Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Aanduiding wijst op welke aansluiting?

Anoniem
Jaap H
3 antwoorden
 • Ik krijg binnen MSWindows Vista SP2 een melding over een fout in de controller van een harde schijf. Dit in de 'Event Viewer' (Engelstalige Windows). De disk/zijn aansluiting wordt aangeduid als: \Device\Ide\IdePort2.

  Helaas geen nadere gegevens, zoals merk/type/serienummer van de disk. Dus ik zoeken naar nadere referenties binnen Windows voor die typische aanduiding (\Device\Ide\IdePort2), maar het wordt verder nergens gebruikt in relatie tot aangesloten disks/optische drives etc. (Je zou iets dergelijks kunnen verwachten in 'Computer Management' b.v., maar daar wordt weer een andere aanduiding gebruikt (Disk 0, Disk 1 etc.).)

  Moet je er vanuit gaan dat het de derde IDE ('0' is de eerste, '1' is de tweede, '2' is de derde) disk betreft en hoe weet je dan wat de derde is? M.a.w. hoe werkt dat binnen MSWindows?

  Het betreft een Asus P5W-DH moederbord, met o.a. drie IDE/SATA poorten via de Intel chipset, een IDE/PATA poort op de Intel chipset, een JMicron controller met een IDE/SATA en een IDE/PATA poort . Het is derhalve geheel niet eenduidig wat MSWindows als '\Device\Ide\IdePort2' zou kunnen beschouwen in mijn ogen.

  Wie schept licht in mijn duisternis?
 • Dringend advies: pc aan laten staan en backuppen!
 • Je zou kunnen checken of er iets bruikbaars staat op de site van Microsoft in dit artikel uit 2007 How to Distinguish a Physical Disk Device from an Event Message. Verder zou je ook nog dat artikel kunnen checken op de site van computer!totaal Aan de slag met Windows-logboeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.