Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Beheerder/Administrator hoe en waar vinden.

jolo
21 antwoorden
 • In het deel "Anders (hardware)" heb ik in verband met het niet automatisch starten en problemen mijn cd-rom een opmerking i.v.m. administrator/beheerder.
  Ik tracht uit te vissen of het probleem van de cdrom niet wordt veroorzaakt door het feit dat ik misschien niet de beheerder zou zijn…

  Ik zie, in de verkenner, onder Documents & Settings het volgende:
  Administrator
  All users
  Default users
  Eigenaar

  Al de gegevens die ik gebruik ( bureaublad, cookies, local settings enz…)
  staan onder Eigenaar.

  In configuratie staat mijn voornaam als beheerder.

  Hoe kan ik weten wie of wat nu de beheerder (administrator) is ?
 • Het betreft XP Home (SP3)
 • Door het advies op te volgen van de FAQman http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=201998
 • jolo, wat wordt er bedoeld met: "gewone loginscherm (dat met die plaatjes) van Windows XP.
 • Zie onderstaand voorbeeld

  [img:59897b913a]http://pcforum.hu/site.pc/text/articles/win/winhistory-windows-xp-login.jpg[/img:59897b913a]
 • Door het feit dat ik geen paswoord gebruik zie dat soort scherm nooit.
  Hoe kan ik dat te voorschijn laten komen.
 • Als je doorgaans automatisch inlogt op XP, dan zou je kunnen uitloggen. Start > Uitloggen/Log off. Daarna het advies op te volgen van de FAQman.
 • Ik kom dus nu op een scherm waar "Eigenaar" staat vermeld en ik een
  paswoord moet maken/invullen.
  Als ik mijn gebruikersaccount in configuratie open staat daar "mijn voornaam" als beheerder van deze computer.
  Welk is in mijn geval het verschil tussen beheerder (of zoals vermeld in de verkenner, Administrator) en Eigenaar. Ben als eigenaar dan niet vanzelfsprekend "beheerder".
  Indien NIET, gaat het instellen van een paswoord mij die rechten dan geven.
  Als ik hierna de volgende maal opstart zal ik dan waarschijnlijk altijd een paswoord invullen, juist ?
 • [quote:ac415ea177="tuurke"]Welk is in mijn geval het verschil tussen beheerder (of zoals vermeld in de verkenner, Administrator) en Eigenaar. [/quote:ac415ea177] Als beheerder kun je applicaties en hardware installeren. De bij Windows XP Home verborgen Administrator account kan dat ook. Het verschil is dat het verborgen Administrator account gebruikt wordt, als je de PC opstart vanaf je Windows XP installatie CD en via r naar de Recovery Console gaat. Deze staat beschreven op de site van Microsoft artikel 314058 Optie 2.

  Als je met XP Home wilt inloggen op de verborgen Administrator account, dan kan dat alleen in veilige modus. De bedoeling is het verborgen Administrator account alleen te gebruiken, als je om de één of andere reden niet meer in je beheerder account kunt komen.

  Het instellen van een wachtwoord veranderd niets aan je rechten. Het is echter voor een PC die met het internet verbonden is, wel aan te raden. Net als het aanmaken van een account met beperkte rechten. Als je wachtwoorden gaat aanmaken, check dan deze hyperlink: Hoe kies ik een sterk wachtwoord.
 • Ok, bedankt.
  Ik zit nog met tal van onopgeloste vragen en zoek nog steeds waarom mijn cd-speler niet automatisch meer start.
  Waarom staat als gebruikersaccount "René" en vind ik in de verkenner, administrator, en eigenaar…
  Ik zal het daar maar bij laten, bedankt voor jouw hulp.
 • In XP Home is de Administrator verborgen en heeft een blanco wachtwoord. Daar is zo voor gekozen door Microsoft om niet tijdens de installatie gebruikers die vragen te moeten stellen voor een account wat ze vermoedelijk nooit gebruiken.

  groetjes Edmond
 • Zou het kunnen ?
  Ik probeer nog een laatste maal…

  Maanden geleden moest mijn computer (zo gezegd voor een eventuele ontstoffing en warmte probleem) naar de computerwinkel.
  Daar vond men er niets beter op om mijn OS (Windows XP) opnieuw compleet te installeren maar dus niet met mijn Windows CD.
  Ik heb al een tijdje bij installatie van een software automatisch afspeel problemen met de CD-rom. Ik deed de installatie dan maar manueel langs de verkenner.
  Ook een audio CD doet het automatisch spelen niet meer…
  Het heeft dus niets te maken met de autorun die in het register op "0" zou staan (want die zit op "1") of het niet aanduiden van het niet selecteren van "automatisch afspelen" onder eigenschappen van de cd-rom.

  Ook mijn DVD plextor branden werk op het eerste gezicht niet automatisch. Branden doet hij wel maar bij een installatie CD gebeurt ook niets meer automatisch.

  Ik lees nu: "Het bestand Autorun.inf en de programma's die het bestand Autorun.inf moet uitvoeren, worden mogelijk niet uitgevoerd als u bij Windows XP bent aangemeld als een gebruiker zonder beheerders- of hoofdgebruikersrechten."

  Als dit klopt, zou het kunnen dat "Eigenaar" in mijn geval niet overeenstent met Beheerder/Administrator en hierdoor "ineens", sinds XP opnieuw werd geïnstalleerd CD en DVD het niet meer doen.
  Maar beide worden wel erkend in Apparatenbeheer.

  Dat was het.
 • Het niet automatisch afspelen van een CD/DVD's heeft niets te maken met de rechten van de accounts. Dat zou zelfs behoren te werken in de beperkte rechten accounts. Controleer in applicatie TweakUI MyComputer > AutoPlay > Types. Staat daar Enable Auto Play for CD and DVD drivers gevinkt? Enkele afbeeldingen van TwealUI zijn onder andere te vinden op deze hyperlink http://www.soniacoleman.com/FAQs/FAQ00158.htm
 • In tweakUI staat alles zoals aangegeven.
  Ik lees ook dit:
  If there is a syntax error in the autorun.inf file, the CD will not autoplay.

  Als in autorun nu een probleem zou zitten, kan dat worden opgelost ?
 • [quote:8218a85bcc="tuurke"]Als in autorun nu een probleem zou zitten, kan dat worden opgelost ?[/quote:8218a85bcc] Dat zou over het algemeen alleen van toepassing moeten zijn, wanneer je zelf een CD/DVD hebt met een autorun.inf file hebt gebrand. Info over AutoRun kun je onder andere vinden op Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/AutoRun

  Als het om een fabriek geperste (muziek)CD gaat, kun je die beter op een andere PC proberen. Check de CD op eventuele krasjes en vingerafdrukken.
 • Wat bedoelt ge met een andere pc kopen ????

  De muziek CD speelt wel als ik in de verkenner de liedjes aanklik.
  Ook de installatie van een nieuwe software gaat niet automatisch maar wel langs de verkenner.

  Moet ik dan een nieuwe kopen ?
 • [quote:5b29c35cd7="tuurke"]Wat bedoelt ge met een andere pc kopen[/quote:5b29c35cd7] Dat heb ik niet gezegd. Alleen proberen op een andere PC. Als je die hebt. Of anders op die van gezin/familie/kennissen etc. Wel zou je kunnen checken of er problemen zijn met je DVD brander/speler via applicatie Nero DiskSpeed, via optie ScanDisk.
 • Ik heb dat gedownload en gerund met Audio CD:
  Krijg het volgende bericht:
  Error-CIRC Unrecovered error (031106)
  Het lijkt er op dat de CD problemen zou geven.
  Ene, kan maar alle cd's of dvd's is toch niet mogelijk.
  Kan de CD lezer misschien "vuil" zijn ? Kan dat.
 • Daar zou je achter kunnen komen door meerdere (muziek)CD's te testen met die Nero DiskSpeed applicatie. Als het om meerdere muziek CD's gaat, terwijl deze wel goed afspelen in een stand-alone CD speler, dan zou het inderdaad aan de CD/DVD lezer uit je computer kunnen liggen. Vooral als deze bij het plaatsen van een (muziek)CD meer kabaal maakt dan anders.
 • In tweede PC geven de CD's geen probleem.

  Wat ik raar vind: zowel in de CD-speler als in de DVD writer gaat automatisch dus NIET.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.