Vraag & Antwoord

OS Windows

recovery Windows XP

Anoniem
Binary
9 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een probleem met mijn laptop die niet meer wil starten en ik hoop dat iemand mij wil helpen. Mijn laptop start na het aansluiten van een usb kaartlezer en bekijken van foto's van een SD kaart niet meer op
  (stop c 000021a) en geeft alleen nog een blue screen, ook de veilige modus enz. start niet meer.

  Nu heb ik de recovery cd erbij gepakt maar mijn vraag is hoe kan ik mijn gegevens op de C schijf toch behouden ? De recovery cd vraagt namelijk waar Windows moet worden geïnstalleerd, maar geeft ook aan dat het grootste gedeelte van de C schijf nog bestanden bevat, die ik graag wil bewaren als het mogelijk is. Ik heb wel eens gehoord dat het ook mogelijk is te repareren of kan ik misschien een nieuwe partitie aanmaken en Windows daar installeren ?

  Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en me wil/kan helpen.

  Groetjes Evita
 • Via F8 opstarten naar het uitgebreide opstartmenu en daar voor "de laatste configuratie die werkte" al geprobeerd? ook kun je daar aangeven dat er niet opnieuw opgestart moet worden bij een systeem fout, dan krijg je een blauw scherm met een echte foutcode zoals 0x00000000 met andere cijfers en letters.

  Ook kun je daar kiezen voor veilige modus, die proberen en een systeemherstel uitvoeren behoort tot de mogelijkheden.
 • Bedankt voor je snelle antwoord.
  Helaas werken alle opties van het F8 scherm niet meer, vandaar dat
  ik als enige mogelijkheid zag de recovery cd te gebruiken, maar mijn vraag is of er vanuit dat scherm dan nog op de één of andere manier iets kan worden gerepareerd en of ik mijn gegevens dan kan bewaren of dat gelijk alles wordt geformateerd ?

  Hij geeft nu aan dat ik de C: schijf heb, waarvan het grootste gedeelte in gebruik is én een ongepartitioneerd gedeelte van slechts 8 MB.
 • Zie aan volledige XP SP3 cd te komen.

  Of met een Linux of BartsPE live cd opstarten met netwerkondersteuning en zo de files kopiëren via het netwerk of de schijf eruithalen en in een andere PC erbij hangen, SATA past gewoon, bij IDE heb je een verloop nodig van laptop naar PC ide.
 • Het antwoord op beide vragen zou JA moeten zijn, mits je installatie CD dat toelaat. Niet elke Recovery CD is hetzelfde, maar uit je vraagstelling leidt ik af dat het een gewone installatie CD is waarbij je alle opties beschikbaar hebt. Zo niet, dan zou een andere CDROM inderdaad de beste oplossing zijn.
  Behalve de door jou genoemde mogelijkheden (repair en andere partitie) zou je ook kunnen kiezen voor installatie op dezelfde partitie waar WIndows ook nu op staat. De installatie zou dan moeten vragen hoe de installatiefolder moet heten. Normaal is dat WINDOWS, maar je kunt nu een andere naam ingeven. Noem hem bijvoorbeeld WINDOWS0 en je krijgt een dualboot zonder dat je oude gegevens worden verwijderd. Uiteraard is het na het redden van je gegevens aan te raden om alsnog een schone installatie uit te voeren.
 • Idd een geschikte XP CD lenen en repair uitvoeren.
 • http://www.thecomputerparamedic.com/files/rc.iso

  Of alleen de herstelconsole op CD branden en ermee opstarten.
 • Allemaal bedankt voor jullie reacties.

  Ik heb inderdaad Windows in dezelfde partitie geinstalleerd,
  waardoor ik dus nog bij mijn bestanden kon. Daarna heb ik de bestanden
  overgezet en de computer gescand op virussen en spyware, waarbij niets gevonden is.

  Helaas werkt nu de cd/dvd speler niet meer, waardoor ik ook een probleem had met het installeren van enkele drivers, omdat deze op
  een cdrom stonden. Deze drivers heb ik toen van cdrom naar usbstick gekopieerd en daarna geinstalleerd. Ook kraakt mijn computer bij het afspelen van geluid, zowel bij het windows opstartgeluid als b.v. bij het afspelen van een filmpje bij Youtube en geeft hij het geluid heel traag weer. Ik heb windows media player 11 nu op de computer en
  servicepack 2.

  Weet iemand waardoor dit kan komen en wat hieraan te doen is ?
  De schijf formatteren en opnieuw installeren durf ik eigenlijk niet aan, omdat de cdromspeler dus niet werkt en ik dan niet meer via de recoverycd kan opstarten. Alle tips zijn welkom, alvast bedankt voor jullie reacties.
 • Als alles klaar is maakt dan een complete image vanaf een opstartbare USB stick met iets als Ghost (of zoek even naar een ander programma met search, vaak langs geweest).
  Sluit een externe schijf aan en zet de image daarop direct op. De USB stick moet dat wel herkennen, dus of een Bart PE USB stick maken of zo. Een kale XP recovery console herkent geen externe HD.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.