Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Register wijzigen voor gebruikersaccount

None
5 antwoorden
  • Normaal werk ik met een gebruikersaccount met beperkte rechten. Nu wil ik hiervoor het register aanpassen (sleutel toevoegen). Dit lukt uiteraard niet vanuit het gebruikersaccount, maar ook niet vanuit het administratorsaccount. Want ingelogd op het administratorsaccount kan ik alleen het register voor deze account aanpassen, maar niet voor het bebruikersaccount. Bestaat hiervoor een oplossing?
  • Het gebruikersaccount tijdelijk veranderen in een beheerdersaccount?
  • Als je ingelogd bent, dan wordt het bij jouw account horende gedeelte van het register gekopiëerd naar HKEY_CURRENT_USER. Maar je zou toch wel bij het gedeelte moeten kunnen onder HKEY_USERS, want daar staan die gedeeltes die bij andere useraccouns horen. Het is soms wat lastig uit te vogelen welke folder bij welk account hoort, zeker als er meerdere accounts in gebruik zijn. Maar als je weet waar je moet zijn is het daar wel aan te passen.
  • Bedankt voor de reacties.
    Eerst advies van Binary opgevolgd. Sleutel toevoegen via HKEY_USERS ging wel, alleen na vervolgens te hebben ingelogd in gebruikersaccount was de sleutel in HKEY_CURRENT_USER nergens te vinden. :cry:

    Toen Gerbens oplossing gevolgd. Ging goed, alleen voor terugzetten van beheerdersaccount naar gebruikersaccount moest er eerst een nieuwe beheerdersaccount worden gemaakt. De bestaande administratoraccount was zeker niet goed genoeg. Snap het niet zo goed, heb nu 2 beheerderaccounts. Of ik er daarvan 1 kan verwijderen heb ik nog niet geprobeerd. In ieder geval het register van de gebruikersaccount is aangepast wat de bedoeling was. Nogmaals bedankt voor de adviezen. :D
  • Het is normaal dat windows een beheerdersaccount aanmaakt naast het administrator account. Het is sowieso verstandig dat te gebruiken ipv het administrator account, want accounts kunnen beschadigd raken. En dan kom je er niet meer in, tenminste als beheerder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.