Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

image (Vista) terugzetten op een andere harde schijf

surfingjohn
10 antwoorden
 • ivm aanschaf nieuwe harde schijf wil ik mijn image van de C schijf overzetten naar de nieuwe schijf:

  Vista staat nu op de C partitie van de 1e HD
  Image staat apart op een 2e HD

  met Acronis de image teruggezet op een apart partitie op de 3e harde schijf, PC uitgezet, 1e HD losgekoppeld, in bootmenu nieuwe 3e HD als boot ingesteld, helaas start Windows niet op van de nieuwe 3e HD, krijg een zwart scherm met een knipperende cursor, PC opnieuw opgestart nu wel met 1e HD aangekoppled en Vista start gewoon op!

  op de 3e HD staat wel een exacte kopie van de C partitie!

  kan dit wel of doe ik iets verkeerd?
  alvast bedankt voor de reacties.
 • Als je een image maakt van de C: schijf, dan maak je die alleen van de partitie zelf en niet van de MBR. Oftewel: de BIOS weet niet hoe hij van die nieuwe schijf moet opstarten. Vermoedelijk zal de oplossing dus zijn om met de Vista installatie DVD op te starten en een repair van de MBR uit te voeren. Deze link is vrij duidelijk http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vista-mbr-repair-broken-vista/
 • vreemd want bij het image staat apart een MBR bestand en dat is ook teruggezet op de 3e HD, nog een keer proberen dan maar, ik heb een standaard systeem en daar zit alleen zo'n voorgebakken dvd bij, krijg het reguliere Vista opstartscherm zoals genoemd in de link niet tevoorschijn.
 • Ik ga er wel van uit dat je die nieuwe HD wel als primaire HDD hebt ingesteld? Voor de oude schijf zal dat het geval zijn geweest en als die twee niet overeenkomen, dan zoekt de bootprocedure naar een niet bestaande Windows installatie op de verkeerde schijf. Misschien lukt het je om met het commando [b:3f09d475b2]bootrec.exe
  ebuildbcd[/b:3f09d475b2] de juiste configuratie te krijgen.
  Overigens heeft een nieuwe HD niet uit zichzelf een bootsector, dus dat moet je met die herstelprocedure ook repareren.
 • waar moet ik deze commando's ingeven?
  ik heb trouwens in het bios wel de nieuwe schijf als boot ingesteld.
 • Dat staat in de link die in een eerder antwoord staat. Daar open je de Command Prompt en daar kun je de nodige commando's ingeven. Probeer eerst maar eens de MBR (fixmbr) en de bootsector (fixboot) te repareren.
  Overigens wil het feit dat je de nieuwe schijf als boot hebt ingesteld beslist niet zeggen dat deze ook als first primary staat ingesteld. De opstartprocedure zoekt naar Windows door een combinatie van disknummer en partitienummer, en die zal nu vermoedelijk niet meer kloppen. Misschien ook niet nodig, maar dan moet je zaak nu wel correct instellen door dat laatste commando (rebuildbcd).
 • [quote:dec8cc7f9c="surfingjohn"]ivm aanschaf nieuwe harde schijf wil ik mijn image van de C schijf overzetten naar de nieuwe schijf:

  Vista staat nu op de C partitie van de 1e HD
  Image staat apart op een 2e HD

  met Acronis de image teruggezet op een apart partitie op de 3e harde schijf, PC uitgezet, 1e HD losgekoppeld, in bootmenu nieuwe 3e HD als boot ingesteld, helaas start Windows niet op van de nieuwe 3e HD, krijg een zwart scherm met een knipperende cursor, PC opnieuw opgestart nu wel met 1e HD aangekoppled en Vista start gewoon op!

  op de 3e HD staat wel een exacte kopie van de C partitie!

  kan dit wel of doe ik iets verkeerd?
  alvast bedankt voor de reacties.[/quote:dec8cc7f9c]

  Was de eerste partitie van die nieuwe schijf gebruikt voor die image?
  Was die partitie ook eerst aktief gemaakt?

  Overigens zijn er voor deze handelingen, een oude installatie op een nieuwe schijf zetten, van de harde schijf bakkers, software te verkrijgen.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  Ook zijn er daarnaast veel gratis tools.
  http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
  http://www.downloadsquad.com/2008/09/05/5-free-apps-to-clone-your-hard-drive/
  B.v.
 • [quote:f10f80a3a5="Binary"]Dat staat in de link die in een eerder antwoord staat. Daar open je de Command Prompt en daar kun je de nodige commando's ingeven. Probeer eerst maar eens de MBR (fixmbr) en de bootsector (fixboot) te repareren.
  Overigens wil het feit dat je de nieuwe schijf als boot hebt ingesteld beslist niet zeggen dat deze ook als first primary staat ingesteld. De opstartprocedure zoekt naar Windows door een combinatie van disknummer en partitienummer, en die zal nu vermoedelijk niet meer kloppen. Misschien ook niet nodig, maar dan moet je zaak nu wel correct instellen door dat laatste commando (rebuildbcd).[/quote:f10f80a3a5]

  daar had ik overheen gelezen, maar aangezien ik alleen een herstel dvd heb, krijg ik dus nooit dat scherm te zien, ga even verder met de tips van Lange Pier
 • [quote:bdc297bb52="Binary"]Als je een image maakt van de C: schijf, dan maak je die alleen van de partitie zelf en niet van de MBR. Oftewel: de BIOS weet niet hoe hij van die nieuwe schijf moet opstarten. Vermoedelijk zal de oplossing dus zijn om met de Vista installatie DVD op te starten en een repair van de MBR uit te voeren. Deze link is vrij duidelijk http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vista-mbr-repair-broken-vista/[/quote:bdc297bb52]

  officiele dvd geleend, maar helaas als ik de stappen via de link volg krijg ik helaas alleen de oude C te zien en dat was niet de bedoeling natuurlijk, we gaan weer verder puzzelen.
 • Waarom zo moeilijk?
  Clone gewoon de C: naar de nieuwe schijf. :?

  Nog maar eentje.
  http://www.miray.de/products/sat.hdclone.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.