Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista / Seven Dualboot, vista verwijderen

Anoniem
samkaya
2 antwoorden
 • Op mijn laptop staat standaard vista. Aangezien ik niet echt tevreden ben met vista en ook niet terug kan gaan naar xp (drivers ontbreken bij acer), heb ik een op een andere partitie windows 7 geinstalleerd met een dualboot. Ik ben zeer tevreden over windows 7 en ik wil definitief overstappen en mijn vista partitie verwijderen. Ik heb al mijn data al overgezet naar de windows 7 partitie. Voordat ik vista verwijder, zit ik met een aantal vragen en de angst dat het verwijderen van de vista partitie boot problemen kan veroorzaken. Mijn situatie.

  Laptop HDD 400GB:

  * Partitie 1, primaire partitie, 200 GB met VISTA
  * Partitie 2, logisch station, 200 GB met Windows 7

  Wanneer je opstart in vista ziet deze z'n eigen partitie als de C schijf en in windows 7 ziet hij z'n eigen partitie ook als de C schijf. Daarnaast staat windows 7 bovenaan de lijst van de bootloader, dus als ik niets doe tijdens het opstarten, boot hij vanzelf met windows 7. Ik wou de vista partitie verwijderen in 7 bij computerbeheer, maar daar krijg ik geen toegang om de vista partitie te verwijderen. Daarnaast is de vista partitie de primaire partitie en de 7 partitie een logisch station. Ik neem aan dat ik mijn 7 partitie eerst als een primaire partitie moet instellen. En zit de bootmanager nog op mijn vista partitie omdat deze als eerste is geinstalleerd? Kan iemand mij vertellen hoe ik het verwijderen van mijn vista partitie moet aanpakken?
 • [quote:a27f01f425="samkaya"]Laptop HDD 400GB:
  * Partitie 1, primaire partitie, 200 GB met VISTA
  * Partitie 2, logisch station, 200 GB met Windows 7
  [/quote:a27f01f425]
  Omdat je Windows 7 op een logische partitie hebt geïnstalleerd, zodat deze letter D: krijgt toegewezen, kun je niet zomaar de primaire C: partitie verwijderen. Want daarop staan ook nog onmisbare systeembestanden van Windows 7.
  [quote:a27f01f425="samkaya"]Ik neem aan dat ik mijn 7 partitie eerst als een primaire partitie moet instellen.[/quote:a27f01f425] Ook dat zal niet zonder problemen gaan. Want in Windows register staan allemaal verwijzingen naar letter D:

  Je zou beter een back-up van je onmisbare documenten kunnen maken, naar een medium buiten de PC. Bijvoorbeeld Externe harddisk/usb-stick/DVD+/-R(W). Om daarna Windows 7 schoon opnieuw over Windows Vista heen te installeren. Daarna zet je onmisbare documenten terug. En kun je de logische D: partitie formatteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.