Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemlogboek abacadabra

lion
4 antwoorden
 • Ik kom "wel eens" meldingen tegen in systeemlogboelen van computers (meestal XP) in deze gedaante:

  [i:b4ac077523]Kan beschrijving voor gebeurtenis-ID (5005) in bron (NETw5x32) niet vinden. De lokale computer beschikt wellicht niet over de benodigde registergegevens of DLL-berichtbestanden om berichten van een externe computer te kunnen weergeven. U kunt mogelijk de schakeloptie /AUXSOURCE= gebruiken om deze beschrijving op te halen, zie Help en ondersteuning voor details. De volgende gegevens zijn deel van de gebeurtenis: ; \DEVICE\{529CBC5D-3F3B-4BE9-A5B3-157BB07300FC}.[/i:b4ac077523]

  Dit is bedoeld als voorbeeld en kan uiteraard op andere bronnen betrekking hebben dan in bovenstaand geval.
  Maar hoe moet ik dit "vertalen" in begrijpelijk Nederlands….? Ofwel: wat is er nou eigenlijk aan de hand?
 • Bij de installatie van het (stuur)programma is of geen, een verouderde of een foutieve ddl (niet) meegeinstalleerd waarin de uitleg van deze foutmeldingen staan. Het betreft hier een Intel NIC die wellicht wil melden dat de verbinding OK is. Installleer de NIC met de meegeleverde CD plus evt. opties en waarschijnlijk is je probleem dan opgelost.
 • http://www.eventid.net/search.asp
 • [quote:fb19981c1c="Passer"]http://www.eventid.net/search.asp[/quote:fb19981c1c]

  Dank voor de link, maar veel wijzer wordt ik er niet van. Het geeft me nog steeds geen duidelijk beeld over "wat er nou eigenlijk aan de hand is". Voor wat betreft het voorbeeld: zie reactie aan Ruud….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.