Vraag & Antwoord

OS Windows

afbeelding afmetingen veranderen (resolutie)

10 antwoorden
  • Hallo, Weet er iemand hoe ik, als ik een screenshot maak en het plak, de afmetingen (962 x 616) krijg in plaats van (2886 x 1848)? Als ik een screenshot maak, is de afbeelding veel te klein, bijna onleesbaar.
  • Dat doe je normaal gesproken met een bewerkingsprogramma, zoals Paint Shop Pro, The Gimp en zo zijn er nog wel wat. The Gimp is overigens freeware.
  • Let er overigens op dat je freeware niet verwart met vrije software, waaronder de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/GIMP]GIMP[/url] valt. Waarvan een artikel te vinden is op de site van computer!totaal [url=http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Download-artikel/GIMP-2.6.6.htm]GIMP 2.6.6.[/url] Een screenshot wordt toch doorgaans toch gemaakt via de toetsen combinatie Alt PrintScreen. Daarmee wordt een screenshot gemaakt van het venster op de voorgrond, die groot genoeg zou moeten zijn voor een forum of website.
  • Een andere optie is Screenhunter, speciaal gemaakt om schermafdrukken te maken.
  • Vaak kun je de afbeelding ook flink verkleinen, door alleen het interessante gedeelte eruit te knippen (croppen). Kan ook prima met irfanview.
  • je kan ook gewoon paint gebruiken en op resize drukken.
  • [quote:0a266b9f84]Peter Vooges Geplaatst: zo aug 16, 2009 9:04 am Onderwerp: -------------------------------------------------------------------------------- Een andere optie is Screenhunter, speciaal gemaakt om schermafdrukken te maken. Ik heb Screenhunter gedownload en het is nu iets beter. De afmetingen van een screenshot zijn nu: Breedte: 1024 pixels Hoogte: 768 pixels De PrintScreen-toets doet trouwens nog wel raar, een tijdje geleden waren de gemaakte screenshots nooit te klein of te groot, altijd 962 breedte x 616 hoogte. [/quote:0a266b9f84]
  • Toch snap ik je probleem niet helemaal. In principe maak je met Print-screen of ALT print-screen een afdruk van je scherm. Naargelang het gekozen gebied groter is, wordt je afbeelding toch ook groter en omgekeerd. Als ik even gauw een screenshot plak in paint shop pro kan ik er vervolgens alles aan veranderen ook wat formaat betreft. Het is overigens in JPEG formaat nou niet echt een vreselijk groot bestand.
  • Het hangt inderdaad af van de gekozen deel, maar ook van de afmetingen in pixels. Hoe meer pixels, hoe scherper, maar wel kleiner. En ik zie nergens bij Paint hoe ik afmetingen verander.
  • [quote:972b085d5a="send2send"]En ik zie nergens bij Paint hoe ik afmetingen verander.[/quote:972b085d5a] Daar weet ik het ook niet mee te doen.......

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.