Vraag & Antwoord

OS Windows

Opnieuw WinXP installeren

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Ik wil Windows XP opnieuw installeren op een laptop (Dell Inspiron 9200). Deze start namelijk niet meer op. Na het Dell scherm wordt het beeld zwart, alleen het power knopje brand dan nog.

  Ik kan nog wel de BIOS in en het Boot menu. Als ik in het Boot menu kies voor het opstarten vanaf de CD-rom en ik stop de Winxp CD erin dan kan ik hier wel mee beginnen. Na het bericht over hardwareconfiguratie wordt het beeld weer zwart en gebeurd er niets meer.

  Bij Dell zit er een Utility CD-rom waarbij je allerlei tests uit kan voeren. Deze heb ik allemaal extended doorlopen. Hierbij worden geen errors gevonden. Alleen dat de accu niet werkt, maar dat probleem heb ik al langer.

  Via de Utility CD-rom kan ik wel een DOS versie runnen, maar ik kan dan geen format C uitvoeren omdat ik dan geen toegan heb tot mijn eigenlijke C. Hij maakt van C een Ramdrive…

  Ik heb trouwens ook een andere WinXP cdrom gebruikt, maar ook deze stopt er vrij direct mee. Iemand misschien een oplossing voor dit probleem waar ikzelf nog niet aan gedacht heb??
 • Zou kunnen wijzen op een defecte schijf. Brand op een andere pc eens een livecd, bijvoorbeeld ubuntu. Als je laptop daarmee zonder problemen opstart, is het vrijwel zeker de schijf. Als je weet welk merk schijf erin zit, kun je die ook zelf testen.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Vanaf de livecd start hij inderdaad op zonder problemen. Een defecte harde schijf waarschijnlijk ook de eerdere problemen die er geweest zijn met de laptop.

  Ik heb hem namelijk al 3 keer opnieuw moeten installeren de afgelopen 2 maanden.

  Ik weet niet wat voor harde schijf erin zit, aangezien ik de handleiding niet meer heb.

  Is er een kans dat als ik de harde schijf test en er komen fouten naar buiten (beschadigde clusters etc.) dat ik hem alsnog kan gebruiken? Als dat niet het geval is ga ik namelijk niet de moeite nemen te achterhalen welk merk etc erin zit.

  Bedankt voor het antwoord iig!
 • Ik zou geen risico nemen, zo duur is een harddisk niet. Je kunt beschadigde sectoren soms wel repareren, maar vaak komen er dan later weer nieuwe bij.

  http://www.azerty.nl/8-854-65952/samsung-spinpoint-m-hm121hc-.html
  http://www.azerty.nl/8-855-196764/seagate-momentus-5400-5-st9803.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.