Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

NTFS overzetten naar FAT zonder bestanden te verliezen?

None
15 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb mijn laptop een keer voor reparatie opgestuurd en een druiloor bij Acer vond het schijnbaar een goed idee om mijn hardeschijf te formateren naar NTFS. Wat ik nu dus heb is een laptop met een hardeschrijf van 160 Gigabyte opgedeeld in 2 stukken in NTFS formaat. Hier kan ik nou niet bepaald blij van worden om dat ik zelf geen baat heb bij NTFS formaat en dat ik bestanden van groter dan 4 gigabyte niet kan kopieren als die op een fat geformateerde schijf staan. Nou vraag ik me af of ik mijn in gepartioneerde hardeschijf nog om kan zetten naar FAT zonder data te verliezen?


  Met vriendelijke groet,

  Jason
 • Ik snap die redenatie niet, bestanden van groter dan 4gb niet overzetten. Want dat is juist een beperking van fat32, die ntfs niet heeft. Verder is ntfs betrouwbaarder en fragmenteert het minder.
 • Tja, hoe verzin je het. :o

  http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
 • [quote:c131beeb55="gerben"]Ik snap die redenatie niet, bestanden van groter dan 4gb niet overzetten. Want dat is juist een beperking van fat32, die ntfs niet heeft. Verder is ntfs betrouwbaarder en fragmenteert het minder.[/quote:c131beeb55]
  Okay stel je hebt een FAT geformateerde externe harde schijf waar bestanden opstaan die groter dan 4 gigabyte zijn. Als ik zo'n bestand naar mijn NTFS geformateerde harde schijf wil kopiëren dan krijg ik een bericht dat het bestand te groot is voor mijn volume of iets in die richting. Als diezelfde externe harde schijf ook geformatteerd is in NTFS krijg ik die melding niet.
 • Dat klopt dus niet, FAT kan juist GEEN bestanden groter dan 4GB aan, NTFS wel. Dus op je FAT32 schijf kunnen geen bestanden staan groter dan 4GB.
  Dus het beste is alles in NTFS.

  Enige waarvoor je FAT32 nodig hebt is als je de externe schijf aan een PS3 hangt, dan zal je de schijf wel in FAT32 moeten formatteren, aangezien de PS3 geen NTFS ondersteunt.
 • Dat kan dus alleen andersom, dus als je vanaf ntfs naar fat32 gaat kopiëren.
 • [quote:d4059980db="arjant2"]Dat klopt dus niet, FAT kan juist GEEN bestanden groter dan 4GB aan, NTFS wel. Dus op je FAT32 schijf staan geen bestanden groter dan 4GB[/quote:d4059980db]
  Nou daar stonden toch echt wel bestanden op groter dan 4 gigabyte. En nou het nadeel is van mijn NTFS geformatteerde harde schijf is dat ik nu geen bestanden van groter dan 4 gigabyte over kan zetten naar een FAT geformateerde harde schijf of vica versa.
 • Het is onmogelijk een bestand groter dan 4GB op fat32 te zetten. Dus de schijf is al nfts geweest, of je vergist je. Je haalt je een hoop werk op de hals met converteren, zonder het gewenste (want onmogelijke) resultaat.
 • Zoals al is gezegd is NTFS beter dan FAT32. Vroeger werd wel eens gekozen voor de D: partitie als FAT32 voor mensen die een dualboot hadden met Linux. Toen had Linux moeite met het schrijven naar NTFS. De huidige Linux distributies kunnen nu wel betrouwbaar schrijven naar NTFS partities.

  Maar als je echt terug wilt van NTFS naar FAT32 dan kan dat wel. Maar niet met een freeware applicatie. In andere fora las ik dat het zou moeten kunnen met Partition Magic. Waarvan ikzelf alleen ervaring heb t/m Partition Magic 8.0 van PowerQuest. Dus niet met Partition Magic 8.0x van Symantec.

  Ofschoon Partition Magic 8.0 kan converteren zonder data verlies, kan het toch nog mis gaan. De netstroom kan uitvallen. De applicatie zou kunnen crashen, tijdens het converteren. Het maken van een back-up vooraf, blijft vereist.
 • Kan ook wel met freeware: http://www.partition-tool.com/download.htm
 • Heerlijk als mensen anderen afkraken omdat ze het fout gedaan hebben als ze zelf niet eens weten hoe het zit en dan vervolgens hier 2 moderators en een oude rot niet geloven ;-)

  Ontopic: ik zou maar niet terug gaan naar FAT32… en ons gewoon geloven, dat alleen NTFS bestanden groter dan 4GB aankan en FAT32 dus niet!
 • Ik was in het verleden ook ontsteld een NTFS partitie tegen te komen.
  Ik repareer computers en hoe ouder het systeem des te gevoeliger de harde schijf.
  Nu is een FAT32 partitie makkelijker te benaderen in DOS dan een NTFS partitie echter dat is ook niet meer zo. NTFS is voordelig door een betere schijfindeling, een snellere benaderbaarheid en het is een standaard waar we uiteindelijk toch in de massa aan toegeven.
  Het is gewoon te gevaarlijk en gecompliceerd en niet interessant om het om te zetten.
  Het is erg jammer dat je reparatieteam niet heeft geluisterd naar het verzoek (waarschijnlijk niet in staat) om in eerste instantie een FAT32 indeling aan te houden.

  InternEd
 • @Midna

  Kijk hier eens onder Limitations > Max File Size


  http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm

  Greetz
 • Vroeger vond ik FAT32 ook eenvoudiger te benaderen, omdat je vaak met DOS-bootdiskette werkt, maar sinds Bart PE CD's eenvoudig te maken zijn, kun je dus onder Windows XP omgeving van CD opstarten en is er geen excuus meer om niet voor het betere NTFS te kiezen.
  Die Bart PE omgeving is ideaal, ik gebruik het ook om mijn images te maken.
 • Midna is ondertussen murw… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.