Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot Win7 32Bit & 64Bit

11 antwoorden
 • Kan je een dualboot systeem opzetten met de beide windowversies, 32bit + 64bit?
 • Ja, waarom niet? Als de hardware maar aan de eisen voldoet, je er zoveel OS'en opzetten als je wilt. Afzonderlijk per OS op een schijf en met de BBS opstarten of via het eerste windows 6.0 OS via de bcd.
 • Ik heb wel eens 2x XP erop gezet door met een tool de 1e XP hidden te maken..... vaak kan het met een aparate bootmanager. Effe zoeken in het forum. Nu de 100 dollarvraag.. of het ook voor win7 geldt.... Als je een test drive hebt probeer je het met deze tip.... Lees hier eens verder, ik zie een aantal berichten, lees ze zelf dus maar.. http://www.google.nl/#hl=nl&q=windows+7+64+bit+and+32+bit+on+%22the+same+system%22&meta=&fp=cc575a2f8f3b2b71 of via http://www.google.nl/#hl=nl&q=windows+7+64+bit+and+32+bit+on+%22the+same+computer%22&meta=&fp=cc575a2f8f3b2b71
 • Waarom hidden maken? :? Je kunt eindeloos XP of andere OS'en erop zetten, ook via virtualisatie.
 • Maar waarom deze twee naast elkaar ? De 64 bits versie draait prima alle 32 bits programma's.
 • Testen, alles ontdekken ervan en antwoorden voor anderen vinden via dat OS?
 • Dan denk ik nog steeds niet dat je ze allebei nodig hebt. De x64 volstaat dan volgens mij. Daar zit de meeste "nieuwigheid"in en de werking van Windows zelf is verder volgens mij gelijk.
 • Och, er zijn toch verschillende manieren om een dualboot te maken tussen Win7 32- & 64 bit versies. Zoals andre@home voorstelt met twee primaire partities, is er één van. Daar is niets mis mee. Ook ik maak gebruik van twee primaire partities, waarvan er één actief en zichtbaar is, en de andere niet actief en verborgen. Het voordeel daarvan is dat de Windows versie die gestart is vanaf de actieve partitie, dan niet kan schrijven naar die andere Windows versie op de verborgen partitie. En het doel van Win7 32- & 64 bit versies zou kunnen zijn, te testen of de 64 bit- inderdaad (veel) sneller is dan de 32 bit versie.
 • Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat de 64 bit versie meer geheugen aankan.De 32bit versie haalt maar 3 uit 4 gig.
 • Ja dat is een feit, maar om daar nou twee versies voor te installeren. Dat verschil weet je al en als je dus dat volledige geheugen wilt gebruiken (voor zover dat gebeurt) moet je dus x64 hebben Ik vraag me overigens af of het verschil wel objectief meetbaar is zonder laboratorium apparatuur.
 • Al dat geleuter over geheugen is zo overtrokken, vrijwel niemand weet hoe het geheugenmanagement en gebruik in windows nu precies werkt en denkt tevens dat hoe meer intern geheugen hoe sneller alles wordt of dat het beter zou werken. Zolang er niet wordt geswapt naar de harde schijf is elke grootte voldoende, sneller wordt het sowieso niet met meer geheugen hoogstens wordt het minder langzaam als er niet wordt geswapt. Als iedereen nu eens de moeite zou nemen om de link te lezen hadden we al die topics met de vele reply's met onwaarheden er niet over. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366779(VS.85).aspx

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.