Vraag & Antwoord

OS Windows

W7 - Bluescreen

10 antwoorden
  • Hej Gisteren had ik windows 7 geinstalleerd. Nu krijg ik een bluescreen als ik windows 7 voor de eerste keer start. nl. deze: [URL=http://img21.imageshack.us/img21/9374/foto0462e.jpg/][img:405e952ed5]http://img21.imageshack.us/img21/9374/foto0462e.th.jpg[/img:405e952ed5][/URL] Het heeft volgens mij te maken met men grafische kaart. PC specs: AMD Dual Core +6000 ATI HD3870 4GB Ram Hopelijk weet iemand de oplossing. Alvast bedankt Jelle
  • Gaat het om de PC uit je tweede onderschrift hyperlink met XP SP3? 32- of 64 bit Win7? Release Candidate of RTM? Hoe had je Win7 geïnstalleerd? Als upgrade over XP SP3 heen. Of als een nieuwe installatie, waarbij de C: partitie geformatteerd wordt. En draaide XP SP3 er wel goed op? Start Win7 wel goed op in veilige modus? Zo ja, installeer [url=http://www.guru3d.com/category/driversweeper/]Driver Sweeper,[/url] en verwijder daarmee de "build-in" Win7 ATI drivers, reboot en installeer de drivers van de [url=http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx]ATI website.[/url] Voordat je aan dit alles begint, koppel je voor alle zekerheid alle randapparatuur los. Met de uitzondering voor toetsenbord, muis en monitor. Als het om een upgrade installatie gaat, zou je ook nog [url=http://www.w7forums.com/startup-repair-t441.html]Win7 Startup Repair[/url] kunnen proberen.
  • Het gaat dus om deze PC: http://specs.tweak.to/16691 Ik heb 2 harde schijven: eentje met windows XP SP3 op en een waar ik nu windows 7 op heb geinstalleerd. Versie van windows 7 is 64Bits en RTM. Ik heb windows 7 als nieuwe installatie geinstalleerd. Het ziet er dus zo uit: C schijf -> Windows 7 D Schijf -> Windows XP SP3 Als ik probeer op te starten in veilige modus dan krijg ik dat het niet mogelijk is om in veilige modus op te starten wanneer je windows 7 voor de eerste keer opstart. Ik ben dus zeg maar nog nooit verder geraakt dan het boot logo en dan krijg ik die BSOD.
  • [quote:3e0a9e27c5="mr-chill"]Als ik probeer op te starten in veilige modus dan krijg ik dat het niet mogelijk is om in veilige modus op te starten wanneer je windows 7 voor de eerste keer opstart. [/quote:3e0a9e27c5] En hoe was die melding letterlijk? Wellicht zit er iets bruikbaars bij deze [url=http://www.sevenforums.com/tutorials/2083-system-repair-disc-create.html]How to Create a Windows 7 System Repair Disc.[/url] Hier leest ik in een thread [url=http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1303701/hd4870,atikmdag,sys?limit=999]BSOD probleem Ati Radeon HD.... en 4GB RAM[/url] -weliswaar in Vista- dat 4x1 GB problemen kan veroorzaken. Verder zou je nog deze [url=http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349347%28WS.10%29.aspx]Windows 7: Troubleshooting and Support[/url] kunnen checken. Had je al in Windows XP de [url=http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/upgrade-advisor.aspx]Windows 7 Upgrade Advisor[/url] gedraaid?
  • Ik zou die upgrade advisor wel willen draaien maar nu raak ik ook niet meer op mijn windows XP... DISK BOOT FAILURE
  • [quote:4d8e818a06="mr-chill"]disk boot failure[/quote:4d8e818a06] Alleen disk boot failure. Of ook nog: insert system disk press Enter. Dat lijkt me een andere probleem, dan in je startpost. Je zou deze twee topics kunnen checken. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=154144&highlight= http://www.seniorweb.nl/webcontact/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=2951 Of de computer idee FAQman [url=http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=205584]Disk boot failure – Insert sytem disk.[/url]
  • Ik denk dat het het verstandigste is dat ik windows 7 verwijder en er een windows xp installatie opzet. Zo kan ik al mijn belankerijke bestanden nog redden. Daarna kan ik nog eens proberen windows 7 te installeren, al betwijfel ik dat het gaat werken. Ik heb namelijk al 2keer W7 geinstalleerd maar steeds krijg ik die BSOD.
  • Via een windows Live CD kun je je systeem ook nog starten (vanaf die CD) en je bestanden er af halen. Dat scheelt een installatie.
  • Ik heb windows 7 geinstalleerd gekregen... Weliswaar werkt het wel met de 32 Bits versie.
  • BSOD kwam doordat de ATI drivers niet geladen konden worden en de videokaart dus niet gestart kon worden overigens

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.