Vraag & Antwoord

OS Windows

Zoekfunctie zoekt op de verkeerde drive!

Anoniem
Jan bakker
8 antwoorden
 • Ik heb twee drives, F: DVD writer, G: CD-rom.
  Als ik op F: met de zoekfunctie een file op een CD zoek vindt hij die niet, maar vindt wel op drive D: (een van de 3 partities) de file. F: is geselecteerd voor de zoekopdracht. Dus i.p.v. F: kiest de zoekfunctie D: om daar te zoeken. Drive F: werkt verder normaal.
  Als ik de CD in G: doe vindt hij de file wel. (en niet op D:, want daar heb ik geen zoekopdracht gegeven).
  Hoe komt dat?

  Bijdeweg, hoe kom ik van dat vervelende hondje in de zoekfunctie af?
  perloc
 • [quote:5057ac9ff9="perloc"]…Snip…
  1.Hoe komt dat?

  2. Bijdeweg, hoe kom ik van dat vervelende hondje in de zoekfunctie af?[/quote:5057ac9ff9]1. Geen idee
  2. Déjà Vu
  Eigen Onderwerp: Kabouter uit zoekfunctie weghalen
 • Dat klopt! En dat is ook een tijd geleden. Ondertussen zijn mijn beide laptops gestolen waar die Merlijn (toen) is verwijderd. Dus ik ben genoodzaakt op de computer van mijn zoon te tikken (volgende maand heb ik weer een nieuwe laptop) en heb daar Win2000 (geen Merlijn of hondje) vervangen door WinXP, en dus zat ik weer met dit probleem. Sorry, ik kan niet alles onthouden en er zijn altijd mensen te vinden op het C!T forum die de helpende hand toesteken. Dus dank voor de tip!!

  En nu ik toch aan de gang ben (heb al gezocht op internet)
  Ik zit ook nog met een ander probleem in de Search functie van WinXP. Die is uniek, in alle andere Windows smaken (Vista weet ik niet) komt dit probleem niet voor: WinXP zoekt niet (geen tekst) in files met de extentie .PRG
  Dat heb ik ook eens gepost maar ook daar heb ik geen aantekening van gehouden. Je moest iets in het register veranderen, maar ik weet niet meer wat…
  Zou er nog een helpende hand zijn?….
  perloc
 • I.v.m. ander afspraak even snel geGoogled op:
  add extension to windows search
  Linken naar [b:be115ac6f0]5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb[/b:be115ac6f0] en [b:be115ac6f0]PersistentHandler[/b:be115ac6f0]

  http://support.microsoft.com/kb/309173
 • [quote:b7bb54d211="perloc"]WinXP zoekt niet (geen tekst) in files met de extentie .PRG [/quote:b7bb54d211] Wellicht heb je hier iets aan een cursus uit 2007 over Zoeken in Windows XP.
 • Als de SEARCH van WinXP nu ook in mijn *.PRG betanden kan zoeken kan ik best leven met deze zoekmachine. Ik wil installatie van programma's zoveel mogelijk beperken. Ik erger me dood aan de traagheid van Windows zogauw er maar op de kale installatie een paar programma's zijn geïnstalleerd. Wat dat betreft is er nog heel wat te verbeteren aan Windows. Niet veranderen dus, zoals in Vista en wellicht 7.

  Waarom worden al die programma's die zijn geïnstalleerd opgestart!! Er zijn er bij die je MOET hebben maar weinig gebruikt, maar toch draaien ze op de achtergrond mee en vertragen de boel. En dan nog niet te praten over de Updates die ze allemaal willen uitvoeren en waarbij de een de ander verdringt.

  Ik had vandeweek een computer in reparatie (iets voor het museum!!) met WinME. Processor snelheid 200MHz!! Er stonden niet zoveel
  programma's op maar hij was 30 keer sneller dan het ding (1.7Ghz) waar ik nu op tik.

  In ieder geval dank, jolo, voor de link, maar vooralsnog zou ik graag een "update" hebben voor SEARCH om .PGR files te doorzoeken.

  Misschien dat ik er met de informatie van rosturp uitkom…
  Zo niet, dan kom nog eens terug op dit onderwerp.
  perloc
 • Tip van Rosturp werkt. Dankjewel!
  perloc
 • [quote:e4bc6348d4="perloc"]Tip …snip… werkt.[/quote:e4bc6348d4]Mooi :D
  Bedankt voor de melding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.