Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win7 gaan gebruiken of toch maar XP?

lion
20 antwoorden
 • Ik sta voor een dilemma:

  Ik wil "zo ergens in de loop van volgend jaar" mijn huidige systeem vervangen. Ik wil hierbij eigenlijk mijn [u:c923cc8f6c]Office2003[/u:c923cc8f6c] (hier ligt het hoofdgebruik) verder gebruiken.
  Verder heb ik nog een Flightsim 2004 (eveneens MS dus) liggen.
  Heeft het nou zin om een systeem te kiezen met een actuele Windows versie (7 dus) te kiezen? Een andere optie is nml. dat degene die mijn systeem bouwt, op dit moment een XP (Pro) licentie "reserveert".

  Bij XP Pro SP3 weet je dat je over een degelijk OS beschikt. Bij Win7 zullen ongetwijfeld alle kinderziektes in de loop der tijd nog naar boven borrelen en resulteren in SP1 t/m xx….. :?

  Wat is wijsheid?
 • In windows 7 bestaat de mogelijkheid om Win XP Pro in een virtuele omgeving te draaien.
  Zie voor verdere info:

  http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cursus-artikel/XP-Mode-voor-Windows-7-is-bijna-af.htm
 • Windows 7 zal niet heel erg veel kinderziektes meer hebben denk ik. De beta's en RC waren van erg hoge kwaliteit. Bovendien werkt windows 7 sneller op nieuwere hardware dan het oude vertrouwde XP. Ook blijkt windows 7 in veel gevallen zelfs beter te werken op oudere hardware (tot 7 jaar terug). Verder is het zo dat windows 7 een stuk veiliger is dan XP. Ander bijkomend voordeel is dat Windows 7 niet echt snel langzamer word naarmate je het gebruikt, wat bij XP vaak wel het geval is.

  Ik zou dus het advies geven om toch Windows 7 te gaan gebruiken. Wat betreft compatibiliteit van programma's zou je de Microsoft site kunnen raadplegen of even googlen of je programma's werken onder Windows 7. Zeker wat betreft games, want die werken meestal niet in een virtual machine, dus heb je ook niet veel aan de XP modus van Windows 7 (wat niet meer is dan een virtual pc vm met XP)

  Zelf heb ik de Beta, RC en nu de RTM versie draaien en ben er erg goed over te spreken. Als ik achter een XP machine (of zelfs Vista..) zit dan merk ik toch wel duidelijk het verschil met Windows 7. Windows 7 voelt degelijker en stabieler aan. In het begin is het wel even wennen, maar eenmaal gewent aan de nieuwe interface werkt deze erg prettig en snel.

  Snelheid zit hem trouwens voornamelijk in de wijziging in de interface, je bent sneller bij dat gene wat je zoekt, etc. Interface is goed schoon te krijgen en te vullen met alleen dat genen wat je echt nodig hebt. Verder zijn veel tools die voorheen redelijk verborgen zaten nu duidelijker aanwezig en oude vertrouwde tools zijn verbeterd.

  Okay nu hou ik op, anders denken mensen straks nog dat ik een verkoopmedewerker van Microsoft ben hahaha. :P
 • Voor Microsoft Office2003 en Flightsim 2004 is Windows 7 in ieder geval niet vereist. Het zal er wel op draaien. Tenminste als die Microsoft Office2003 installatie CD's/DVD met Service Pack 3 is. Check eventueel je in XP geïnstalleerde applicaties met de Windows 7 Upgrade Advisor. De site beschrijft weliswaar het checken op hardware. Maar bij mijn weten, worden ook geïnstalleerde applicaties gecheckt.

  Voor een nieuwe PC ligt Windows 7 wel voor de hand. Fouten zitten in alle besturingssystemen. Dus ook in XP SP3.
 • Dank voor jullie onderbouwingen en info!
 • Loop al heel wat jaren mee in de Windows historie. Maar mijn indruk van Windwos 7 is heel wat beter dan ik had bij 95, 98, Milenium, XP en Vista. Stabiel, snel en geen gekloot met drivers. Dus op naar Windows 7 zou ik zeggen!
 • De overgang van 95/95 naar win2000 op mijn werk vond ik een verademing (stabiliteit!) , XP is de consumenten versie ervan…. en ook de uiteindelijke zakelijke vervanger van Win 2000 zakelijk geworden; veel bedrijven hebben nl gewacht tot na XP SP1……
 • Punt is bij mij o.a. die Office versie (2003). Deze bevalt me perfect en ik heb absoluut geen behoefte aan meer.
  Hamvraag was dus eigenlijk ook een beetje of dit nog te installeren is onder Win7 en "netjes" draait….. :?
 • Of Microsoft Office2003 probleemloos wil gaan installeren en draaien bij jouw, kan niemand van te voren garanderen. Als je bijvoorbeeld in google zoekwoorden office 2003 Windows 7 intypt, dan zie ik er ook een installatie probleem bij. Daarom zou je die het beste kunnen installeren vanaf je Microsoft Office2003 installatie CD's/DVD, die al voorzien is van Service Pack 3.

  In ieder staat Microsoft Office2003 nog niet genoemd op GoT in het [Windows 7] Ervaringen en discussies - Deel 13 Eventueel zou je de ervaringen met Microsoft Office2003 in Win7 RC daar kunnen vragen. Had je zelf die Win7 RC nog uitgeprobeerd?

  Ikzelf draai hier als test wel Win7 RC build 7100. Maar ik heb geen Microsoft Office2003. Wel had ik enig tijd geleden Office 2007 voor Thuisgebruik en Studenten in de aanbieding aangeschaft. Maar heb deze nog nergens op geïnstalleerd.
 • Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Microsoft er niet alles aan zal doen om office 2003 (al dan niet met een patch) werkend te hebben onder windows 7. Dit lijkt me vrij essentieel als ze willen dat het bedrijfleven naar w7 overstapt. Office 2007 is namelijk voor veel bedrijven geen optie omdat het hele personeelsbestand zich dan die compleet chaotische navigatie moet eigen maken.
 • Ik ben in ieder geval nog geen Microsoft Office2003 patch voor Windows 7 tegengekomen. Wel is er alvast op de site van Microsoft Windows 7 Compatibility Center gereserveerd. Daar zou dan info over Windows 7 compatibel soft- en hardware moeten komen te staan.
 • Dilemma blijft dus nog even bestaan. :?
  Een nieuwe machien na een jaar of vijf lijkt me tegenwoordig niet verkeerd, maar in mij achterhoofd speelt de gedachte dat XP me uitstekend bevalt, net als Office2003.
  Dus als het een enorm geklungel gaat worden om Off2003 goed werkend op een Win7 systeem te krijgen, dan krijg ik toch een voorkeur voor XP.
 • Gooi er gewoon win7 op, als niet lekker wil ga je alsnog naar XP terug? Welk probleem mis ik hier nou dan..
 • [quote:8db378a1ee="Lodyx"]Gooi er gewoon win7 op, als niet lekker wil ga je alsnog naar XP terug? Welk probleem mis ik hier nou dan..[/quote:8db378a1ee]

  Dan zal je toch een XP versie met licentie moeten hebben….! :wink:
 • Als je ruimte genoeg op je huidige systeem hebt zou het een optie kunnen zijn om W7 hierop te installeren.
  Je krijgt dan een dual-boot en kunt dan naar hartenlust experimenteren met bijv. je office versie.

  Het enige probleem zou kunnen zijn dat je de RC van windows 7 niet meer officieel kunt downloaden, maar daar is nog wel een oplossing voor te bedenken.

  Ik kan je in ieder geval een kopie van de 64 bits versie toe sturen en een activatiecode kun je nog gewoon aanvragen bij MS.
 • Ik ga eerst nog eens mijn licht opsteken op het Office forum:
  http://office.webforums.nl/forum/
 • [quote:2cd42b0660="lion"][quote:2cd42b0660="Lodyx"]Gooi er gewoon win7 op, als niet lekker wil ga je alsnog naar XP terug? Welk probleem mis ik hier nou dan..[/quote:2cd42b0660]

  Dan zal je toch een XP versie met licentie moeten hebben….! :wink:[/quote:2cd42b0660]
  Je hebt nu toch ook een XP, heb je daar geen cd meer van of wat. Als je hem van je huidige systeem uninstalled mag je hem toch wel op je nieuwe pc installen. En anders is er altijd nog internet.. of heb je daar iets op tegen?
 • ik draai sinds het begin van de beta (november?) windows 7 en heb weinig tot geen problemen gehad. sinds RC1 niks meer noemenswaardig. ik zou zelf nooit meer terug gaan naar XP…..voor mij is Vista nog een betere optie. Vista is tenslotte ook volwassen geworden.

  een nieuwe pc kan zowel XP als Vista als 7 draaien. mijn voorkeur gaat absoluut uit naar windows 7, en absoluut niet naar XP.

  je kan overigens gewoon de nieuwe computer!totaal kopen en dan het windows 7 virtualiseren artikel volgen. kan je zelf er even mee spelen en kijken of het bevalt
 • Dank voor alle info en opties waar ik nog niet aan had gedacht.
 • Windows 7 draaien in VitualBox zoals in dat computer!totaal artikel Windows 7 zonder risico op uw pc erbij, is inderdaad een mogelijkheid. Maar die is vooral bedoelt voor Windows 7 Release Candidate. Wil je echter Windows 7 RTM in een VirtalBox draaien, dan heb je een nieuwe XP- en een Windows 7 licentie nodig. Waarbij een Windows 7 OEM licentie officieel alleen mag draaien op een fysieke PC. Maar voor een tijdelijke test waarbij je 'm niet probeert te activeren, zou je het kunnen proberen. Tenminste als je een echte Win7 installatie DVD hebt. Geen recovery disk/partitie.

  Ik denk dat het beter is nog even af te wachten, totdat Microsoft meer info geeft over compatibel soft- en hardware. Een hyperlink daarvan had ik al gepost in mijn vorig bericht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.