Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart in een loop

Frits Raaf
5 antwoorden
 • Na (of tijdens; ik was er niet bij) een virusscan bleek mijn pc te zijn vastgelopen.
  De gebruikelijke remedie is dan een reset, maar dit resulteerde in een scherm waarop werd gemeld dat Windows niet goed was opgestart. Daarbij werden vervolgens een aantal opstartmogelijkheden genoemd:
  [list:434babea93]opstarten in veilige modus
  opstarten in veilige modus met netwerkondersteuning
  opstarten in veilige modus met dos prompt
  opstarten in de laatst bekende werkende configuratie
  windows normaal opstarten[/list:u:434babea93]
  Ik heb alle varianten geprobeerd, maar het resulteert uiteindelijk in een herstart met weer hetzelfde scherm.
  Opstarten van de XP-cd gaf hetzelfde scherm. Ik kom Windows dus op geen enkele manier in.

  Het is een al wat ouder, maar tot vandaag prima werkend P4 systeem.
  XP is up-to-date, antivirusscanner (NOD32) ook en zowel SpyBot als Superantispayware vinden, behalve wat cookies, nooit wat.

  Het enige wat de laatste dagen opviel is dat het opstartscherm met het blauwe balkje een stuk langer in beeld was, maar uiteindelijk startte Windows normaal op.
 • Het kan van alles zijn, maar ik vermoed dat het een hardwarematig probleem is. Maak de kast eens open en kijk naar het moederbord. Let op of je lekke/bolle condensators ziet.

  Test ook het geheugen eens met memtest86.
 • [b:bcb00a3d0c]Aanvulling:[/b:bcb00a3d0c] Ik heb het niet duidelijk aangegeven, want de pc wil niet booten van welke cd dan ook.
  Met de XP- of een linux-cd kom ik dus ook niet verder…
 • start die pc nog wel op in de bios: zie je überhaupt iets op het scherm verschijnen en/of hoor je schijven opstarten en /of piepjes?
 • Bedankt voor alle adviezen, maar ik breng naar het ding m'n onvolprezen computerzaak-om-de-hoek. Er gaat me te veel tijd zitten in het zoeken naar mogelijke oplossingen.
  Ik vermoed dat de hd op het einde afstevent. Misschien kan men een image maken en op een vergelijkbare schijf zetten. In ieder geval kan er dan een backup van alle gegevens worden gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.