?func=html&name=liveupdate

    wellicht is dit ook een optie
  • Ik heb die live update gedaan ik heb gewoon de laatst beschikbare versie dus dat is het ook al niet :?
  • Het probleem met de Nvidia drivers is opgelost. Ik heb de laatste nieuwe drivers voor de 6 serie geforce gedownload vanaf de Nvidia site nu werkt het wel alleen is hij in het engels.

    Nu nog het geluid :(
  • Na nog wat aan het kloten met de Nvidia software kwam ik tot ontdekking dat ik nog een draadloze ontvanger had aangesloten op mijn video-s uitgang daardoor schakelde hij mijn pc-scherm uit en kon ik alleen op mijn tv kijken :) Dus heb ik de stekker uit de video-s uitgang gehaald de engelse Nvidia drivers verwijderd en vista update de Nederlandse Nvidia drivers laten installeren, nu valt mijn scherm niet meer uit en werkt het perfekt :D


    Wat de audio betreft, ik dacht verwijder de realtek driver eens en installeer hem ook eens zonder stekkers in de audio ingangen.
    Helaas zonder resultaat, maar wat ik nu wel heb ontdekt is dat als ik mijn speakers (2.1 set van creative)aansluit op de koptelefoon ingang aan de voorzijde van mijn pc ze wel perfect geluid geven :o Het lijkt dus wel of de nieuwe realtek driver de ingangen verwisseld maar hoe los ik dat nu weer op dan????? :(
  • [quote:635626246d="opelmantagek"]
    Wat de audio betreft, ik dacht verwijder de realtek driver eens en installeer hem ook eens zonder stekkers in de audio ingangen.
    Helaas zonder resultaat, maar wat ik nu wel heb ontdekt is dat als ik mijn speakers (2.1 set van creative)aansluit op de koptelefoon ingang aan de voorzijde van mijn pc ze wel perfect geluid geven :o Het lijkt dus wel of de nieuwe realtek driver de ingangen verwisseld maar hoe los ik dat nu weer op dan????? :([/quote:635626246d]

    De drivers zijn goed geinstalleerd? Je ziet geen geel uitroepteken meer in apparaatbeheer?

    Dan zou je eens in de software moeten kijken die geinstalleerd is voor je onboard realtek geluidskaart of je dat daar kunt wijzigen. Meestal staat er wel een icoontje in de systemtray.
  • [quote:c80140339d="rolla"][quote:c80140339d="opelmantagek"]
    Wat de audio betreft, ik dacht verwijder de realtek driver eens en installeer hem ook eens zonder stekkers in de audio ingangen.
    Helaas zonder resultaat, maar wat ik nu wel heb ontdekt is dat als ik mijn speakers (2.1 set van creative)aansluit op de koptelefoon ingang aan de voorzijde van mijn pc ze wel perfect geluid geven :o Het lijkt dus wel of de nieuwe realtek driver de ingangen verwisseld maar hoe los ik dat nu weer op dan????? :([/quote:c80140339d]

    De drivers zijn goed geinstalleerd? Je ziet geen geel uitroepteken meer in apparaatbeheer?

    Dan zou je eens in de software moeten kijken die geinstalleerd is voor je onboard realtek geluidskaart of je dat daar kunt wijzigen. Meestal staat er wel een icoontje in de systemtray.[/quote:c80140339d]

    Drivers zijn goed geinstalleerd krijg geen foutmeldingen of iets dergelijks,en ook geen geel uitroepteken in apparaatbeheer. In realtek HD Audio configuratie kan ik wijzigen wat ik wil maar niks verbeterd het geluid het blijft klinken alsof de boel is opgeblazen maar dat is het niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.