Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Japanse game werkend krijgen

sam_cocha
30 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik heb hier een Japanse game (kleine demo) dat ik graag werkende zou krijgen op mijn Windows XP computer. Maar na het installeren wil hij niet starten…
  Ik had al rond gezocht op internet en had ergens gelezen dat dit misschien te maken heeft met "non-unicode programs". Maar hier snap ik dus echt geen bal van…
  Zou iemand mij kunnen zeggen wat ik precies moet doen om deze Japanse game werkende te krijgen op mijn XP computer? Ik hoop echt dat een van jullie mij kan helpen, ik ben al dagen op zoek naar een antwoord… :?
  Alvast Bedankt!
 • Misschien ook handig als je vermeld om welk spel het gaat en wat voor pc je hebt (cpu, videokaart, etc) dan kan men je ook wat specifieker helpen.

  dit al geprobeert?
 • Ik heb een Dell Dimension 8300 met een Geforce FX 5200 videokaart erin.
  CPU-Z gegevens:
  [img:f570599686]http://i29.tinypic.com/29byn3m.jpg[/img:f570599686]

  De naam van het spel weet ik niet, ik kreeg het van een vriend en aangezien ik het niet aan de praat krijg en ik geen japans kan weet ik niet hoe het precies heet :roll: , maar dit zou toch niks uit moeten maken, aangezien het gewoon om het concept van japanse games gaat, en niet om een specifieke game, lijkt me…
 • De naam van het spel is wel degelijk relevant, het zou dus heel goed kunnen dat het niks met die taalinstellingen (mijn link al geprobeerd?) te maken heeft maar dat bijvoorbeeld je videokaart niet aan de systeemeisen voldoet.
 • Ja ik heb je link geprobeerd, dit had ik zelf dus ook al gevonden, maar hier snapte ik niet veel van, iig ik heb het opgevolgd, maar het werkte niet…
  En ik ben trouwns helemaal iets vergeten te vertellen! Ik heb een maand geleden deze game al een keer eerder gekregen, en toen heb ik hem wel kunnen spelen en installeren!
  Dus het ligt niet aan mijn grafische kaart of iets dergelijks, het was toen ik afgelopen week terug kwam van vakantie, toen deed hij het opeens niet meer, en daar snap ik dus echt geen bal van!
  Sorry dat ik dit nu pas vertel, maar ik was zo bezig met het zoeken naar een antwoord dat ik dit ff vergeten was te vertellen :?
 • [quote:4844ee998f="sam_cocha"]Ik heb een maand geleden deze game al een keer eerder gekregen, en toen heb ik hem wel kunnen spelen en installeren! [/quote:4844ee998f] In je startpost zei je dat het om een demo ging. Zou het kunnen dat de evaluatie periode van dat spel verlopen is?
 • Nee, dat is het zeker niet. Het is zeg maar gewoon een soort lite versie van het spel, mijn vriend gebruikt hem al heel lang en hij doet het nog gewoon.
  Maar ik las op andere sites dat meer mensen problemen hebben met japanse spellen, dus ik denk dat het gewoon daar aan ligt…
 • Maar alleen "na het installeren wil hij niet starten" zegt niet echt veel. Zie je geen foutmelding? Heb je ook op het icoontje van het spel rechter muisknop > Uitvoeren als Administrator geprobeerd? Heb je geprobeerd het spel te starten achter de OpdrachtPrompt?
 • Het was eerst zo dat toen ik hem wou starten, hij begon met upstarten en ik allemaal van die filmpjes kreeg, bijvoorbeeld ubisoft ofzoiets dergelijks, en dat hij dan opeens uit viel, dus gewoon weg was.
  Maar gisteren is dat opeens veranderd, en begint hij niet eens meer op te starten maar krijg ik een japanse foutmelding en dan stopt ie er daarna meteen mee…
  En dan is er nog iets heel raars, ik kan hem niet meer uninstalleren (wat eerst dus wel kon, voordat ik deze rare foutmelding kreeg), want als ik nu op uninstall druk, krijg ik weer een andere japanse foutmelding…
  Misschien is de game corrupt, hoe krijg ik dit van mijn computer?!

  Daarbij ik ben de Administrator, en dat opdrachtprompt snap ik niet…
 • Om welke japanse foutmelding gaat het dan? Zou je die via kopieer en plakken kunnen posten? Of eventueel een afbeelding posten. Maar had je wel de hyperlink achter die OpdrachtPrompt uit mijn vorig bericht gelezen? Al is die weliswaar voor Vista, zal deze toch ook wel te gebruiken zijn voor XP. Als je het spel niet meer kunt verwijderen via Configuratiescherm > Software, dan zijn er wellicht bestanden corrupt geworden. Check eerst je harde schijf met chkdsk. En check of je deze hyperlink kunt gebruiken over Uninstall Programs Manually.
 • Bedankt voor de tips van het uninstalleren, ik ga het nu even proberen
  hier alvast een screenshot van de foutmelding die ik krijg als ik hem opstart:
  [img:57a89d8dd9]http://i31.tinypic.com/23j1ojt.jpg[/img:57a89d8dd9]

  en hier een screenshot van de foutmelding die ik krijg als ik hem probeer te uninstalleren:
  [img:57a89d8dd9]http://i27.tinypic.com/2woezxe.jpg[/img:57a89d8dd9]

  ik ga nu dus ff proberen te uninstalleren, met jou links
 • Weet je ook welke foutmeldingen er staan in het Nederlands? Zo niet. Dan zou je op de één of andere manier die Japanse foutmeldingen in google translate zien te krijgen. Wellicht staan die foutmeldingen ook ergens in de map van het spel.
 • Hee, ik ben te weten gekomen wat de errormelding betekent,
  het betekent: "CG pack file cannot be read." in het engels
  Dus er was een CG pack file dat het niet goed meer deed. Ik heb het spel er dus maar af gegooid, op de laatste manier die jij mij voorstelde, de andere werkte namelijk niet.
  Nu heb ik het spel meteen weer opnieuw geinstalleerd, en nu heb ik dus weer het oude probleem, dat hij na de filmpjes er opeens mee ophoudt…
  Wat me wel opviel is dat ik nu voor dat ik ga spelen een berichtje krijg, dit kreeg ik een maand geleden (toen het spel het helemaal goed deed) niet.
  Dus ik ga nu weer even uitzoeken wat dit berichtje betekent.
  Ik laat je weten als ik er achter ben
 • Hee, ik ben erachter wat dit bericht betekent, het is niet van belang, ik zal het even uitleggen.
  Het berichtje dat ik elke keer kreeg is een berichtje dat iedereen krijgt als hij de game voor het eerst start, maar omdat mijn game niet kan starten en dus ook de settings kan opslaan die dit berichtje verzameld, blijf ik dit berichtje elke keer krijgen. Ik heb dit zo uitgevonden:

  1. Wanneer ik mijn oude savegames (die van een maand geleden, ik had ze ge back-uped) in de save map van de game stop krijg ik dit bericht niet meer, aangezien er nu dus in de save staat wat de settings zijn. Maar helaas start de game nog steeds niet…

  2. Ik heb een soort gelijk spel gevonden dat van dezelfde makers is, een versie een van die spel zeg maar (het spel dat ik nu heb is versie twee). Dit spel houdt er ook opeens mee op! Maar, hij stopt er pas in de game mee, telkens op een vast punt, dus ik blijf hetzelfde probleem hebben.
  Maar bij deze game kreeg ik hetzelfde berichtje en bij deze game krijg ik het dus ook maar een keer, aangezien hij wel in het hoofdmenu komt en dus een savegame kan maken…

  Nu is mijn conclusie dus dat het niet aan het spel ligt maar aan mijn computer, omdat het bij beide spellen voorkomt…
  Maar wat kan er mis zijn met mijn computer?! :?
 • Die chkdsk controles op je harddisk, had je dus al met succes kunnen uitvoeren. Wellicht zou je het probleem kunnen proberen te analyseren via onder andere applicatie Event Viewer. Check voor enig uitleg hierover deze hyperlink How to troubleshoot game crashes using built-in Windows tools. Enig uitleg over Event Viewer staat op de site van computer!totaal Logboeken in Windows XP en Aan de slag met Windows-logboeken.
 • Hee, bedankt, ik ga het vandaag even uitproberen
  En ja, die chkdsk had ik al gedaan, hij deed er wel heel lang over, 3 kwartier ofzo, dus ik dacht dat hij allemaal problemen aan het oplossen was, maar het mocht niet baten…
 • Hee, helaas, je tips hebben niet geholpen
  Ik heb in de logboeken naar een fout melding gezocht van het spel, maar ik kon helemaal niks vinden…
  Ook heb ik zoals in jouw eerste link is beschreven bij msconfig alle opstarten programma's en services uitgezet, maar nog steeds wil hij niet starten.
  Ik heb zelfs mijn computer opgestart in veilige modus, maar toen kreeg ik een fout melding toen ik het spel wou starten…
  Is er misschien nog een andere optie die jij kan bedenken? Misschien mijn windows xp bestand reparen?
 • [quote:85ac202067="sam_cocha"] Misschien mijn windows xp bestand reparen?[/quote:85ac202067] Heb je daar aanwijzingen van dat er Windows bestanden beschadigd zijn? Omdat je nog wel kun inloggen in Windows, zijn in ieder geval de Windows systeem bestanden in orde. Je zou eventueel een test kunnen doen met Windows applicatie dxdiag. Zijn het echt alleen die Japanse games, die problemen geven? Kun je nog wel youtube of andere video bestanden afspelen?
 • Hee, ja ik kan nog steeds op youtube filmpjes kijken, en avi en wmv kan ik ook nog steeds bekijken
  Andere games doen het ook nog, in ieder geval degene die ik geprobeerd heb.
  Alleen bij deze twee Japanse games heb ik het probleem…
  Dus… Nog tips?
 • Maar het diagnostisch Windows hulpprogramma voor DirectX, die ik noemde in mijn vorig bericht, had je wel al geprobeerd?

  Je zou het verder nog kunnen proberen met Dr. Watson. Uitleg over deze applicatie is te vinden op de site van Microsoft in artikel 308538 Beschrijving van het hulpprogramma Dr. Watson voor Windows (Drwtsn32.exe).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.