Vraag & Antwoord

OS Windows

Mislukte installatie van Vista SP2 vernielt MBR?

Anoniem
apeka
4 antwoorden
 • Ik heb een serieus probleem gekregen nadat ik geprobeerd had Vista SP2 te installeren…
  Via Microsoft Update heb ik geprobeerd om Vista SP2 op mijn Vista Home Premium laptop te installeren. Dit leek in eerste instantie goed te gaan. De problemen begonnen toen ik na het herstarten bij het afsluitscherm een melding kreeg dat het servicepack moest installeren. Bij actie 3 van 3 bleef de teller staan op 96%: behalve de zandloper verder geen activiteit te zien van de harddisk (geen knipperend ledje). Ik had begrepen dat SP2 erg veel tijd vraagt om te installeren, dus heb ik de laptop maar een aantal uren zo laten aanstaan. Toen ik echter na drie uur nog steeds geen voortgang zag, restte me niets anders dan de laptop "hard" uit te zetten met de aan/uit knop.
  Toen ik daarna weer wilde starten wilde Windows helemaal niet meer booten…Na het eerste DOS opstartscherm kreeg ik alleen nog een een zwart scherm met een knipperende cursor linksbovenin te zien..Verder niets…
  Ik heb nog geprobeerd om vanaf mijn USB externe harddisk een Ghost image terug te zetten. Ogenschijnlijk ging dit wel, maar booten doet ie nog steeds niet…Via de opstartdisk van Ghost kan ik de computer wel verkennen en zie dan bestanden staan op de C-partitie..
  Ik vermoed dat het uitzetten het MBR oid heeft verwijderd of corrupt gemaakt, maar dat weet ik niet zeker.
  Wie heeft een idee/advies?
 • Het lijkt me niet erg waarschijnlijk dat het installeren van Service Pack 2 onder Vista SP1 de MBR van je harde schijf heeft verwijderd of corrupt heeft gemaakt. Maar kreeg je dan geen (fout)melding in die fase 3 van de SP2 installatie? Om welk merk/type laptop gaat het?

  Je zou de harde schijf van je laptop kunnen laten checken via applicatie TestDisk. Info hierover is te vinden op de site van Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/TestDisk Check dan ook nog op de site van TestDisk deze Step By Step guide http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step
 • Ik heb geen enkele foutmelding gezien…Er was alleen voor drie uur lang geen activiteit meer.
  Mijn notebook is een HP Pavilion dv6830ed, 2008….
  Het blijft me een raadsel en ik hoop maar dat ik niet opnieuw moet gaan installeren..Zal TestDisk eens gaan bekijken.
  Bedankt
 • Had je op de site van HP deze instructies nog gecheckt Precautions to Take Before Updating to Vista Service Pack 2. Of wellicht staat er iets in, wat je nu nog zou kunnen proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.