Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

netwerkprobleem na installatie explorer 8

wim van uden
5 antwoorden
 • Door het aandringen van Microsoft eindelijk wat meer werk gemaakt van de installatie van de Explorer 8. Had het al eens geprobeerd maar kreeg elke keer een foutmelding bij de installatie. Nu de door Miscrosoft aangereikte Fixit (http://support.microsoft.com/gp/cp_fixit_main/nl#tab0) gebruikt en zowaar de Explorer veris 8 werkt goed.
  Dit alles op een XP Home pc waaraan een router en aan de router nog 2 andere pc's (één draadloos en één met draad; beide Vista).
  Nu blijkt dat de Vista pc's de XP pc nog wel zien maar ze kunnen er niet bijkomen. Wat nooit zo was, opeens moet er een gebruikersnaam en wachtwoord worden gegeven. Printen via de Vista pc's wil ook niet meer logischerwijs. Lastig. Op de één of ander manier doet die Fixit iets met de beveiliging van de XP pc waarna andere pc's niet zonder meer toegang hebben. Firewall uitzetten is geen oplossing, virusscanner ook niet. Wat heeftde Fixit gedaan waardoor de XP pc geblokkeerd is.
 • [quote:cfc9b21ed3="wim van uden"]Nu blijkt dat de Vista pc's de XP pc nog wel zien maar ze kunnen er niet bijkomen. (..) Wat heeftde Fixit gedaan waardoor de XP pc geblokkeerd is.[/quote:cfc9b21ed3] Daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar je zou voor alle zekerheid je netwerk configuratie kunnen nalopen. Check daarvoor eerst deze hyperlink Windows Vista en XP problemen bij samen in een netwerk. Of check deze File Sharing between XP and Vista. Of eventueel deze Windows XP And Vista On The LAN Together.
 • Heb je nog nooit van gehoord. Klinkt niet optimistisch voor mijn probleem. Er kunnen maar beter veel mensen last van hebben dan is de oplossing sneller te vinden. Ik heb vandaag Fix it (50198) opnieuw geinstalleerd. Zonder er meteen IE8 overheen te installeren. Het blijkt dat alleen de Fixit installatie het probleem veroorzaakt. Op de een of ander manier verandert er iets aan de beveiling van de Main XP pc waardoor andere pc's opeens een gebuikersnaam en wachtwoord moet ingeven om verbinding te maken. Ik heb ook gelezen dat Windows teruggesteld wordt op de standaard beveiligingsinstelling. Maar goed, wat betekent dat voor mijn netwerkinstellingen en hoe krijg ik die weer terug naar wat het was.?
 • [quote:d7bd032f09="wim van uden"]Het blijkt dat alleen de Fixit installatie het probleem veroorzaakt. Op de een of ander manier verandert er iets aan de beveiling van de Main XP pc waardoor andere pc's opeens een gebuikersnaam en wachtwoord moet ingeven om verbinding te maken.[/quote:d7bd032f09] Intussen vond ik wel deze Microsoft Fix it BLOG. Als je helemaal omlaag scrollt, zie ik enkele problemen genoemd die Fixit zou kunnen hebben veroorzaakt. Had je deze trouwens daar zelf gepost?
  [quote:d7bd032f09]
  re: Reset Security Settings Back to Windows Defaults
  Wednesday, September 02, 2009 4:06 AM by wim

  To install IE8 I runned Fix it. IE8 is installed without a problem then. BUT, after this Fix it procedure, other pc's can not enter the main pc in the network. Suddenly you have to enter a username and password to obtain the connection. What do I have to change to avoid this?
  [/quote:d7bd032f09]
  Heb je intussen alle netwerk instellingen in Windows XP al kunnen nalopen, met behulp van die drie hyperlinks uit mijn vorig bericht?
 • Inderdaad die had ik gepost. Twee berichten daarboven staat iemand met hetzelfde probleem.
  Ik heb gekeken naar je links maar vond eerlijk gezegd niet iets waarvan ik dacht, dát zou het wel eens kunnen zijn. Via Engelse zoektermen in Google vond ik deze site http://support.microsoft.com/kb/913628
  Lijkt erg op mijn probleem. Nog geen tijd gehad om het te proberen maar ga het vandaag nog doen. Uitkomst zal ik hier posten. Bedankt voor het meedenken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.